Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de febrer de 2007
0 comentaris

Aviat: cinema de febrer i març de 2007

No donarem l’abast! Si es compleixen les previsions, no sé pas d’on treurem el temps per veure la quantitat de pel·lícules d’un cert interés que s’estrenaran. Algunes perquè les han nominades o premiades i sembla que han d’estar bé; altres, perquè fa temps que n’hem sentit parlar… Com sol passar cada any, ara tot de cop, com si s’hagués de córrer abans que vingui l’esclat primaveral i preestiuenc i es tornin a buidar les sales de cinema.

Fem el ja típic cop d’ull a algunes de les pel·lícules que ens han d’arribar el febrer i el març, anant a "Vull llegir la resta de l’article"

Començo a partir del 9 de febrer de 2007, perquè  escric aquest article que ja és el dia 3 de febrer!

Diamants de sang / Blood Diamond / Diamante de sangre / Diamanti di sangue

Director: Edward ZWICK

Sinopsi: mentre purga pena de presó per contraban, l’exmercenari de Zimbawe, Danny Archer (Leonado DiCaprio), coneix Salomon Vandy (Djimon Hounsou), un pescador d’ètnia mende que, separat de la família i obligat a treballar a les mines diamantíferes, ha trobat un diamant rosa extraordinari i l’ha amagat, sabent que si l’enxampaven el matarien. Per a Archer, que s’ha passat la vida bescanviant diamants per armes, trobar-lo li podria permetre anar-se’n d’ Àfrica i trencar el cercle viciós de violència i corrupció en què s’ha enganxat. Per a Salomon, el valuosíssim diamant rosa, li permetria estalviar una vida com a refugiades a la dona i les filles i, sobretot, recuperar el fill d’un destí encara pitjor: el de nen soldat. Mentrestant, arriba a Sierra Leone la compromesa periodista nord-americana Maddy Bowen (Jennifer Connelly) destinada a investigar el rerefons del tràfic il·legal de diamants; per la qual cosa busca Danny Archer com a font d’informació. De seguida, Maddy se n’adona que ell la necessita i fa el pas: amb la seva col·laboració, comencen un viatge perillós per territori rebel, a la recerca de la cobdiciada pedra preciosa.

No sabria trobar pas cap altre motiu d’anar a veure aquesta pel·lícula que els de veure Jennifer Connelly i d’avaluar per quins set sous els de l’Acadèmia de Hollywood han considerat que el treball de Leonardo DiCaprio aquí és millor que el que fa a Els infiltrats. Per descomptat, hauré de lluitar contra la mandra que em fa veure res del director de Blood Diamond, Edward Zwick, que pot ser el productor de Shakespeare in love (J. Madden, 1998)  i de Traffic (S. Soderbergh, 2000), però, com a director, és el de Temps de glòria / Glory / Tiempos de gloria / Uomini di Gloria (1989), el de Llegendes de passió / Legends of the Fall / Leyendas de pasión / Légendes d’automne / Venti di passioni (1994), i, sobretot, sobretot, sobretot, el de L’últim samurai / The Last Samurai / El último Samurai / Le dernier samurai / L’ultimo samurai  (2003)

Little Children / Juegos secretos

Director: Todd FIELD

Sinopsi: la història d’un grup de gent jove i casada, que, de manera inesperada i fins potser perillosa, coincideixen a la piscina pública, en jardins públics i pels carrers del seu barri benestant (en una localitat de la costa est nord-americana). És la història de parelles casades i ensopides d’avorriment, fills aviciats i vides previsibles, que de dia semblen famílies perfectes i de nit, ben altrament. Destins decebuts, secrets, somnis, fantasmes i angoixes que s’entrecreuen en mig de la quietud enganyosa d’aquella folgada comunitat.

Kate Winslett, Patrick Wilson, Jennifer Connelly i Noah Emmerich, criden l’atencíó en el repartiment d’aquest film, nominat a 3 Oscar (Winslet, com a millor actriu; Jackie Earle Haley, com a millor secundari, i Todd Field i Tom Perrota, com a autors del millor guió adaptat, a partir de la novel·la del mateix Perrota).

