Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

29 de juliol de 2007
3 comentaris

Aviat: Sweeney Todd, de Tim Burton

Sweeney Todd, la pel·lícula en què Tim Burton adapta el musical d’ Stephen Sondheim, s’hauria d’estrenar mundialment el 5 de setembre de 2007, a Venècia, al marc del "Tim Burton’s Day", que la Mostra ha organitzat per celebrar el "Lleó d’Or a la Carrera" al director de Charlie i la fàbrica de xocolata. Tanmateix, a la programació de Venècia 2007 que s’ha anunciat aquesta setmana, Sweeney Todd no hi és i ni tan sols l’han amagada darrere d’allò que se sol indicar com a "film sorpresa". A la Internet Movie Data Base (IMDB), en canvi, avui mateix encara asseguren que el 5 de setembre es passa a la Mostra, que el 21 de desembre s’estrena de manera restringida als Estats Units (per poder optar als Òscar) i que arribarà ja en condicions normals a les pantalles comercials, efectivament, en plena "temporada d’ Oscar". És l’ 11 de gener de 2008 el dia previst que s’estreni als EUA; el 8 de febrer de 2008, a Catalunya, les Illes i el País Valencià, i no han fixat encara la data a partir de la qual en disposaran a la Catalunya Nord i a l’ Alguer.

Per seguir, cal anar a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: cartell nord-americà de Sweeney Todd, de Tim Burton

A partir de la partitura d’ Stephen Sondheim i del llibret de Hugh Wheeler, John Logan n’ha escrit el guió, per a Tim Burton

Johnny Depp és  Sweeney Todd, un home injustament tancat a la presó, que es deleix per venjar-se no només d’aquest cruel càstig, sinó també de les conseqüències devastadores que ha tingut per a la dona i la filla. Quan pot tornar a obrir la seva barberia, Sweeney Todd esdevé "El barber diabòlic del carrer Fleet" que "afaita els cavallers de manera que ja no se’n sent a parlar més".

Helena Bonham Carter és la senyora Lovett, l’enamorada còmplice de Sweeney, que cuina menges "delicioses": uns  pastissos de debò especials, fets amb la carn de les víctimes…

Alan Rickman incorpora el jutge Turpin, que és qui envia Sweeney a la presó.

Timothy Spall dóna vida a  Beadle Bamford, el pervers soci del jutge.

I Sacha Baron Cohen és un barber rival, l’extravagant Signor Adolfo Pirelli

Al repartiment també hi trobem: Jamie Campbell Bower (Anthony), Jayne Wisener (Johanna), Jamie Campbell Bower (Anthony Hope), Laura Michelle Kelly (Beggar), Ed Sanders (Toby, Tobias Ragg), Anthony Head (fantasma), Peter Bowles (fantasma).

La fotografia de la pel·lícula ha recaigut en Dariusz Wolski, responsable de la dels dos darrers lliuraments de Pirates del Carib. Paraules majors són que Dante Ferretti (Pasolini, Fellini, Scorsese…) n’hagi estat el director artístic, que Colleen Atwood (imprescindible en la filmografia de Tim Burton) torni a ser la responsable de vestuari i que la impagable Susie Figgis (igualment habitual de Burton) en sigui altre cop la directora de càsting.

Amb tots aquests ingredients, la pilota és a la teulada del genial Tim Burton. L’home que ens ha regalat meravelles com Charlie i la fàbrica de xocolata / Charlie and the Chocolat Factory / Charlie y la fábrica de chocolate / Charlie et la chocolaterie / La fabbrica di cioccolato o Edward Scissorhands / Eduardo manostijeras / Edouard aux mains d’argent / Edward mani di forbice, sembla que hauria d’haver-ne fet, de Sweeney Todd, un espectacle singular, marcat fortament per la seva personalitat artística, amb aquells tocs de negror gòtica, simpàtica murrieria i tendresa controlada que, per exemple, van conformar la, per mi, esplèndida Sleepy Hollow / Sleepy Hollow, la légende du cavalier sans tête / Il mistero di Sleepy Hollow.

Queden dies perquè puguem veure al cinema Sweeney Todd, però ja n’ha sortit el cartell i comencem a salivar…

  1. El cartell és veritablement “cool” (com dirien els ianquis).

    Fixeu-vos que Johnny Depp, després del gran èxit comercial de la saga dels “Pirates del Carib”, ja pot posar el seu nom -poca broma- per sobre del de la pel·lícula. Em moro de ganes de sentir-lo cantar “Epiphany” (de debò sap cantar, Johnny Depp?) mentre Mrs. Burton (Helena Bonham Carter) ens explica, també tot cantant, que fa “The Worst Pies in London…”

    Tot i que el record que encara tenim del meravellós “Sweeney Todd” que va muntar Mario Gas amb Constantino Romero i Vicky Peña (segons el propi Sondheim, el millor que mai s’ha dut a escena) ens pot jugar una mala passada (de la mateixa manera que als americans, recordant Angela Landsbury tampoc els pot fer el pes Bonham Carter), de ben segur que Burton trobarà la manera de deixar-nos bocabadats. El cinema de Burton ja fa temps que tempteja el gènere musical (“Charlie i la fàbrica de xocolata”, per posar un exemple recent, ja assajava diverses seqüències musicals), així que la seva posada de llarg en el gènere no ens ha de sorprendre gens. De moment, el que en sabem i n’hem vist promet de debò. Esperem que no ens decebi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!