Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 de febrer de 2008
0 comentaris

Berlineses 2008: totes les cròniques, notícies i articles sobre el festival

Per tal de facilitar la consulta de les cròniques i notícies que s’han anat publicant sobre el Festival de Berlín 2008, els enllaços dels quals he anat recollint quotidianament en els articles AV7D: setmana del 7 al 13 de febrer i AV7D: setmana del 14 al 20 ara les reprodueixo en aquest únic post i les trobem clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

Es tracta de cròniques servides per Elisabet Cabeza (Avui),  Cristina Savall i Nando Salvà (El Periódico), Gemma Casadevall (Diari de Girona) i agències, sobre: Shine a Light, de Martin Scorsese; CSNY: Déjà vu, de Bernard Shakey (Neil Young); There will be blood / Hi haurà sang, de Paul Thomas Anderson; Julia, d’Erick Zonca; Gardens of the Night / Jardins de la nit, de Damian Harris; Musta Jää (Black Ice)/Gel negre, de Petri Kotwica; Zuo You (In Love We Trust) / Creiem en l’amor, de Wang Xiaoshuai; ¿Te acuerdas de Lake Tahoe? (Lake Tahoe), de Fernando Eimbcke; El pollo, el pez y el cangrejo real, de José Luís López Linares; El Bulli, història d’un somni, de David i Esteve Pujol i Francesc Guillamet; Decoding Ferran Adrià); Transsiberian, de Brad Anderson; Elegy, d’ Isabel Coixet;  Fireflies in the garden / Cuques de llum al jardí, de Dennis Lee; Avaze Gonjeshk-Ha, de Majid Majidi; Man Jeuk (Sparrow) / Pardal, de Johnnie To;  Tropa de elite / Unitat d’elit, de José Padilha; Kirschblüten-Hanami (Cherry Blossoms),  de Doris Dörrie; Happy-go-Lucky / Despreocupada, de Mike Leigh; Bam Gua Nat (Night and Day) / Nit i dia, de Hong Sangsoo; S.O.P. Standard Operating Procedure / Protocol estàndard d’actuació , d’ Errol Morris; Filth & Wisdom / Porqueria i saviesa, de Madonna;  Otto; Or, Up with Dead People, de Bruce LaBruce; Caos calmo, d’ Antonello Grimaldi; Kaabee (Kabei. Our Mother) / Kabei, la nostra mare, de Yoji Yamada;  Lady Jane, de Robert Guediguian; El pollo, el pez y el cangrejo real, de José Luis López-Linares; 3 días, de F. Javier Gutiérrez; Man Jeuk (Sparrow) / Pardal, de Johnnie To; Feuerhertz (Heart of fire) / Cor de foc, de Luigi Falorni; L’altra germana Bolena / The Other Boleyn Girl, de Justin Chadwick; Ballast / Llast, de Lance Hammer; Katyn, d’ Andrzej Wajda, i Be Kind Rewind / Rebobina, si us plau, de Michel Gondry.


FOTO ¿Te acuerdas de Lake Tahoe? (Lake Tahoe), de Fernando Eimbcke7 de febrer de 2008 (expectatives del festival)

Berlinale: crisi, quina crisi? Crònica inicial, d’ Elisabet Cabeza (Avui, 07.02.2008)

La Berlinale obre una edició plena de música, literatura i política. Crònica inicial, de Cristina Savall (El Periódico, 07.02.2008)

Jeanne Moreau recorda Buñuel. Peça (El Periódico, 07.02.2008)

Arrenca la Berlinale més ballable. Breu, a Diari de Girona (07.02.2008)

***

8 de febrer de 2008

El paper de la seva vida. Crònica d’ Elisabet Cabeza —Centrada en Shine a Light, de Martin Scorsese— (Avui, 08.02.2008)

Scorsese transmet fascinació pel vigor immortal dels Stones. Crònica de Cristina Savall —Centrada en Shine a Light, de Martin Scorsese— (El Periódico, 08.02.2008)

CSNY: Deja Vu. Panxuts i calbs. Crònica de Nando Salvà —centrada en el documental de Bernard Shakey, àlies de Neil Young—  (El Periódico, 08.02.2008)

La Berlinale, satisfeta. Notícia (El Punt, 08.02.2008)
 
***

9 de febrer de 2008

Sang, petroli i psicoanàlisi. Crònica d’ Elisabet Cabeza —centrada en Hi haurà sang / There Will Be Blood, de Paul Thomas Anderson— (Avui, 09.02.2008)

Daniel Day-Lewis esgarrifa Berlín amb el paper d’un diabòlic petrolier. Crònica de Cristina Savall —Centrada en Hi haurà sang / There Will Be Blood, de Paul Thomas Anderson; esmentant-s’hi Musta Jää (Black Ice) / Glaç negre, de Petri Kowica, i  Zuo You (In Love We Trust) / Creiem en l’amor, de Wang Xiaoshuai— (El Periódico, 09.02.2008)