Todd Filed (Pomona, Califòrnia, EUA, 24.02.1964) es va revelar com un director a seguir amb A l’habitació / In the bedroom / En la habitación (2001), la història d’una família de Nova Anglaterra -atenció: també de la costa est, doncs!-, la vida tranquil·la i les expectatives de la qual se n’anava en orris quan el seu fill jove deixava els estudis i s’embolicava amb una dona més gran que ell i amb força problemes al darrere. Todd Field, tanmateix, atresora una més llarga carrera com a actor que no pas com a director. Més aviat intèrpret de papers secundaris, l’hem vist, entre d’altres, a Eyes wide shut  (Stanley Kubrick, 1999), Twister (Jan de Bont, 1996), Ruby in Paradise (Víctor Núñez, 1993) i, en un paper ben petit, a Radio Days (Woody Allen, 1987).

Estrena prevista: 09.02.2007. A Catalunya Nord ja l’han estrenada. I a L’Alguer, en disposaran aviat.

La ciència del son / The Science of Sleep / La science des rêves / La ciencia del sueño / L’arte del sogno

Director: Michel GONDRY.

Projectada al Festival de Sitges, podeu llegir-ne l’article que li vaig dedicar, clicant aquí: La ciència del son (Sitges 2006)

Estrena prevista: 09.02.2007. A Catalunya Nord, n’han disposat des del 16 d’agost de 2006 i, a  L’Alguer, en disposen des del 19.01.2007.

Shortbus / Dove tutto è permesso

Director: John Cameron MITCHELL

Sinopsi: com ja he publicat, es tracta d’una celebració del que encara queda de  vida disbauxada en cert univers "underground" de Nova York, després de l’11-S. Un bon reguitzell d’orgies, de sexe explícit de tota mena de tendències (per bé que amb predomini de l’opció gay-lèsbica) i amb una autèntica desfilada de cossos, fal·lus, sessions sado, petons i més petons, transvestits pintorescos… 

John Cameron Mitchell (El Paso, Texas, 21.04.1963) va ser educat en una estricta cultura catòlica i militar, de la qual va mirar de desentendre’s tan aviat com va poder i, amb l’exitós Hedwig and the Angry Inch (2000), va deixar ben clara la seva tirada cap a les coses del sexe i l’underground i la seva festiva celebració de l’homosexualitat. 

Estrena prevista: 09.02.2007. A  Catalunya Nord n’han disposat des del 8 de novembre de 2006 i a l’Alguer, del 24 de novembre de l’any passat.

Cartes d’Iwo Jima / Letters from Iwo Jima / Cartas de Iwo Jima / Lettres d’Iwo Jima / Lettere da Iwo Jima

Director: Clint Eastwood

Sinopsi: el 1945, els exèrcits nord-americà i japonès van lluitar aferrissadament a l’illa d’Iwo Jima. Decennis més tard, en aquella terra àrida es van trobar centenars i centenars de cartes, que van permetre finalment donar un nom, una cara una veu a aquells homes i al seu extraordinari comandant. Els soldats japonesos destacats a Iwo Jima sabien que tenien ben poques possibilitats de sortir-ne vius. Endut d’una voluntat de ferro, el seu cap, el general Kuribayashi, va aprofitar enginyosament les característiques d’aquell terreny volcànic i transformà en 40 dies de combats heroics, el que havia de ser una desfeta llampec, una expeditiva victòria nord-americana. Més de 20.000 soldats japonesos i prop de 7.000 de nord-americans van morir a Iwo Jima. En aquelles cartes quedà el testimoni dels seus sacrifics, del seu coratge i de la seva compassió.

Esperadíssima segona i complementària part de Banderes dels pares, cal recordar que Cartes d’Iwo Jima retroba la mateix història del film anterior, però des del punt de vista japonès. Cartes d’Iwo Jima es presenta, fora de competició, al Festival de Berlín; que està nominada a l’Òscar a la millor pel·lícula i en tres altres categories: Clint Eastwood, com a millor director; Iris Yamashita, pel guió, escrit a partir de la història de què són autors Paul Haggins i ell mateix, i la quarta nominació és pel muntatge sonor (categoria en què competeix amb Banderes del pares)

Estrena prevista: 16.02.2007. A Catalunya Nord, en disposaran a partir del 21.02.2007, i a l’Alguer, del 16.02.2007.

