Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

24 de maig de 2008
0 comentaris

Canes 2008: dissabte, 24 de maig

Aquest matí hem vist Entre les murs, de Laurent Cantet. Amb olor de Palma. I pot guanyar, perquè ho té tot: temàtica, forma i reflexió. De fet, aquesta i Un conte de Nadal, d’Arnaud Desplechin, són les dues pel·lícules que més m’han complagut i convençut. Tancada la competició, no es pot pas dir, però, que hi hagi unanimitat entre la premsa acreditada. Per a la francesa, segons les votacions d’uns crítics concrets publicades per “Le film français”, entre fortes discrepàncies, la millor és Un conte de Nadal, seguida d’ El canvi (The Exchange), de Clint Eastwood, i, empatades, Vals amb Bashir, de l’israelià Ari Folman, i El silenci de Lorna (cosa de la qual discrepo), dels germans Dardenne. Segons les votacions publicades per “Screen Internacional”, d’uns crítics concrets pertanyents a països d’arreu, Les tres mones, de Nuri Bilge Ceylan, fora la millor (no hi estic gens d’acord), seguida “ex-aequo” per Vals amb Bashir, d’ Ari Folman; 24 City, de Zia Jiang-ke; El silenci de Lorna, dels Dardenne, i El canvi, d’Eastwood. Després, Un conte de Nadal, de Desplechin, i (increïble!) Linha de passe, de Walter Salles. Per sort i per desgràcia, tanmateix el Jurat de Sean Penn no té perquè compartir les nostres opinions.

D’aquí a una estona ja es faran públics els primers premis no oficials: el Premi FIPRESCI de la Crítica Internacional (atorgat per un jurat especial) i el Premi del Jurat ECUMÈNIC (atorgat per un altre jurat especial).

El programa d’aquesta última jornada de la Competició, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

La crònica dels films d’avui a Competició, clicant aquí: El Festival de Canes al Diari de Girona.

FOTO Entre les murs, de Laurent Cantet

Secció Oficial Competitiva: Entre les murs, de Laurent Cantet, i la patètica Palermo Shooting, de Wim Wenders.

Secció Oficial Competició Curtmetratges: s’han projectat a les 14.30h.

Fora de competició, El Bo, el Dolent i el Guillat, de Kim Jee-woon.

A “Un Certain Regard”, només es lliura el Premi de la Secció i se’n projecta la guanyadora.

A “Quinzena dels Realitzadors”, s’han projectat els films guardonats en aquesta paral·lela i Bientôt j’arrête, de Léa Fazer, i Le voyage aux Pyrénées, de jean-marie i Arnaud Larrieu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!