Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 de setembre de 2012
0 comentaris

Avui comença Toronto 2012

FOTO Looper, de Rian Johnson

El Festival de Cinema de Toronto (TIFF) 2012 obre portes avui. Fins el dia 16 es converteix en el gran aparador anual del cinema diguem-ne d’autor, diguem-ne independent, diguem-ne al marge dels grans corrents comercials, cara al mercat nord-americà. No és pas un certamen a l’europea, no té autèntics premis. El que vol, el que busca, és convertir-se en la fira de mostres cinematogràfica que posi en circulació les pel·lícules que han seleccionat, per als distribuïdors, cadenes d’exhibició, periodistes, crítics i cinèfils en general. Per això ha estat molt influent durant anys cara a la ja propera temporada de premis (la que acaba amb la proclamació dels Oscar), fins que Telluride ha sabut fer-se un forat en aquesta tasca promocional.

En aquest blog no faig un seguiment del TIFF, tot i que en reflecteixo part dels films seleccionats mitjançant enllaços (lamentablement, no permanents) en apunts dedicats a Venècia o a altres qüestions.

El web del TIFF és molt pràctic, tot i que té el problema típic de molts certamens, que no mantenen permanentment els enllaços. Tot i així, insisteixo, és molt pràctic per a navegar-hi durant el festival (6-16 setembre) i els mesos posteriors.

Disposem del buscador general: TIFF 2012-Programació.

I la possibilitat de navegar per les diferents seccions:

Gala Presentations (GALA).

Masters (MAST).

Special Presentations (SP)

Mavericks (MAV).

Discovery (DISC).

TIFF Docs (DOC).

Contemporary World Cinema (CWC).

Contemporary World Speakers (CWS).

Wavelengths (WL).

Vanguard (VAN).

Midnight Madness (MM).

etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!