La vida dels altres / Der leben der anderen / La vida de los otros / La vie des autres / Le vite degli altri

Director: Florian Henckel von Donnersmarck

Sinopsi: mirada peculiar sobre l’espionatge a l’antiga Alemanya de l’Est, La vida dels altres se situa a començament dels vuitanta. L’escriptor Georg Dreyman (Sebastian Koch) i la seva companya, l’actriu Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck) tenen la consideració de membres destacats de l’elit intel·lectual de l’estat comunista, tot i que, particularment i per descomptat secretament, no comparteixen la ideologia del Partit. El ministeri de Cultura posa l’ull en Christa i envia un agent secret, de nom Wiesler (Ulrich Mühe), perquè l’observi. A mesura que l’home avança en la investigació encomanada, més se sent atret, autènticament fascinat, per aquesta parella d’intel·lectuals…

Guanyadora del premi  EFA a la millor pel·lícula europea, nominada a l’Oscar en la categoria de film de parla no-anglesa, premi del públic al Festival de Locarno… La vida dels altres sembla destinada a ser un dels títols clau d’aquesta temporada.

Florian Henckel von Donnersmarck (Colònia, Alemanya, 02.05.1973) és llicenciat de Filosofia a Oxford, ha estudiat cinema a Múnic, on fart i tip de fer curtmetratges, decidí posar-se a fer La vida dels altres sense ni tan sols esperar a dirigir la pel·lícula de final de carrera.

L’últim rei d’Escòcia / The Last King of Scotland / El último Rey de Escocia / Le dernier roi d’ Ecosse / L’ultimo re di Scozia

Director: Kevin Macdonald

Sinopsi: tot just acabat de llicenciar-se en Medicina, l’escocès Nicholas Garrigan se’n va cap a Uganda, tot buscant aventura i, perquè no, decidit a ajudar la gent. Al cap de poc d’haver arribat, el reclamen perquè vagi a atendre els implicats en un accident: el nou líder del país, Idi Amin Dada, i el seu Maserati han topat amb una vaca. La manera com Garrigan domina la situació, la calma que demostra i la franquesa que li  nota sorprenen Amin Dada. Captivat per la Història i la cultura d’ Escòcia, proposa al noi que es converteixi en el seu metge personal. I ves per on, seduit pel carisma d’aquest cap d’Estat, el jove facultatiu s’incorpora al cercle presidencial, on viurà a cor què vols. Catapultat a l’estatus de confident del dictador, entrampat al cor mateix de la megalomania criminal d’Amin Dada, testimoni de raptes i assassinats, de mica en mica esdevé còmplice d’un dels règims més terrorífics que hi ha hagut a l’Àfrica el segle XX.

Forest Whitaker ha estat premiadíssim i és candidat a l’Òscar per com incorpora la figura del sanguinari Idi Amin Dada. I és l’escocès James McAvoy qui interpreta el jove metge que se’n fa còmplice.

Kevin Macdonald (Glasgow, Escòcia, 28.10.1967), net del mític Emeric Pressburger, havia menat fins ara una carrera de documentalista, a més de fer alguna incursió al món de la televisió. Amb L’últim rei d’Escòcia, basada en la novel·la de Giles Foden, Macdonald entra en força en el cinema de ficció; ja que, a més del seu protagonista principal, la pel·lícula i ell mateix, com a director, han estat nominats en diversos premis i han rebut uns quants guardons.

Estrena prevista: 23.02.2007. A Catalunya Nord en poden disposar a partir del dia 14, i, a l’Alguer, a partir del 16.

INLAND EMPIRE / L’impero della mente

Director: David LYNCH

Sinopsi: La història d’un misteri. El misteri d’un món dins d’altres mons, que es revelen al voltant d’una dona. Una dona enamorada i amb problemes.

