Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

28 de maig de 2022
0 comentaris

“Broker”, de Hirokazu Kore-eda, premi del Jurat Ecumènic a Canes 2022

El Jurat Ecumènic 2022 format per Waltraud Verlaguet, presidenta (França); Dietmar Adler (Alemanya);  Praxedis Bouwman (PaÏsos Baixos); Mariola Marczak (Polònia); Irina-Margaret Nistor (Romania) i Monique Béguin (França) ha atorgat el seu premi a:

BROKER / LES BONES ÉTOILES / BEULOKEO, de KORE-EDA Hirokazu. Nota sinòptica 1: drama sobre les “baby boxes” o caixes de nadons abandonats. Nota sinòptica 2: Una colla de gent, reunits per una “baby box” –caixes preparades perquè els que ja no poden mantenir els seus nadons els entreguin de forma anònima- emprenen un viatge que els durà a destins que mai havien pensat. Sinopsi: En Sang-Hyun  troba nous pares per a un nadó deixat en una “baby boxes” i hi fa un tracte especial. Es diu a si mateix que és un negociant de bona voluntat. En Sang-Hyun treballa amb la Dong-Soo  en aquest afany. S’involucren amb So-Young, que va col·locar el seu nadó a la “baby box”, però ara ha tornat a buscar-lo. Mentrestant, el detectiu Soo-Jin  i el detectiu Lee persegueixen en Sang-Hyun i la Dong-Soo. Intèrprets: Song Kang-ho (Sang-Hyun) -“Parásitos”-, Bae Doo-Na (detectiu Soo-Jin) -“The Host”-, Lee Joo-Young (detectiu Lee) Gang Dong-Won (Dong-Soo) -“Península”-, IU (So-Young) -popular cantant sud-coreana-. Informació: premiat a Sant Sebastià i a Venècia, Kore-Eda (06.06.1962, Tòquio) és habitual de Canes, en què ha guanyat 1 Palma d’Or, 1 Premi del Jurat i 1 Premi del Jurat Ecumènic, al decurs de les 5 Competicions en què ha participat -aquesta és le sisena-, havent passat també per Un Certain Regard 2 vegades.  Informació: rodada a Corea del Sud. Vídeo: tràiler VOSA. RESSONS.

A l’acta, el Jurat Ecumènic fa constar:

Quan un nadó és abandonat a la “caixa per a nadons” d’una església, dos homes primer intenten vendre’l, les nenes valen menys que els nens! Però quan la mare torna, s’esdevé una història completament diferent. La pel·lícula mostra d’una manera molt íntima com una família pot existir sense vincles de sang. Vides i ànimes estan protegides en un entorn segur creat per tres adults i un nen orfe al voltant del nadó, malgrat el difícil passat viscut pels protagonistes. Tots han d’enfrontar-se a la seva culpa amb tota la seva vulnerabilitat. Durant una conversa emotiva entre dos adults, un dels quals va ser abandonat en néixer i l’altre que ha abandonat el seu fill, sorgeix una nova forma de “perdó per poders”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!