Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 de febrer de 2009
0 comentaris

Berlineses 2009: la jornada del dissabte, 7 de febrer

Les cròniques, publicades avui als nostres mitjans, sobre la jornada d’ahir al Festival de Berlín ens parlen de quatre pel·lícules en competició: In the electric mist (In the electric mist / Dans la brume éléctrique), film americà de Bertrand Tavernier, amb Tommy Lee Jones i John Goodman;  Tempesta (Sturm / Storm / Tempête), de  Hans-Christian Schmid -que no fa gaire guanyà Sitges amb Rèquiem-; Petit soldat (Lille Soldat / Little Soldier), d’Annette K. Olesen; Dabareye Elly (About Elly, À propos d’Elly), de l’iranià Asghar Farhadi. I també de  Dieta mediterrània, de Joaquim Oristrell, projectada a la Secció Panorama; així com de dos títols vistos a la Berlinale SpecialAdam Resurrected, de Paul Schrader i John Rabe, de Florian Gallenberger.

Cròniques de la tercera jornada de la 59a Berlinale als nostres mitjans:

La guerra passa factura. Bernat Salvà dedica bona part del seu article principal a l’última pel·lícula de Bertrand Tavernier i fa un esment a altres dos títols en competició, en què les factures de les guerres es fan ben presents. I ho complementa amb una peça sobre Dieta mediterrània, de Joaquim Oristrell, projectada a la subsecció ‘Cinema culinari’: De les mongetes a l’alta gastronomia (Avui, 08.02.2009) # In the electric mist (Bertrand Tavernier), Tempesta (Hans-Christian Schmid), Petit soldat (Annette K. Olesen), Dieta mediterrània (J. Oristrell) #. 

La Berlinale continua amb pel·lícules de caire històric i bèl·lic. Diari de Girona remarca dos films presentats en la secció Berlinale Special, que reforcen el pes del cinema amb temàtica històrica o bèl·lica en aquesta edició del Festival (Diari de Girona, 08.02.2009) # Adam Resurrected (Paul Schrader), John Rabe (Florian Gallenberger) #.

Tavernier cansa amb una intriga ambientada a Nova Orleans. Nando Salvà atonyina In the electric mist: (..) reculll’exotismefatalista i lúgubre després del pas del ‘Katrina’, a la crònica en què també parla dels films de Farhadi i Schmid (El Periódico, 08.02.2009) # In the electrict mist (Tavernier), Darbareye Elly (Farhadi), Tempesta (Schmid) #.

Bernard Tavernier presenta la seva primera producció americana a Berlín. De manera força àgil, Yolanda Hinojosa repassa els films de Tavernier i Hans-Christian Schmid i esmenta el tercer títol en competició, ahir: Darbareye Elly, d’ Asghar Farhadi (El Punt, 08.02.2009) # In the electric mist (Tavernier), Tempesta (Schmid), Darbareye Elly (Farhadi) #.

FOTO Jeff Goldblum, a Adam Resurrected, de Paul Schrader

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!