Particularment esperada, gairebé amb ansietat, pels seguidors de David Lynch, INLAND EMPIRE (el títol ha d’anar escrit en majúscules, segons que em diuen, per exprés desig del cineasta) s’estrena finalment a Europa, després del  pols que han mantingut el mateix Lynch i la productora StudioCanal, que en volia una versió més curta i "entenedora", ran de la polèmica esclatada a la Mostra de Venècia.

Al repartiment: Laura Dern, Jeremy Irons, Justin Theroux, Harry Dean Stanton, Diane Ladd, Julia Ormond, William H. Macy, Laura Harring, Nastasja Kinski, Michael Paré i la veu de Naomi Watts, entre moltíssims d’altres. Un autèntic festival Lynch!

Estrena prevista: 23.02.2007. A Catalunya Nord en poden disposar des del 07.02.2007 i, a l’Alguer, des del 09.02.2007.

París, je t’aime

Director: film col·lectiu

Sinopsi: el film col·lectiu París je t’aime reuneix un espectacular nombre d’actors i personalitats del cinema. Amb la idea d’explicar, en cinc minuts, la història d’una trobada romàntica en un barri de París, s’ha reunit una vintena de cineastes, entre els quals hi ha Gus van Sant, els germans Coen, Isabel Coixet, Wes Craven, Walter Salles,  Richard LaGravanese, Walter Salles, Olivier Assayas… Cadascú amb el seu estil, amb relats sentimentals o d’un caire més social o sociològic, acaben component un fresc que és, de fet, un cant d’amor a París.

Un al·licient innegable del film és el degoteig de rostres coneguts que s’hi va identificant: Gérard Depardieu, Nick Nolte, Gena Rowlands, Steve Buscemi, Sergio Castellito, Elijah Wood, Fanny Ardant, Juliette Binoche, Ben Gazzara, Bob Hoskins, Maggie Gyllenhaal, Marianne Faithfull, Leonor Watling, Natalie Portman… I anècdota cinèfila: en l’episodi que dirigeix Olivier Assayas, Maggie Gyllenhaal va al rodatge d’un film a Versailes… que és, efectivament, el de Marie-Antoinette, de Sofia Coppola.

Estrena prevista: 23.02.2007. A Catalunya Nord, n’han disposat des del 21 de juny de 2006.

……

Breaking and entering / Par effraction Complicità e sospetti

Director: Anthony Minghella

Sinopsi: Will Francis (Jude Law) passa una mala època amb Liv (Robin Wright Penn), la companya. A més, acaba de traslladar el despatx d’arquitecte a King’s Cross, un barri de Londres en plena rehabilitació, i el luxe del local atrau una colla de lladres de la zona, que li entren a robar contínuament. Exasperat, Will acaba per seguir un d’aquests lladregots, Miro (Rafi Gavron), fins a casa seva, on el noi viu amb sa mare, Amira (Juliette Binoche), una refugiada de Bòsnia. Amb la intenció de saber més coses sobre la banda de delinqüents, Will mira de caure simpàtic a Amira; però de seguida brollen sentiments imprevistos… Per Will, és capbussar-se en un univers absolutament diferent al seu i, alhora, al més endins d’ell mateix.

Repartiment atractiu i temàtica "important" per a Anthony Minghella (Ryde, Illa de Wight, Anglaterra, 06.01.1954), un cineasta en hores baixes, si més no comercialment, si ho comparem amb el rebombori que van tenir-li El pacient anglès (1996) -ja amb Juliette Binoche-, L’enginyós Sr. Ripley (1999) -ja amb Jude Law) i La muntanya gelada / Could Mountain (2003) -també amb Law-.

Estrena prevista: 02.03.2007. A la Catalunya Nord, en poden disposar a partir del 14.03.2007 i a l’Alguer, del 09.02.2007.

