Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

29 de març de 2009
0 comentaris

AV7D: del 26 de març a l’1 d’abril de 2009

Amb les crítiques i ressenyes que es publiquen entre el 26 de març i l’1 d’abril de 2009, estableixo l’enllaç en aquesta mateixa pàgina. Anant a Vull llegir la resta de l’article, trobarem l’enllaç amb articles d’Elisabet Escriche, Joan Tort, Àngel Quintana, Cristina Savall, Esteve Riambau, Nando Salvà, Olga Pereda,  Bernat Salvà, Quim Casas, Imma Merino, D. Riera, Sílvia Marimon. I recordeu que, clicant aquí Especial “Debat”: la Llei del Cinema, trobareu el recull del que es va publicant sobre la Llei del Cinema.

CRÍTIQUES I RESSENYES.

Atanarjuat (Atanarjuat / Atanarjuat: The fast runnerAtanarjuat: la leyenda del hombre veloz / Atanarjuat. La légende de l’homme rapide), de Zacharias Kunuk: Nando Salvà (iCult), Ferran Auberni (Time Out Barcelona, TOB).

BenX (BenX), de Nic Balthazar: Quim Casas (iCult), Xavi Serra (TOB).

Confessions d’una addicta a comprar (Confessions of a shopaholic / Confesiones de una compradora compulsiva / Confessions d’una accro du shopping / I love shopping), de P.J.Hogan: Desirée De Fez (iCult), Xavier Sáez (TOB).

La plana en flames (The Burning PlainLejos de la tierra quemada / Loin de la terre brûlée / The Burning Plain. Il confine della solitudine), de Guillermo Arriaga: Judith Vives (bloc Espai Isidor).

La vida secreta de les abelles (The secret life of beesLa vida secreta de las abejas / Le secret de Lily Owens / La vita segreta delle api), de Gina Prince-Bythewood: Carlos Losilla, (Avui), Nando Salvà (iCult), Melissa Anderson (TOB).

Mentiras y gordas (Mentiras y gordas / Sex, Party and Lies), d’Alfonso Albacete i David Menkes: Mercedes Jansa (iCult), Carles Mir (TOB).

Paul Bart: tot un policia… de centre comercial (Paul Blart: Mall cop / Superpoli de centro comercial / Mall Cop), de Steve Carr: Nando Salvà (iCult), Hank Sartin (TOB).

Retorn a Hansala (Retorno a Hansala / Retourn to Hansala), de Chus Gutiérrez: Nando Salvà (iCult).

Setè cel (Wolke 9  / Cloud 9 / En el séptimo cielo / Septième ciel), d’Andreas Dresen: Carlos Losilla (Avui).

Street Fighter: La llegenda de Chun-Li
(Street Fighter: The Legend of Chun-Li / Street Fighter: La leyenda), d’ Andrzej Bartkowiak: Quim Casas (iCult), Drew Toal (TOB).

Traïdor (Traitor / Traidor / Trahison), de Jeffrey Nachmanoff: Quim Casas (iCult), Antonio José Navarro (TOB).

Un conte de Nadal (Un conte de Noël / A Christmas Tale / Un cuento de Navidad / Racconto di Natale), d’Arnaud Desplechin: Imma Merino (elpunt.cat), Carlos Losilla (Avui), Nando Salvà (iCult), Núria Vidal (TOB).

FOTO © Océan Films Greg Timmermans, a Ben X, de Nic Balthazar

AV7D: del 26 de març a l’1 d’abril de 2009

***

ALTRES ARTICLES.

Transició en imatges. Elisabet Escriche (Avui, 31.01.2009): El Museu del Cinema de Girona acull una exposició sobre els films fets a Catalunya entre el 1975 i el 1991 | “Un cinema en transició”.

