Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 d'abril de 2010
0 comentaris

Canes 2010 · Competició: “La Princesa de Montpensier”, de Bertrand Tavernier

La Princesa de Montpensier  (La Princesse de Montpensier / The Princess Of Montpensier)

Director Bertrand Tavernier. Guió Jean Cosmos, François-Olivier Rousseau, Bertrand Tavernier, basat en l’obra de Madame de La Fayette. Producció Paradis Films (França), Pandora Filmproduktion (Alemanya), StudioCanal (França). Durada 2h15.

Repartiment Melanie Thierry (Marie, la princesa de Montpensier), Gaspard Ulliel (Henri de Guise),  Lambert Wilson (François de Chabannes), Grégoire Leprince-Ringuet (Philippe de Montpensier), Louis Garrel (x), Florence Thomassin (x), Michel Vuillermoz (x), Raphaël Personnaz (x), Philippe Magnan (x), Christine Brücher (x), Olivier Loustau (x), Nathalie Krebs (x)

Nota sinòptica La història d’amor entre el Duc de Guise i Mademoiselle de Mézières, que ha de casar-se amb el Príncep de Montpensier.

Sinopsi 1562, Carles IX regna a França, les guerres de religió estan desfermades… Marie de Mézières, una de les hereves més riques del regne, està enamorada del Duc de Guise. I es pensa que ell, també. Son pare, el Marquès de Mëzières, endut pel delit de situar bé la família, la força a casar-se amb el Príncep de Montpensier, a qui ella no coneix de res. Carles IX crida el de Montpensier ha afegir-se als altres prínceps en la guerra contra els protestants. Amb el país encès i per a protegir la seva joveníssima dona, el Príncep de Montpensier l’envia a Champigny, un dels seus castells més arraconats, en companyia del Comte de Chabannes. Sent amic seu i antic preceptor, li encarrega que completi l’educació de la princesa perquè pugui així comparèixer a la Cort… Al castell de Champigny, Marie, insatisfeta, mira d’oblidar la passió encesa que encara sent per Guise. Vés per on, l’atzar de les coses i el curs de la guerra fan que Guise i el Duc d’Anjou, futur Enric VIII, passin per Champigny quan el Príncep de Montpensier ja torna a ser al costat de Marie. Resulta que Anjou, per la seva banda, s’enamora de Marie, que ja ha enamorat també a Chabannes… Esdevé així l’objecte d’aquestes passions rivals i violentes.

Festival de Canes 2010 [Competició: “La Princesa de Montpensier” (fr / ang / esp)]  Premis al Festival de Canes 2010 [x]

Articles en aquest blog [Des de Canes, dia 16] [Tot Canes 2010]

Webs oficials [x]

Més informació [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [StudioCanal] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [StudioCanal] Dist. it. [x]

***

Crònica [Diari de Girona, dia 17] Comentari [Vull llegir la resta de l’article]

FOTO © Studio Canal Melanie Thierry, a La Princesa de Montpensier, de Bertrand Tavernier

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!