Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 de setembre de 2009
0 comentaris

Cal que es facin públiques les xifres de “Vicky Cristina Barcelona”!

Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen, s’estrenà majoritàriament en català a Catalunya. Això era (i és) atípic; ja que dels films doblats a la nostra llengua n’arriben poques còpies, que van a raure a les sales no precisament més competitives. Per tant, era especialment interessant saber com havia anat l’afluència de públic en el cas de Vicky Cristina Barcelona; però no n’havia aconseguit saber res. Vosaltres n’havíeu llegit alguna cosa? En teníeu alguna dada?

Ara, l’inefable Jaume Roures, al decurs d’una entrevista concedida a l’Agència Catalana de Notícies, ha dit -entre moltes altres coses- que és evident que l’estrena de ‘Vicky Cristina Barcelona’ en català va perjudicar l’assistència de públic. Moltes més persones van veure la pel·lícula en castellà que la doblada al català (diaridegirona.cat)

Xifres i xifres completes, si us plau.

Consti que estic força d’acord amb l’apel·lació que fa a la responsabilitat de l’espectador català i amb l’anàlisi de la situació (per bé que ja ho sabia perfectament quan va anunciar que l’estrenaria en català i ja es va apuntar el tuf de “maniobra” que feia aquella mena de “patriòtica” decisió).

Tanmateix, és gravíssim (i de greu irresponsabilitat) que Roures parli que la pel·lícula anà malament a taquilla i no en doni xifres i xifres completes.

A Catalunya, quanta gent va veure les còpies en català i quantes les de versió castellana? Quantes setmanes estigueren en cartellera les còpies en català? A quantes sales se substituí la versió catalana per la castellana, setmanes després de l’estrena? Pujà l’assistència a sales un cop substituïdes aquestes còpies? Quantes còpies en català van tornar a les pantalles ran de l’Òscar de Penélope Cruz? En el còmput de recaptacions, s’hi compta les de la reposició ran de l’Òscar, no? Quina és la comparativa, per exemple, amb Madrid (en la mesura que les dades Barcelona vs Madrid -places més importants del mercat cinematogràfic “espanyol- ajuden a establir una mesura dels rendiments respectius.

Xifres i xifres completes, si us plau. Només així podem fer una valoració objectiva del cas.

FOTO Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!