The Good German / El buen alemán / Intrigo a Berlino

Director: Steven SODERBERGH

Sinopsi: tot just acabada la Segona Guerra Mundial, un periodista nord-americà l’envien a Berlín perquè cobreixi la cimera aliada que tindrà lloc a la ciutat devastada per la guerra. L’home aprofitarà aquest seu retorn per buscar un seu antic amor i, de mica en mica, es veu embolicat en un fosc cas d’assassinat. Ell és el corresponsal de guerra Jake Geismar (George Clooney) i l’antiga amant és Lena Brandt (Cate Blanchett), el marit de la qual ha desaparegut i l’estan buscant tant l’exèrcit nord-americà com el rus. La cosa es complica a mesura que Jake vol esbrinar els secrets que Lena tragina en l’intent desesperat de fugir de Berlín amb el marit. El soldat Tully (Tobey Maguire), que fa xofer de Jake per la ciutat, té contactes en el mercat negre, que podrien ajudar Lena a escapar-se o potser enfonsar-los tots plegats encara més en la foscor.

El guionista Paul Attanasio, nominat a ll’Oscar per Quiz Show  i per Donnie Brasco (i productor executiu de sèrie televisiva House, M.D.) s’ha encarregat d’adaptar la novel·la de Joseph Kanon, per al director Steven Soderberh (Atlanta, Geòrgia, 14.01.1963), que, tot alternant títols diguem-ne més independents i d’altres de clarament comercials, tenia en The good german l’oportunitat de soldar èxit-qualitat-premis que anteriorment havia aconseguit amb Traffic (2000) i Erin Brockovich (2000). Tanmateix, els Oscar d’enguany l’han plantat i s’hi ha hagut de conformar amb la nominació de la banda sonora de Thomas Newman. Tant se val que George Clooney n’encapçali el repartiment, que es tracti d’una novel·la amb aurèola de prestigi o que parli d’una època que interessa els nord-americans, com és la de la Segona Guerra Mundial: li han donat carbassa i punt. Al Festival de Berlín, Soderbergh té l’oportunitat de reviscolar.

Estrena prevista: 02.03.2007. A Catalunya Nord en poden disposar a partir del 14.02.2007 i a l’Alguer, a partir del 02.03.2007.

La flauta màgica / The magic flute / La flauta mágica / La flute enchantée

Director: Kenneth BRANAGH

Sinopsi: adaptació de La flauta màgica, de Mozart, en què l’acció s’ha traslladat a les vigílies de la Primera Guerra Mundial. Tamino (Joseph Kaiser), delerós d’amor, de pau i de llum, s’embranca en un periple perillós. Al costat d’homes garratibats per l’angoixa, espera l’ordre d’anar a la guerra. Amb el caos que s’esdevé, Tamino es troba enmig d’un món crepuscular, entre somni i malson, en què tres infermeres militars li salven la vida… Quan Papageno (Benjamin Jay davis), guardià dels canaris emprats per a detectar la presència de gas a les trinxeres, apareix i assegura que és ell qui ha salvat Tamino, les monges decideixen enviar-los a una missió de debò perillosa: han de trobar la pista de Pamina (Amy Carson), l’encantadora filla de la Reina de la Nit (Lyubov Petrova), raptada pel temible senyor Sarastro (René Pape)…

Fa pinta de ser una nova desmesura megalòmana de l’estimbadíssim Kenneth Branagh, que ni tornant a Europa, ni treballant el guió amb Stephen Fry, no aixeca el cap. Per cert, al repartiment de la pel·lícula identifiquem el ballarí valencià Francisco Bosch (que, al cinema, ja va incorporar Bagoas a l’ Alexandre el Gran, d’Oliver Stone).

Estrena prevista: 02.03.2007. A Catalunya Nord, n’han disposat des del 13.12.2006.

El vel pintat / The Painted Veil / El velo pintado / Le voile des illusions / Il velo dipinto

Director: John CURRAN

Sinopsi: basada en la novel·la de William Somerset Maugham, El vel pintat (1925), que el 1934 ja va ser duta a la pantalla per Richard Borelawski, amb Greta Garbo, Herbert Marshall i George Brent, la pel·lícula de John Curran s’ambienta als anys vint i explica la història d”una jove parella anglesa. Walter (Edward Norton) és un metge de classe mitjana i Kitty (Naomi Watts), una noia de classe alta. Decideixen casar-se precipitadament i se’n van a viure a Xangai. En aquella ciutat que els resulta exòtica, Kitty s’enamora d’un altre home i s’hi embolica. Walter ho descobreix i, com a venjança, accepta d’anar a treballar en un poblet perdut de l’interior de la Xina, castigat per una epidèmia de còlera. A desgrat, Kitty ha d’acompanyar-lo. Aleshores, comencen un viatge d’autodescoberta, que acabarà donant-los un sentit a la vida.

