Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

1 de febrer de 2016
0 comentaris

Berlín 2016: la Competició

© Berlinale
© Berlinale

Hedi (Inhebbek Hedi). Direcció: Mohamed BEN ATTIA. Productores de Tunísia, Bèlgica i França. Intèrprets: Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud, Sabah Bouzouita, Hakim Boumessoudi, Omnia Ben Ghali. Sinopsi: Hédi, un noi qualsevol, indiferent al que l’envolta, deixa que la mare, invasiva i autoritària, li organitzi el matrimoni, que el superior jeràrquic, son germà, li dicti el que ha de fer. Ell deixa que tot vagi fent; però un dia coneix la Rim, una jove animadora d’hotel, de qui l’atrau especialment la despreocupació i llibertat, i hi comença una relació amorosa passional. El noi, doncs, haurà de triar. Notes: Estrena mundial. Primer film. Més informació: Les Films du Fleuve (germans Dardenne) | Imdb | Festival de Berlín.

© Friede Clausz
© Friede Clausz

24 setmanes (24 Wochen | 24 Weeks). Direcció: Anne Zohra BERRACHED. Productores d’Alemanya. Intèrprets: Julia Jentsch, Bjarne Mädel, Johanna Gastdorf, Emilia Pieske. Sinopsi: Centrada en el dilema d’una dona embarassada de sis mesos quan s’assabenta que el seu fill encara no nascut té la síndrome de Down i un seriós problema de cor… Notes: Estrena mundial. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

Crosscurrent (Chang Jiang Tu). Direcció: Yang CHAO. Productores de la Xina. Intèrprets: Qin Hao, Xin Zhi Lei. Notes: Estrena mundial. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

© Julie Landreville
© Julie Landreville

Boris sense Béatrice (Boris sans Béatrice | Boris without Béatrice). Direcció: Denis CÔTÉ. Productores del Quebec. Intèrprets:  James Hyndman, Simone-Elise Girard, Denis Lavant, Isolda Dychauk, Dounia Sichov. Sinopsi: En algun indret del Québec actual, en Boris Malinovsky ha aconseguit tot el que s’havia proposat. Home fort i orgullós, no deixa de contemplar amb arrogància els seus èxits. Des de fa un temps, la seva dona, Béatrice, ministra del govern del Canadà, és al llit víctima d’una malaltia misteriosa. Per a calmar el seu patiment, en Boris manté una relació amb Helga, una col·lega, i s’acosta a la criada de casa, la Klara. L’aparició sobtada d’un desconegut obliga en Boris a encarar-se al món, a la seva pròpia experiència i a les seves certeses. Vídeos: Teaser 2 (VOSA) | Teaser 3 (VOSA) |  Fragment 1 (VOSA). Web: Facebook. Notes: Estrena mundial. Més informació: Productora | Imdb | Festival de Berlín.

© Bradley Liew
© Bradley Liew

A Lullaby to the Sorrowful Mystery (Hele Sa Hiwagang Hapis). Direcció: Lav DÍAZ. Productores de Filipines i Singapur. Intèrprets: John Lloyd Cruz, Piolo Pascual, Hazel Orencio, Alessandra De Rossi, Joel Saracho, Susan Africa, Sid Lucero, Ely Buendia, Bernardo Bernardo, Angel Aquino, Cherie Gil. Sinopsi: la recerca del cos d’Andres Bonifacio. Relats interrelacionats de la Revolució Filipina contra Espanya de 1896-1897, la història de la balada “Jocelynang Baliwag” que es convertí en l’himne de la revolució; la recerca de Gregoria de Jesús del cos del pare de la revolució filipina, Andrés Bonifacio; la trajectòria del herois nacionals de llibre; el paper d’un mític heroi filipí… i un discurs sobre la psique filipina. Notes: Estrena mundial. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

