Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de febrer de 2008
0 comentaris

Berlín 2008: Fora de competició

FOTO Shine a Light, de Martin Scorsese

Fora de competició, Martin Scorsese ha estat l’encarregat d’inaugurar la 58a edició del Festival de Berlín (7-17 de febrer de 2008), amb Shine a Light, el seu documental sobre els Rolling Stones. També serà un film programat a la secció oficial, però que no entra en concurs l’encarregat de cloure el certamen: Be Kind Rewind / Rebobina, si us plau, de Michel Gondry. Com tots els grans festivals, Berlín també aprofita l’estratègia de posar fora de competició alguns títols que, per un costat els porten estrelles del cinema, cares conegudes que atrauen els mitjans de comunicació, però per altre cantó, desentonarien ben probablement en un concurs que aposta per obres d’autor. És el cas de Fireflies in the garden, de Dennis Leee, amb Julia Roberts, Ryan Reynolds, Willem Dafoe i Emily Watson, i, per descomptat, el cas de The other Boleyn Girl / L’altra germana Bolena, de Justin Chadwick, amb Scarlett Johansson, Natalie Portman i Eric Bana. Ara bé, en aquest apartat s’acull igualment un film que és, ben al contrari, probablement la darrera creació d’un veterà com Andrzej Wajda, Katyn (per cert, nominada a lÒscar de parla no-anglesa). Anant a Vull llegir la resta de l’article, trobareu aquests títols en llista, enllaços amb els webs si en tenen i amb pàgines de informació. Al decurs dels propers dies, si tinc temps, aniré ampliant un xic aquestes informacions.


Berlín 2008. Pel·lícules en secció oficial, programades fora de competició


SHINE A LIGHT

Director Martin Scorsese. Producció emp. dels EUA. Pel·lícula d’inauguració del Festival.

Nota sinòptica Documental de Martin Scorsese sobre els Rolling Stones i la seva gira “A Bigger Band”. Comentari Essencialment, la pel·lícula es va rodar al Teatre Beacon, de Nova York, l’octubre de 2006, al decurs del concert que hi van oferir. I sembla que hi trobarem una radiografia íntima dels Stones, a càrrec d’un Scorsese que ja ha demostrat que té la mà trencada per copsar i transmetre vivències d’or en el món de la música del nostre temps (recordem-li The Last Waltz -1978-)

Més informació [Vertigo Films (Esp)] [IMDB] [Aviat] [T]


BE KIND REWIND / Rebobina, si us plau / Rebobine por favor / Rembobinez, merci !

Director i guionista Michel Gondry. Intèrprets Jack Black, Mos Def, Mia Farrow, Danny Glover. Producció empresa/es dels EUA. Pel·lícula de cloenda del Festival.

Sinopsi Accidentalment, el cos d’un home queda imantat i, sense voler, esborra totes les cintes del video club que mena un amic seu. Per a posar-hi remei, decideixen refer totes les pel·lícules malmeses, incloent-hi Els caçafantasmes / Ghostsbusters, Conduint la senyora Daisy / Driving Miss Daisy i Boyz in the Hood.

Més informació [IMDB] [Tràiler (VO)]


KATYN
 
Director Andrzej Wajda. Intèrprets Maja Ostaszewska, Artur Zmijewski i Andrzej Chyra.  Producció emp. de Polònia. Estrena internacional.

Nota La matança de centenars de presoners polonesos, en mans dels serveis secrets soviètics el 1940 és el tema d’aquest film amb què Wajda torna al Festival de Berlín, que el 2006 va honorar-lo amb un premi de reconeixement a la trajectòria artística i en la competició del qual ha participat anteriorment en tres ocasions.

Més informació [IMDB]


FIREFLIES IN THE GARDEN

Director Dennis Lee. Intèrprets Julia Roberts, Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson. Producció emp. dels EUA. Estrena mundial.

Més informació [IMDB]


THE OTHER BOLEYN GIRL / L’altra germana Bolena / Las Hermanas Bolena / Deux soeurs pour un roi

Director Justin Chadwick. Intèrprets Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana. Producció emp. dels EUA i Regne Unit. Estrena mundial.

Més informació [IMDB]


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!