Nord-americà establert a Austràlia, John Curran ha entrat al cinema des del món de la publicitat i dels videos musicals. Un dels seus curtmetratges, Down Rusty Down (1997) ha estat pdiverses vegades premiat, així com Praise, la seva opera prima. L’actriu Naomi Watts -també present a El vel pintat, de la qual és coproductora, conjuntament amb l’altre protagonista, Edward Norton-, ja era al repartiment de la segona i anterior pel·lícula de Curran, We Don’t Live Here Anymore / Ya no somos dos / I giochi dei grandi (2004), que tenia Mark Ruffalo i Laura Dern com a actors principals.

Estrena prevista: 09.03.2007. A Catalunya Nord, en podran disposar a partir de 07.03.2007 i, a l’Alguer, a partir del 23.02.2007.

Llach: la revolta permanent

Director: Lluís DANÈS

Sinopsi: la història de la cançó Campanades a morts. El retrat del Lluís Llach que la va compondre, sacsejat per la ràbia davant la repressió policíaca espanyola, que aquell 3 de març de 1976, havia assaltat una assemblea de treballadors, matant-ne cinc i ferint-ne de bala més de cent. La crònica d’aquells fets. El concert multitudinari que, trenta anys després, Llach va fer a Vitòria, en record d’aquelles víctimes i en contra de l’oblit.

Presentada al decurs de la darrera edició del Festival de Sant Sebastià i triada per a concloure el Festival DocsBarcelona 2007, Llach: la revolta permanent té l’interés que genera Lluís Llach i, per descomptat, la memòria del que fou la repressió franquista. Al marge d’això, aquesta producció té un cert regust de "torna" aprofitada, per la implicació del cantautor en un altre producte Mediapro: Salvador.

Estrena prevista: 09.03.2007

El violín / Le violon

Director: Francisco VARGAS

Sinopsi: Don Plutarco (Ángel Tavira) i el seu fill Genaro (Gerardo Taracena) duen una doble vida. Grangers i itinerants músics rurals, també formen part del moviment guerriller que combat el govern. Un matí,  l’exèrcit entra al poble i captura els dirigents rebels. Don Plutarco aconsegueix fugir cap a la muntanya, amb les dones i la canalla, i els combatents comencen a planificar el contraatac; però hi ha un problema: bona part de les municions s’han quedat al poblet, que ara està envoltat de soldats. Així les coses, Don Plutarco s’empesca un pla: aprofitant el seu aspecte de violinista inofensiu, s’atansarà al poble, mirarà d’embaladir el capità amb la música i aleshores, a veure com s’ho pot fer per treure les municions del seu panissar…

Una de les escasses sorpreses del Festival de Canes de 2006, El violín, del mexicà Francisco Vargas Quevedo, es projectà al marc de la secció Un certain régard i s’endugé el premi a la millor interpretació masculina d’aquesta secció -per cert, no competitiva, de manera que aquest guardó és d’aquells "no oficials" que, d’alguna manera, volen recompensar els títols més destacats projectats en seccions paral·leles.

Estrena prevista: 16.03.2007 (tanmateix, pendent de confirmar). A Catalunya Nord, n’han pogut disposar des del 03.01.2007.