© Berlinale
© Berlinale

Cartes de la guerra (Cartas da guerra | Letters from War). Direcció: Ivo M. FERREIRA. Productores de Portugal. Guió: Ivo M. Ferreira i Edgar Medina, a partir de cartes d’ António Lobo Antunes. Sinopsi: El 1971, la vida d’ António Lobo Antunes experimenta un canvi radical quan l’exèrcit portuguès el du a servir com a metge en una de les pitjors zones de la guerra colonial (l’est d’Angola). Lluny de tot el seu món, escriu cartes a la seva dona mentre es va trobant immers en un entorn cada cop més violent. En anar passant per diversos llocs militars, va enamorant-se de l’Àfrica i madurant políticament. Amb ell, tota una generació brega i es desespera per tornar a casa. En la incertesa dels esdeveniments bèl·lics, només les cartes l’ajuden a sobreviure. Intèrprets: Miguel Nunes, Margarida Vila-Nova. Notes: Estrena mundial. Més informació: Productora | Imdb | Festival de Berlín.

Zero Days. DireccióAlex GIBNEY. Productores d’EUA. Documental. Sinopsi: Una pel·lícula documental sobre la seguretat a Internet, els delictes informàtics, i ciber-espionatge. Notes: Estrena mundial. Web: OficialMés informació: Imdb | Festival de Berlín.

Marc Brenner © Pinewood Films
Marc Brenner © Pinewood Films

Genius. Direcció: Michael GRANDAGE. Productores d’Anglaterra i EUA. Intèrprets: Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Laura Linney, Guy Pearce, Dominic West. Sinopsi: Una crònica dels temps de Max Perkins com a editor de llibres a Scribner, on va supervisar les obres de Thomas Wolfe, Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald i altres. Notes: Estrena mundial. Primer Film. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

A Dragon Arrives!  (Ejhdeha Vared Mishavad!). Direcció: Mani HAGHIGHI. Productores de l’Iran. Intèrprets: Amir Jadidi, Homayoun Ghanizadeh, Ehsan Goudarzi, Kiana Tajammol. Notes: Estrena internacional. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

© Berlinale
© Berlinale

El futur (L’avenir | Things to Come). Direcció: Mia HANSEN-LØVE. Productores de França i Alemanya. Intèrprets:  Isabelle Huppert, Roman Kolinka, Edith Scob, André Marcon. Sinopsi: La Nathalie és professora de Filosofia en un institut de París. Apassionada de la feina, es deleix per transmetre el seu plaer pel pensament. Casada, amb dos fills, comparteix la vida amb la família, antics alumnes i la mare, molt possessiva. Un dia, el marit li fa saber que se’n va a viure amb una altra dona. En trobar-se amb una llibertat nova, es reinventa la vida. Vendes internacionals: Les Films du Losange. Distribuïdores: Les Films du Losange. Notes: Estrena mundial. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

© Ben Rothstein
© Ben Rothstein

Midnight Special. Direcció: Jeff NICHOLS. Productores d’EUA. Intèrprets: Michael Shannon, Joel Edgerton, Kirsten Dunst, Adam Driver, Jaedan Lieberher, Sam Shepard. Sinopsi: Un pare i el seu fill fugen quan el pare s’assabenta que el seu nen té poders especials. Vídeos: Tràiler VO. Notes: Estrena mundial. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

Sol a Berlín (Seul à Berlin | Alone in Berlin). Direcció: Vincent PEREZ. Productores d’Alemanya, França i Anglaterra. Intèrprets: Brendan Gleeson, Emma Thompson, Daniel Brühl, Mikael Persbrandt. Sinopsi: Berlín, 1940. França ha caigut i Adolf Hitler és al cim del poder. El matrimoni obrer Anna i Otto Quangel viuen en un barri modest. Entre els veïns tenen nazis fervorosos, jueus, simpatitzants del ràgim, intel·lectuals..: una mostra de la societat alemanya de l’època. Un dia de juny, la vida dels Quangel fa un tomb brutal. En Hans Quangel, fill únic de la parella, passa a ser un dels nois sacrificats que moren al front. Amb la seva desaparició s’esvaeix també l’única raó de viure que els Quangel encara tenien. L’Anna i l’Otto no són resistents, tan sols una pares que han perdut el fill. Distribuïdores: Pathé. Notes: Estrena mundial. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