Superproduccions.cat. Bernat Salvà (Avui, 30.03.2009): La Generalitat promou una política d’ajuts especials a grans produccions que afavoreix quatre projectes ambiciosos: ‘Segon origen’, ‘Eva’, ‘Bruc’ i ‘Herois’ | Segon origen (Bigas Luna), Bruc (Daniel Benmayor), Herois (Pau Freixas), Eva (Kike Maillo)

La Mostra de Lleida ofereix fins a 83 pel·lícules. Joan Tort (Avui, 30.03.2009) | Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya.

Mirar la transició. Àngel Quintana (elpunt.cat, 29.03.2009) comenta el nostre present, des de la perspectiva que li ha aportat repassar el cinema de la Transició, en preparar l’exposició que ell mateix i Marta Sureda han comissariat per al gironí Museu del Cinema | L’actualitat i el cinema de la transició.

Els cines espanyols redoblen l’aposta per les pel·lícules en 3D. Olga Pereda (El Periódico, 29.03.2009): Els gèneres d’animació, terror i ciència-ficció es bolquen en el sistema de visió tridimensional | 3D.

Jo Sol acaba el rodatge del documental ‘El falso orgasmo’, on es pregunta per què dues de cada tres dones simulen el plaer sexual. Cristina Savall (El Periódico, 29.03.2009) | El fals orgasme (Jo Sol).

El cinema com a mirall. Bernat Salvà (Cultura, 28.03.2009) entrevista David Gilmour, autor del llibre Cineclub, i ho complementa amb l’article visual Una història del cinema | “Cineclub”, de David Gilmour.

Tres pel·lícules en català competiran a Màlaga. Cristina Savall (El Periódico, 28.03.2009): Televisió de Catalunya, la Conselleria de Cultura i diverses productores catalanes, com Ovídeo, Quatre Gats i Escándalo Films, s’han aliat perquè ‘Tres dies amb la família’, (..) de Mar Coll (..); ‘Bullying’, el nou film de Josecho San Mateo, i ‘Trash’, el segon film de Carles Torras (..) es projectin en la seva versió original | Cinema en català.

L’arquitecte de Esplugues City. Esteve Riambau (Avui, 27.03.2009): Una exposició dedicada a Juan Alberto Soler recorre el seu treball com a escenògraf de 300 pel·lícules. Moltes es van rodar al poblat de l’Oest d’Esplugues | Juan Alberto Soler.

Arnaud Desplechin : “Les famílies simplement passen”. Nando Salvà (iCult, 27.03.2009) entrevista el director d’ Un conte de Nadal | Un conte de Nadal (Desplechin).

Chus Gutiérrez: “Al cinema hi ha censura econòmica”. Olga Pereda (iCult, 27.03.2009) entrevista la directora de Retorn a Hansala | Retorn a Hansala (Gutiérrez).

Retrat dels joves del FIB. Bernat Salvà (Avui, 27.03.2009) enfila la presentació de Mentiras y gordas, a partir del pes que, en l’argument, hi juga el Festival INternacional de Benicàssim -FIB- | Mentiras y gordas (Albacete i Menkes).

Catherine Deneuve fa lluir l’última joia del cine francès. Quim Casas (iCult, 27.03.2009) repassa les novetats a la cartellera de Barcelona | Estrenes.

Imatges per fer-se. Imma Merino (elpunt.cat, 27.03.2009) evoca l’experiència de llegir ‘La mort i la primavera’, de Mercè Rodoreda, i ens regala el testimoni de la seva emotiva visita a l’exposició sobre el film que n’havia de fer Agustí Villaronga | ‘La mort i la primavera: Rodoreda per Villaronga’.

Rodaran un documental sobre l´Alzheimer a la comarca de la Selva. D. Riera (Diari de Girona, 27.03.2009): Entre els protagonistes d’aquesta producció hi ha actors com Emma Vilarasau i Joan Dalmau, o la jove promesa Ivana Baquero | Curtmetratge de Javi Muñoz.

MECAL: Curts al cinema, al lavabo i al ‘night club’. Sílvia Marimon (Time Out Barcelona, 26.03.2009): El MECAL arriba a la seva onzena edició disposat a sorprendre el personal amb curts trencadors | MECAL. Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!