Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 de maig de 2022
0 comentaris

Avui és el dia d’Albert Serra a Canes 2022

Avui, 26.05.2022, a un quart de quatre de la tarda, al Gran Auditori Lumière del Palau de Festival de Canes tindrà lloc l’estrena mundial, en projecció única, de Pacifiction, el film amb què Albert Serra participa en la Competició del certamen.

Amb una durada de la pel·lícula de 165 minuts, es calcula que sobre les 6 de la tarda n’haurà acabat la projecció i aleshores se sabrà quina haurà estat la reacció del públic a la sala i començarem a rebre els comentaris de la premsa acreditada. Enllestida fa pocs dies, es pot dir que no l’ha vista ningú, a part de l’equip nuclear del film, els programadors del Festival i posa-hi que algun crític francès privilegiat – a més l’han pogut veure distribuïdors i altres professionals del cine, en projeccions tancades del Mercat del Film, inaccessibles a la premsa i al públic en general-.

Diem que és projecció única, perquè no n’hi haurà cap altra dins de la graella del certamen, ni tan sols en les anomenades “sessions de l’endemà” amb què es permet als festivalers de recuperar títols ja exhibits en les seccions oficials. Només se n’oferiran un parell de projeccions al final del Festival en un multiplex en què es recuperarà tota la Competició.

A l’estrena mundial és previst que hi assisteixi la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, i també el ministre de Cultura espanyol, Miquel Iceta.

PACIFICTION / TOURMENT SUR LES ÎLES, d’Albert SERRA. Sinopsi: A l’illa de Tahití, a la Polinèsia Francesa, l’Alt Comissionat de la República, De Roller, representant de l’Estat francès, és un home calculador de maneres perfectes. En recepcions oficials com les institucions interlope [referència al comerç colonial], constantment pren el pols d’una població local d’on pot sorgir la ira en qualsevol moment.  Tant més quan un rumor esdevé cada cop més insistent: s’hauria vist un submarí la presència fantasmagòrica del qual anunciaria la represa de les proves nuclears franceses.. Repartiment: Benoît Magimel, Sergi López, Lluís Serrat, Cécile Guilbert, Pahoa Mahagafanau, Matahi Pambrun, Marc Susini, Montse Triola, Michael Vautor, Alexandre Mello, Mike Landscape, Mareva Wong, Cyrus Arai, Baptiste Pinteaux. Informació: el vincle d’Albert Serra -Banyoles, 1975- amb Canes és fort i de llarga durada. Coproducció d’Andergraun Films (Catalunya), Idéale Audience (França), Rosa Filmes (Portugal) i Tamtam Film (Alemanya).

Aquest setmana s’han publicat als mitjans nostrats algunes entrevistes amb el cineasta banyolí:

Amb Imma Merino, diari El Punt Avui: Albert Serra: “Em vaig començar a merèixer presentar els meus films a Canes des que hi vaig anar per curiositat”.

Amb Violeta Gumà, ACN -entrevista publicada a Diari de Girona ran de la presentació a Canes del film de Serra-: Albert Serra: «Les eines que té un actor professional en el meu cinema no li serveixen absolutament per a res».

I recordem que, abans que comencés Canes, Xavier Grasset va entrevistar Albert Serra al Més 324, Albert Serra ens presenta la pel·lícula “Tourment sur les îles”. Entrevista, per cert, a partir de la qual vaig publicr l’apunt Albert Serra: “Avui en dia és difícil de dir que és una pel·lícula catalana”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!