Daniel Day-Lewis obre el camí cap als Óssos interpretant el mal. Notícia, a Diari de Girona (09.02.2008)

Un esplèndid Daniel Day-Lewis convenç a Berlín… Breu, al diari El Punt (09.02.2008)

***

10 de febrer de 2008 

El mexicà Fernando Eimbcke es consagra amb Lake Tahoe. Crònica de Gemma Casadevall —en què parla de ¿Te acuerdas de Lake Tahoe? (Lake Tahoe), de Fernando Eimbcke; Julia, d’Erick Zonca, i Gardens of the Night / Jardins de la nit, de Damian Harris— (Diari de Girona, 10.02.2008)

La Berlinale rendeix honors a l’alta cuina espanyola. Crònica de Cristina Savall —espanyolíssimament centrada en El pollo, el pez y el cangrejo real, de José Luís López Linares, que no va a la secció oficial competitiva, i en dos documentals (El Bulli, història d’un somni, de David i Esteve Pujol i Francesc Guillamet i Decoding Ferran Adrià) que presentarà Ferran Adrià— (El Periódico, 10.02.2008)

Eduardo Noriega debuta en anglès amb Transsiberian. Peça —en què es parla de Transsiberian, de Brad Anderson, que no va a competició, i s’hi esmenta ¿Te acuerdas de Lake Tahoe? (Lake Tahoe), de Fernando Eimbcke, en secció oficial— (El Periódico, 10.02.2008)

Crisi d’inspiració. Crònica d’ Elisabet Cabeza  —hi parla de Julia, d’Erick Zonca; Gardens of the Night / Jardins de la nit, de Damian Harris; Musta Jää (Black Ice)/Gel negre, de Petri Kotwica, i ¿Te acuerdas de Lake Tahoe? (Lake Tahoe), de Fernando Eimbcke— (Avui, 10.02.2008)

***

11 de febrer de 2008 

Roth, en cos i ànima. Crònica d’ Elisabet Cabeza  —hi parla d’ Elegy, d’ Isabel Coixet;  Transsiberian, de Brad Anderson, i Fireflies in the garden / Cuques de llum al jardí, de Dennis Lee— (Avui, 11.02.2008)

La Berlinale aplaudeix l’estrena a Hollywood d’Isabel Coixet. Crònica de Cristina Savall —centrada totalment en Elegy, d’Isabel Coixet— (El Periódico, 10.02.2008)

Penélope Cruz i Ben Kingsley sedueixen amb Elegy. Notícia, a Diari de Girona (11.02.2008) —centrada en Elegy, d’Isanel Coixet i en la qual s’esmenta Avaze Gonjeshk-Ha, de Majid Majidi—

Penélope i Kingsley acaparen el protagonisme a la Berlinale. Motícia, al diari El Punt (11.02.2008) —en què es parla d’ Elegy, d’Isanel Coixet i d’ Avaze Gonjeshk-Ha, de Majid Majidi—

***

12 de febrer de 2008

Un thriller musical. Crònica d’ Elisabet Cabeza  —hi parla de Man Jeuk (Sparrow) / Pardal, de Johnnie To;  Tropa de elite / Unitat d’elit, de José Padilha— (Avui, 12.02.2008)

Johnnie To fa una altra filigrana de gàngsters. Crònica de Cristina Savall —hi parla de Man Jeuk (Sparrow) / Pardal, de Johnnie To, i esmenta  Tropa de elite / Unitat d’elit, de José Padilha, i Kirschblüten-Hanami (Cherry Blossoms), de Doris Dörrie— (El Periódico, 12.02.2008)

Jose Padilha sacseja la Berlinale amb un film sobre la guerra de les «faveles». Notícia, al diari El Punt (12.02.2008) —en què es parla de Tropa de elite / Unitat d’elit, de José Padilha i de Kirschblüten-Hanami, de Doris Dörrie; així com s’hi esmenta  Man Jeuk (Sparrow) / Pardal, de Johnnie To

"Un menú té plans, ritme i escenografia" Entrevista Cristina Savall  · Ferran Adrià. (El Periódico, 12.02.2008)

***

13 de febrer de 2008

Una pel·lícula vital. Crònica d’ Elisabet Cabeza  —hi parla de Happy-go-Lucky / Despreocupada, de Mike Leigh, i s’hi esmenta Bam Gua Nat (Night and Day) / Nit i dia, de Hong Sangsoo— (Avui, 13.02.2008)

Mike Leigh sorprèn amb una comèdia que exalça la felicitat. Crònica de Cristina Savall —centrada totalment en Happy-go-Lucky / Despreocupada, de Mike Leigh— (El Periódico, 13.02.2008)

Mike Leigh refresca la Berlinale. Notícia, al diari El Punt (13.02.2008) —en què es parla de Happy-go-Lucky / Despreocupada, de Mike Leigh; S.O.P. Standard Operating Procedure / Protocol estàndard d’actuació , d’ Errol Morris, i s’hi esmenta Bam Gua Nat (Night and Day) / Nit i dia, de Hong Sangsoo—

