Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

21 de gener de 2010
0 comentaris

Canes 2009 domina a les semifinalis de l’Òscar de parla no-anglesa

Dels 65 films que les diverses acadèmies cinemtogràfiques d’aquest nostre món havien sotmès a l’amable consideració dels membres de l’acadèmia de Hollywood, n’han quedat 9 com a semifinalistes. D’aquests, se n’acabaran agafant només 5, que tindran l’honor de ser nominats a l’Òscar de la categoria de Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa”, el dia 2 de febrer de 2010.

De les 9 semifinalistes, La cinta blanca, de Michael Haneke, ha guanyat la Palma d’Or de Canes 2009; Un profeta, de Jacques Audriard, el Grand Prix;  Samson & Delilah, de Warwick Thornton, la Càmera d’Or i Ajami, de Scandar Copti i Yaron Shan, una menció especial del Jurat de Càmera d’Or. És a dir, gairebé la meitat dels títols es van presentar a Canes i van tenir un paper al palmarès.

Les altres 5 semifinalistes són La teta asustada, de Claudia Llosa, Ós d’Or a Berlín 2009;  Oorlogswinter (Winter in Wartime), de Martin Koolhoven, guardonada al Festival de Roma; El secret dels seus ulls, de Juan José Campanella, presentada a Sant Sebastià 2009; ?????? ? ????? ? ???????? ????? ????????? (The World Is Big and Salvation Lurks around the Corner), de Stephan Komandarev i Kelin, d’ Ermek Tursunov.

FOTO © Golem La cinta blanca, de Michael Haneke

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!