Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 de gener de 2012
0 comentaris

Berlín 2012 · Competició: “Dictat”, d’Antonio Chavarrías

Dictat (Dictado | Childish Games)

Antonio Chavarrías (l’Hospitalet de Llobregat, Catalunya, 1956) du una notable trajectòria com a productor, guionista i director cinematogràfic. És l’autor de pel·lícules com Les vidas de Celia (2006), Volverás (2002), Susanna (1995), L’enfonsament del Titànic (1993) Manila (1991), Una ombra al jardí (1989). I ha estat el factòtum de bona part de la producció audiovisual nostrada de cert prestigi: Aro Tolbulkhin, d’Agustí Villaronga (2001); Elisa K, de Jordi Cadena i Judith Colell (2010); Pau i el seu germà (2000),  L’arbre de les cireres (1998) i Sobre el pas de dues persones uns quants anys més tard (2001), de Marc Recha; L’illa de l’holandès, de Sígfrid Monleón (2000). Fent costat a nous i veterans cineastes catalans, ha produït títols com La doble vida del faquir (2004) i Màscares (2008), d’Elisabet Cabezas i Esteve Riambau, i telefilms com ara Gossos, de Romà Guardiet (2001) o La sucursal, de Jesús Font (1995). En aquest moment, és el productor majoritari de La primavera (2012), el nou film de Christophe Farnarier, l’autor d’ El somni. Amatent a la força de la coproducció, ha fet possible films d’una certa dignitat com ara No ploris, Germaine (1999), en col·laboració amb una empresa belga, o La capital del món, d’Eric Barbier (1999), en “partenariat” amb col·legues francesos, i, per descomptat, Madeinusa (2005) i La teta asustada (2008), de Claudia Llosa, fent companyia amb la productora peruana Vela Prod. i l’espanyola Wanda. Va ser el 1990 que creà la productora Oberon Cinematogràfica, amb què ha tirat endavant aquests projectes, alguns dels quals han participat en certàmens com Canes, Berlín, Sant Sebastià, Sundance o Rotterdam.

Ara, en la seva triple faceta de director, guionista i productor es presenta a la Berlinale (on, recordem-ho, La teta asustada guanyà l’Ós d’Or). Chavarrías hi participa amb un drama carregat de suspens (que, a primer cop d’ull semblaria molt avinent al festival de Sitges, perquè va d’una “nena diabòlica”…), basat en una història original de tot un Sergi Belbel.

Dictat (Dictado | Childish Games)

Director: Antonio Chavarrías. Guió: Antonio Chavarrías, a partir d’una història original de Sergi Belbel. Producció: Oberón Cinematográfica (Catalunya), Alebrije Cine y Video (Mèxic), Continental Prod. (Galícia). Durada: 1h35.

Repartiment: Juan Diego Botto (Daniel), Barbara Lennie (Laura), Mágica Pérez (Julia), Marc Rodríguez (Mario), Àgata Roca (Luisa), Nora Navas (Beatriz).

Sinopsi: En Daniel (Juan Diego Botto) acull a casa seva la filla d’un antic amic que acaba de suïcidar-se. La Laura (Barbara Lennie), la seva dona, va aconseguint que la nena recuperi les ganes de viure. Però aquesta nova presència va afectant de mica en mica la convivència de la parella i va reviscolant en en Daniel pors i records que creia superats. Les obsessions i terrors que van enderirar l’amic ara van guanyant-li terreny, a ell, fins a apoderar-se’n totalment, aïllant-lo cada cop més en una casa que, abans que la nena arribés, creia que era la seva.

Vídeos: Tràiler VO.

***

Berlinale 2012 · Competició: DICTAT (al / ang). Premis a la Berlinale 2012: Pendent.

***

Webs oficials: Dictadolapelicula (esp). Facebook oficial: Dictado (esp). Twiter oficial: Pendent.

Més informació: CatalanFilms (cat) | Cartellera (cat) | Imdb (ang) | Sensacine (esp) | La Butaca (esp) | AlloCiné (fr) | Comme Au Cinéma (fr) | MyMovies (it).

AP: Film Press Plus. Vendes internacionals: Filmax International. Distribuïdores: catalana, Filmax | espanyola, Filmax | francesa, pendent | italiana, pendent.

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Berlín 2012: pendent.

Actualitzacions informatives posteriors a Berlín 2012
: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © Oberon Cinematogràfica
Dictat, d’Antonio Chavarrías

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!