***

14 de febrer de 2008

L’opera prima de Madonna. Crònica d’ Elisabet Cabeza —centrada exclusivament en Filth & Wisdom / Porqueria i saviesa, de Madonna— (Avui, 14.02.2008)

Un zombi gai anomenat Otto treu les tripes a la Berlinale. Crònica de Gemma Casadevall i material d’agència —en què es parla d’ Otto; Or, Up with Dead People, de Bruce LaBruce— (Diari de Girona, 14.02.2008)

Madonna debuta com a directora amb una comèdia sobre somiadors sense sort. Notícia, al diari El Punt (14.02.2008) —en què es parla de Filth & Wisdom / Porqueria i saviesa, de Madonna; Caos calmo, d’ Antonello Grimaldi; Kaabee (Kabei. Our Mother) / Kabei, la nostra mare, de Yoji Yamada, i Lady Jane, de Robert Guediguian—

***

15 de febrer de 2008

Thriller i cuina. Crònica d’ Elisabet Cabeza —en què parla de Lady Jane, de Robert Guediguian; El pollo, el pez y el cangrejo real, de José Luis López-Linares, i esmenta 3 días, de F. Javier Gutiérrez i Man Jeuk (Sparrow) / Pardal, de Johnnie To— (Avui, 15.02.2008)

3 días planteja una visió apocalíptica de la fi del món. Notícia, a Diari de Girona (15.02.2008) —centrada exclusicavemnt en el film 3 días, de F. Javier Gutiérrez—

La Berlinale es comença a saturar de drames infantils amb «Feuerherz». Notícia al diari El Punt (15.02.2008) —centrada en Feuerhertz (Heart of fire) / Cor de foc, de Luigi Falorni—

Scarlett Johansson i Natalie Portman diuen tenir una competència sana tot i la seva rivalitat al film. Notícia a elPeriódico.cat (15.02.2008) —centrada en The Other Boleyn Girl / L’altra germana Bolena / Las Hermanas Bolena / Deux soeurs pour un roi, de Justin Chadwick—

Un documental desvela a Berlín la faceta més humana de Buñuel. Crònica de Cristina Savall (El Periódico, 15.02.2008) —dedicada a El último guionista, de Jean-Claude Carrière i Juan Luís Buñuel—

"Si proves d’arribar lluny, no pots anar amb frivolitats" Entrevista Nando Salvà · Daniel Day-Lewis (El Periódico, 15.02.2008)

***

16 de febrer de 2008

Fan perdre el cap. Crònica d’ Elisabet Cabeza —en què parla de The Other Boleyn Girl / L’altra germana Bolena / Las Hermanas Bolena / Deux soeurs pour un roi, de Justin Chadwick, i Ballast / Llast, de Lance Hammer; tot esmentant Katyn, d’ Andrzej Wajda— (Avui, 16.02.2008)

Scarlett Johansson i Natalie Portman brillen a Berlín en el paper de reines. Crònica de Nando Salvà (El Periódico, 16.02.2008) —centrada en The Other Boleyn Girl / L’altra germana Bolena / Las Hermanas Bolena / Deux soeurs pour un roi, de Justin Chadwick—

Portman i Johansson aporten el to sexy i Wajda, la visió històrica. Notícia, a Diari de Girona (16.02.2008) —en què es parla de The Other Boleyn Girl / L’altra germana Bolena / Las Hermanas Bolena / Deux soeurs pour un roi, de Justin Chadwick, i  Katyn, d’ Andrzej Wajda—

Una altra Berlinale. Esteve Riambau (Avui, 16.02.2008)

"No parlar de la meva vida és la millor forma de protegir-me" Entrevista Nando Salvà · Penélope Cruz (El Periódico, 16.02.2008)

***

17 de febrer de 2008

Ós d’Or al cinema brasiler. Crònica d’ Elisabet Cabeza (Avui, 17.02.2008) —en què comenta els premis d’aquesta 58a edició i esmenta el film de clausura: Be Kind Rewind / Rebobina, si us plau / Rebobine por favor / Rembobinez, merci !, de Michel Gondry—

La Berlinale premia per sorpresa la violenta i dura Tropa de élite. Crònica de Cristina Savall  (El Periódico, 17.02.2008) —en què comenta els premis d’aquesta 58a edició—

Un error de justícia. Article en què Nando Salvàreflexiona sobre el veredicte de Costa Gavras i el seu jurat (El Periódico, 17.02.2008)

Tropa de élite guanya la Berlinale amb el segell polític de Costa Gavras. Notícia, a Diari de Girona (17.02.2008) —en què comenta els premis d’aquesta 58a edició —

Berlinale amb accent llatinoamericà. Notícia, al diari El Punt (17.02.2008) —en què comenta els premis d’aquesta 58a edició —

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!