© Berlinale
© Berlinale

Soy Nero. Direcció: Rafi PITTS. Productores d’Alemanya, França i Mèxic. Intèrprets: Johnny Ortiz, Rory Cochrane, Aml Ameen, Darell Britt-Gibson, Michael Harney. Sinopsi: En Nero és un mexicà deportat que retorna il·legalment als EUA per a trobar la seva identitat. S’allista a l’exèrcit nord-americà com a soldat de carta verda, una drecera per a accedir a la nacionalitat. Perdut en un autèntic laberint, en Nero brega de valent per aconseguir la nacionalitat. Notes: Estrena mundial. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

Fuocoammare (Fuocoammare | Fire at Sea). Direcció: Gianfranco ROSI. Productores d’Itàlia i França. Documental. Sinopsi: La vida a l’illa de Lampedusa, a primera línia de la crisi migratòria europea. Vídeos: Imatges. Notes: Estrena mundial. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

© Margo Cinema & SCCA/pro.ba
© Margo Cinema & SCCA/pro.ba

Mort a Sarajevo (Smrt u Sarajevu | Mort à Sarajevo | Death in Sarajevo). Direcció: Danis TANOVIĆ. Productores de França i Bòsnia-Herzegovina. Intèrprets: Jacques Weber, Snežana Vidović, Izudin Bajrović, Vedrana Seksan, Muhamed Hadžović, Faketa Salihbegović-Avdagić, Edin Avdagić. Nota sinòptica: Adaptació d’una peça de Bernard-Henri Lévy, explora les pors existencials i els dilemes morals de l’Europa contemporània. Notes: Estrena mundial. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

© Luc Roux
© Luc Roux

Als 17 anys (Quand on a 17 ans | Being 17). Direcció: André TÉCHINÉ. Productores de França. Intèrprets: Sandrine Kiberlain, Kacey Mottet Klein, Corentin Fila, Alexis Loret. Nota sinòptica: La història de dos nois que es barallen tothora. La institució escolar hi intervé per a separar-los. però es es tracta de saber com evolucionarà la situació: si seguiran éssent enemics o acabaran fent-se amics.  Distribuïdores: Wild Bunch. Web: Facebook. Notes: Estrena mundial. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

© Christian Geisnæs
© Christian Geisnæs

La comuna (Kollektivet | The Commune). Direcció: Thomas VINTERBERG. Productores de Dinamarca, Suècia i Holanda. Guió: Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg. Intèrprets: Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Helene Reingaard Neumann, Marta Sofie Wallstrøm Hansen, Lars Ranthe, Fares Fares, Magnus Millang, Anne Gry Henningsen, Julie Agnete Vang. Sinopsi: la vida en una “comuna acadèmica” als anys setanta del segle passat, a Dinamarca. Notes: Inspirada en les pròpies vivències de Thomas Vinterberg. Estrena internacional. Vendes internacionals: Trust Nordisk. Distribuïdores: Le Pacte| Golem*. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

© Oleg Mutu
© Oleg Mutu

United States of Love (Zjednoczone Stany Miłosci). Direcció: Tomasz WASILEWSKI. Productores de Polònia i Suècia. Intèrprets: Julia Kijowska, Magdalena Cielecka, Dorota Kolak, Marta Nieradkiewicz, Łukasz Simlat, Andrzej Chyra, Tomek Tyndyk. Sinopsi: Polònia, 1990. Primer eufòric any de llibertat, però també d’incertesa respecte al futur. Quatre dones aparentment felices, d’edats diferents, decideixen que és hora de canviar de vida i d’atendre els propis desitjos. Notes: Estrena mundial. Més informació: Imdb | Festival de Berlín.

FOTO CAPÇALERA: Crosscurrent, de Yang Chao (© Berlinale)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!