Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 d'abril de 2009
1 comentari

‘Benzina’ està liquidant el deute amb els excol·laboradors

Com que vaig estar seguint l’evolució de la revista Benzina des del seu primer número fins a poc desprès que l’abandonessin el gruix dels redactors i col·laboradors que l’havien convertit en una eina cultural de primer ordre i en particular perquè he estat molt crític amb el que ha passat, em considero obligat a ´fer-me ressó d’una notícia que he trobat publicada a Cultura21.cat:

L’editor David Centol liquida el deute amb els exempleats del Grup Comunicació 21

Grup Comunicació 21 ha fet pública una nota de premsa en què confirma la liquidació de la totalitat del deute a l’explantilla de treballadors de l’oficina de Barcelona. El pagament s’ha allargat dotze mesos després que s’acordessin uns ingressos fraccionats. Malgrat el retard, els pagaments s’han pogut produir “en la seva totalitat”, informa la nota. Grup Comunicació 21 també ha liquidat, a data del passat 31 de març, el 65,2% del deute global a excol·laboradors de la revista Benzina. L’empresa editora preveu cancel·lar el 100% del deute en les properes setmanes, segons el pla de viabilitat presentat.

Grup Comunicació 21 va iniciar l’any 2008 un “dràstic” procés de reestructuració empresarial que va tenir com a conseqüència l’acomiadament d’una vintena d’empleats i el tancament de la redacció de Barcelona per tal de concentrar els esforços en l’oficina de Mollet del Vallès. També va haver de prescindir de més de 50 col·laboradors periodísctics. El grup, però, “no ha tancat cap publicació de les set que edita ni preveu fer-ho en el futur”.

L’editor David Centol confirma que la reestructuració “era necessària” i, tot i que ha estat un procés “duríssim”, el grup afronta el futur amb optimisme davant l’actual recessió del mercat publicitari i financer.

FOTO Portada del número 8 (octubre 2006) de la revista “Benzina”

  1. Benvolgut Salvador:

    Nomès afegir una puntualització. L’editor David Centol deu encara diners a treballadors que treballaven per d’altres empreses del Grup, com Premsa Local de Catalunya S.L. (ara Cultura Planning, S.L.). Aquests deutes originats en incompliments contractuals han estat reconeguts en diferents sentències judicials  pero no abonats per la qual cosa s’han hagut de demanar execucions de sentències i embargaments. Malgrat això, un ex-treballador encara no ha pogut cobrar prop dels 20.000 euros d’indemnització per un acomiadament improcedent del 2007 la qual cosa no ha estat obstacle per rebre generoses suvbencions de la Conselleria de Cultura.

    Una salutació cordial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!