Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 de febrer de 2009
0 comentaris

AV7D: del 26 de febrer al 4 de març de 2009

Amb les crítiques i ressenyes que es publiquen entre el 26 de febrer i el 4 de març de 2009, estableixo l’enllaç en aquesta mateixa pàgina. I, anant a Vull llegir la resta de l’article, trobarem l’enllaç amb altres articles, de Martí Gironell, Xevi Sala Puig,  Esteve Riambau, Marta Rovira,  Miquel Pairolí, Imma Merino, Quim Casas, Bernat Salvà, Nando Salvà, Andreu Gomila, Sílvia Marimon, Olga Pereda.

CRÍTIQUES I RESSENYES.

Che. Guerrilla (Che: part two / Che-2ème partie: Guerrilla), de Steven Soderbergh: Àngel Quintana (El Punt), Nando Salvà (+iCult), Carlos Losilla (Avui), Sergi Sánchez (Time Out Barcelona, TOB).

En nom del Rei (In the name of the king: A dungeon siege tale / En el nombre del Rey / King Rising), d’Uwe Boll: Nando Salvà (+iCult), Antonio José Navarro (TOB).

Julia (Julia), d’Eric Zonka: Xavier Roca (Avui), Quim Casas (+iCult), Xavi Serra (TOB).

La ciutat dels fantasmes (Ghost Town¡Me ha caido el muerto! / La ville fantôme), de David Keopp: Carlos Losilla (Avui), Nando Salvà (+iCult), Antonio José Navarro (TOB).

La Pantera Rosa 2 (The Pink Panther 2 / La Panthère Rose 2), de Harald Zwart: Quim Casas (+iCult), Ben Kenigsberg (TOB).

MR73 (MR73 / The Last Deadly Mission / L’ultima missione), d’Olivier Marchal: Núria Vidal (TOB)

Parla’m de la pluja (Parlez-moi de la pluie / Let’s Talk About the Rain / Háblame de la lluvia), d’Agnès Jaoui: Quim Casas (+iCult), Carles Mir (TOB).

The Broken (The BrØken / The Broken), de Sean Ellis: Quim Casas (+iCult), Marta Salicrú (TOB).

FOTO © Versus The Broken, de Sean Ellis

AV7D: del 26 de febrer al 4 de març de 2009

***

ALTRES ARTICLES.

Un milionari al barri de barraques. Martí Gironell (El Punt, 02.03.2009): Deixin-se portar per aquesta faula realista i tindran motius per sortir contents del cinema, encara que hagin assistit a primera fila a la tragèdia dels més desvalguts | Autor de llibre La ciutat dels somriures. Històries de supervivència a Bombai, cooperant i coneixedor de la tasca de les ONG occidentals amb els infants desvalguts de l’Índia, Gironell parla de Slumdog Millionaire.

L’actriu Agnès Jaoui explora les contradiccions d’una política feminista. Imma Merino (El Punt, 01.03.2009) | L’autora comenta Parla’m de la pluja.

Amb un premi a cada mà. Xevi Sala Puig (Presència, núm. 1931, i elPunt.cat, 01.03.2009) | Entrevista a Jordi Dauder.

Guanyadors i perdedors. Esteve Riambau (Avui, 28.02.2009): Els guanyadors d’Oscars acostumen a interpretar personatges perdedors. Sean Penn o Kate Winslet, grans triomfadors de la 81a edició, en són un exemple | Quadern de cinema que Riambau dedica aquesta setmana als Oscar.

Tilda Swinton i ‘Julia’. Esteve Riambau (Avui, 28.02.2009) | La versió en pdf del sabatí i riambauesc Quadern de cinema ens permet llegir la peça dedicada a la protagonista de Julia i, atenció, a S21: la màquina de matar dels Khmer Rojos.

Roures, Pe & Catalan Dreams. Marta Rovira (Avui, 28.02.2009): l’èxit de MediaPro com a productora d’una pel·lícula que triomfa arreu és un precedent que el país hauria de celebrar i mimar | Ran de l’Oscar a la noia L’Oréal, l’autora reivindica l’autoestima audiovisual al nostre país.

Dominique Sanda. Miquel Pairolí (El Punt, 28.02.2009) | Pairolí s’afegeix a l’evocaciño que Imma Merino feia ahir de Dominique Sanda.

Dominique Sanda. Imma Merino (El Punt, 27.02.2009): Quan va desaparèixer el retrat, vaig sentir una capa d’oblit sobre Dominique Sanda. Per això he escrit aquesta columna, per fer-ne memòria i compartir-la | Des de les Rambles de Barcelona, evocació de l’actriu Dominique Sanda.

Soderbergh i Del Toro culminen el díptic sobre Ernesto Guevara. Quim Casas (+iCult, 27.02.2009) | Repàs de les novetats a la cartellera barcelonina.

L’equip de Clouseau. Bernat Salvà (Avui, 27.02.2009): És lícit que un personatge creat per un actor sigui encarnat per algú altre? Steve Martin creu que sí, i molt de públic també | Informació sobre La Pantera Rosa 2.

Steven Soderbergh ha alternat pel·lícules ‘crispeteres’ de gran pressupost (‘Ocean’s 11’) amb excèntrics projectes personals. Nando Salvà (+iCult, 27.02.2009) | Perfil del director de Che. Guerrilla.

Agnès Jaoui: “Cal aprendre a viure sol per viure amb els altres”. Andreu Gomila (Avui, 27.02.2009) | Entrevista a la directora de Parla’m de la pluja.

Agnès Jaoui: ‘La meva manera de ficar-me en política és fer pel·lícules’. Olga Pereda (+iCult, 27.02.2009) | Entrevista a la directors de Parla’m de la pluja.

Tilda Swinton: ‘Tots els films en què he treballat són experimentals’. Nando Salvà (+iCult, 27.02.2009) | Entrevista de la protagonista de Julia.

Xperimenta 2009. Sílvia Marimon (Time Out Barcelona, 26.02.2009) | Informació sobre el festival Xperimenta, que té lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelon, del 26 de febrer a l’1 de març.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!