Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de febrer de 2015
0 comentaris

“Body”, de Malgorzata Szumowska (Berlín 2015)

Fitxa de Body (Cialo)

Direcció: Malgorzata Szumowska. Guió: Małgorzata Szumowska i Michał Englert. Fotografia: Michał Englert. Producció: Nowhere (Varsòvia, Polònia). Coproducció: D35 (Varsòvia, Polònia), Kino Świat (Varsòvia, Polònia), Mazowiecki Fundusz Filmowy (Varsòvia, Polònia). Durada: 1h30.

Repartiment: Janusz Gajos (el jtge d’instrucció),  Maja Ostaszewska (Anna, la terapeuta), Justyna Suwała (Olga, la filla),  Ewa Dałkowska (la xicota del jutge d’instrucció), Adam Woronowicz (el doctor), Tomasz Ziętek (l’ajudant del jutge d’instrucció), Małgorzata Hajewska-Krzysztofik (mare del noi mort), Ewa Kolasińska (la infermera), Roman Gancarczyk (l’enterramorts), Władysław Kowalski (el veí).

Sinopsi: Polònia, en l’actualitat. Les històries entrelligades d’un fiscal penal, la seva filla anorèxica i la terapeuta, que assegura que pot comunicar-se amb els éssers estimats morts. Tres enfocaments radicalment diferents per al cos i l’ànima.

Vendes internacionals: Memento Films Int. Distribuïdores: pendent. Data d’estrena: mercat espanyol, dd.mm.aaaa; mercat francès, dd.mm.aaaa. Més informació: Facebook oficial | Imdb (ang).

Festival de Berlín 2015

Competició

Body

Altres festivals: Festivals. Reconeixements: Berlín 2015: Millor Direcció (ex-aequo) | Altres premis i nominacions.

Apunts en aquest blog: pendent.

MalgorzataSzumowskaDirectora: Malgorzata Szumowska (Cracòvia, Polònia, 26.02.1973). Graduada a l’escola de cinema de Łódź, va dirigir curtmetratges documentals. El 2000 debutà en el llargmetratge de ficció, amb Happy Man (Szczesliwy czlowiek), projectada a festivals com Tessalonica, Karlovy Vary i Toronto, li valgué una nominació als premis del cinema europeu (EFA) com a cineasta revelació de l’any. Sense deixar la seva tasca de documentalista, el 2004 dirigeix Stranger (Ono) -sobreuna embarassada de 22 anys d’edat, amb un treball avorrit, una vida familiar difícil i un nuvi absent, que aprèn a estimar la vida i compartir aquest amor amb el nen que du al ventre- que la hi seleccionen a Sundance i a Panorama de la Berlinale, i participa al film col·lectiu Visions of Europe – així com l’any següent participa en un altre títol col·lectiu, Solidarnosc, Solidarnosc-. A Locarno 2008 guanya el Lleopard d’Argent amb 33 scenes for life (33 sceny z zycia). Juliette Binoche, Anaïs Demoustier, Joanna Kulig  conformen el repartiment principal del seu film Elles (2001) -sobre la immersió d’una periodista de la revista “Elle” en una xarxa de prostitució dirigida per estudiants universitaris- que participa als certamens de Toronto i Panorama de Berlín. El 2013 entre en competició al certamen de la capital alemanya, amb In the Name of… (W imie… | In the Name of… | Amarás al prójimo), que tracta de la tensió que viu un capellà homosexual de la ruralia polonesa i va guanyar el Teddy Award

Foto de capçalera: Janusz Gajos. © Jacek Drygała. Gentilesa del Festival de Berlín. Foto de la directora: © Jacek Poremba. Gentilesa del Festival de Berlín.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!