A Prairie Home Companion / El último show / The Last Show / Radio America

Director: Robert ALTMAN

Sinopsi: les bambalines d’un popular show radiofònic que malda per sobreviure en l’època de la televisió. Tota mena de personatges pintorescos passen pel programa, que, no cal dir, crearan situacions d’allò més grotesques. La cosa se situa en un plujós dissabte al vespre, a Saint Paul, quan una gentada corre cap al Fitzgerald Theter per assistir al programa radiofònic setmanal " A Prairie Home Companion". Des de fa trenta anys, les seves estrelles, els seus falsos reclams i els bufons retro han conegut la glòria i, efectivament, resisteixen l’imperi de la petita pantalla. Les Johnson Sisters, un duo de cantants un pèl passades de moda, voregen la crisi de nervis. Dusty i Lefty, protagonistes d’un número de cowboys d’humor més aviat dubtós, es disposen a entrar en escena. Pels passadissos, el cap de seguretat encalça una noia que ha aparegut de cop i volta… I el mestre de cerimònia d’aquest alegre i petit desori presenta el programa d’aquest vespre amb més indiferència del que és habitual. L’emissora l’acaben de vendre a un grup texà i aquest programa serà segurament l’últim, però l’espectacle ha de continuar!

Al repartiment: Meryl Streep, Kevin Kline, Woody Harrelson, Tommy Lee Jones, Lindsay Lohan, Virginia Madsen, John C. Reilly, Lily Tomlin… 

Última pel·lícula de Robert Altman (mort el 20 de novembre passat), l’estrena d’auest films s’hauria de convertir en l’homenatge dels cinèfils a aquest cineasta singular.

Estrena prevista: 23.03.2007. A Catalunya Nord, n’han disposat a partir del 06.12.2006 i, a l’Alguer, a partir de l’ 01.06.2006.

Indígenes /Indigènes / Days of Glory

Director: Rachid BOUCHAREB

Estúpidament, a casa nostra s’estrenarà amb el títol en anglès, aquesta pel·lícula de títol original Indigènes, que fins i tot a Itàlia l’han conservat -ells, que solen canviar-los tots!-. De la pel·lícula, ja n’he parlat en aquest article: Indígenes . Per cert, premiada a Canes amb el guardó de la millor interpretació masculina, al conjunt dels seus protagonistes, i nominada a l’Òscar en la categoria de millor pel·lícula de parla no-anglesa.

Estrena prevista: 30.03.2007. A Catalunya Nord, ja n’han disposat des del 27.09.2006.

Notes on a scandal / Diario de un escándalo / Chronique d’un scandale / Diario d’uno scandalo

Director: Richard EYRE

Sinopsi: professora a punt de jubilar-se, en un col·legi de Londres, Barbara Covett (Judi Dench), no té res més a la vida que la feina i un gat. La seva soledat s’acaba quan arriba la nova professora d’Art, Sheba Hart (Cate Blanchett); ja que esdevé l’amiga ideal que Barbara sempre havia volgut tenir. Un dia, però, Barbara descobreix que Sheba manté relacions amb un noi, alumne seu, i la relació entre elles comença a prender un caire temible. Barbara amença de fer públic l’escàndol, començant per fer-li saber al marit de Sheba… En aquest joc tèrbol i cruel, són les dèries i els propis secrets de Barbara els que van aflorant…

Nominada a 4 Oscars (Judi Dench, millor actriu; Cate Blanchett, secundària; Philip Glass, per la banda sonora, i Patrick Marber, pel guió adaptat, a partir de la novel·la de Zoë Heller), Notes on a scandal respon al prototip de pel·lícula anglesa, de quality, típica de temporada d’Oscar, amb impecables interpretacions, temàtqiues tempestuoses tractades amb la serenor britànica.

Prestigiós director teatral, Richard Eyre (Barnstaple, Devon, Anglaterra, 28.03.1943) va dirigir Iris (2001) , sobre la història d’amor entre l’escriptora Iris Murdoch (Judi Dench) i el seu marit, John Bayley (Jim Broadbent), des dels anys d’estudiants fins a la lluita contra els estralls de l’Alzheimer, i tres anys més tard, Stage Beauty, en què Billy Cudrup encarnava l’actor de teatre que, a l’època, havia d’assumir els papers femenins.Notes on a scandal confirma la dedicació de Richard Eyre al camp cinematogràfic.

Estrena prevista: 30.03.2007. A Catalunya Nord, en podran disposar a partir del 28.02.2007 i a l’Alguer, a partir del 23.02.2007 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!