Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 d'abril de 2009
0 comentaris

AV7D: del 23 al 29 d’abril de 2009

Amb les crítiques i ressenyes que es publiquen entre el 16i el 22 d’abril de 2009, estableixo l’enllaç en aquesta mateixa pàgina. Anant a Vull llegir la resta de l’article, trobarem l’enllaç amb articles sobre Takeshi Kitanocatalans a Màlaga, la guardonada Tres dies amb la família (Mar Coll), Lluís Homar i Almodóvar, la pipa de Jacques Tati, la versió sèrie TV americana de Mujeres al borde de un ataque de nervios, Catalunya-plató, pel·lícules de producció catalana exhibides a Málaga, un llibre de l’Acadèmia, les seleccions de Canes 2009, estrenes a part de la certellera i el BAFF09 . I recordeu que, clicant aquí Especial “Debat”: la Llei del Cinema, trobareu el recull del que es va publicant sobre la Llei del Cinema, i aquí Especial “Debat”: 3D, el recull del que es va publicant sobre la revifalla del cinema en 3D.

CRÍTIQUES I RESSENYES.

25 quirats (25 Kilates), de Patxi Amezcua: Quim Casas (iCult), Carles Mir (Time Out Barcelona, TOB).

Cataluña-Espanya: la pel·lícula (Cataluña-Espanya: la pel·lícula), d’ Isona Passola: Ferran Auberni (TOB), Eduardo De Vicente (iCult)

Deixa’m entrar (Låt den rätte komma in / Let the Right One In / Déjame entrar / Morse / Lasciame entrare), de Tomas Alfredson: Judith Vives (Capgròs i bloc Espai Isidor).

El nen peix (El niño pez / The Fish Child), de Lucía Puenzo: Sergi Sánchez (TOB), Quim Casas (iCult)

Esperpentos (Esperpentos), de José Luís García Sánchez: Mercedes Jansa (iCult)

Fuga de cervells (Fuga de cerebros), de Fernando González Molina: Quim Casas (iCult), Antonio José Navarro (TOB)

La sogra (SmotherLa madre de él), de Vince Di Meglio: Nando Salvà (iCult), Ruth Hessey (TOB)

Liverpool (Liverpool), de Lisandro Alonso: Carlos Losilla (Avui), Xavi Serra (TOB), Nando Salvà (iCult)

Ponyo al penya-segat (Gake no ue no Ponyo / Ponyo on the Cliff by the Sea / Ponyo en el acantilado / Ponyo sur la falaise / Ponyo sulla escogliera), de Hayao Miyazaki: Sergi Sánchez (TOB), Nando Salvà (iCult)

Rudo y Cursi (Rudo y Cursi), de Carlos Cuarón: Núria Vidal (TOB), Nando Salvà (iCult).

The International (The International / The International. Dinero en la sombra / L’enquête. The International), de Tom Tykwer: Xavier Roca (Avui), Quim Casas (iCult), Núria Vidal (TOB).

Trucs (Sztuczki / Tricks / Un cuento de verano / Un conte d’été polonais), d’Andrzej Jakimowski: Carlos Losilla (Avui), Nando Salvà (iCult), Xavier Sáez (TOB).

FOTO © Aurum Ponyo al penya-segat, de Hayao Miyazaki

AV7D: del 23 al 29 d’abril de 2009

***

ALTRES ARTICLES.

Takeshi Kitano: “Tot el que faig és per poder seguir dirigint”. Bernat Salvà (Avui, 29.04.2009) entrevista el director d’ Aquil·les i la tortuga, que es presenta al BAFF 2009 | Aquil·les i la Tortuga (T. Kitano).

Accés japonès al BAFF. Bernat Salvà (Avui, 29.04.2009) | BAFF 2009.

‘La sireneta’, amb el llapis de Miyazaki. Bernat Salvà (Avui, 27.04.2009): (..) mentre Hollywood aposta decididament per l’animació digital i pel 3D, el director de “Porco Rosso” i “La princesa Mononoke” es manté fidel a l’animació tradicional amb “Ponyo en el acantilado”, adaptació de ‘La sireneta’, de H. C. Andersen | Ponyo al penya-segat, de Hayao Miyazaki

La força del cinema d’Amèrica Llatina. Bernat Salvà (Avui, 27.04.2009): S’acaba d’estrenar ‘Liverpool’, un nou exemple d’una de les cinematografies més efervescents i creatives | Liverpool, de Lisandro Alonso

Catalans a Màlaga. Àngel Quintana (El Punt, 26.04.2009): Que el cinema català ocupi prop de la meitat de la programació de Màlaga no deixa de ser preocupant, perquè demostra que un cert cinema català renuncia a tenir volada | Produccions catalanes i algunes en català, al Festival de Màlaga.

´La vergüenza´, de David Planell, guanya la Biznaga d´Or al Festival de Cine de Màlaga. EFE/DdG (Diari de Girona, 26.04.2009) | Tres dies amb la família, de Mar Coll, i altres films premiats al Festival de Màlaga.

Màlaga exalça el cine català al premiar ‘Tres dies amb la família’. Olga Pereda (El Periódico, 26.04.2009) | Tres dies amb la família, de Mar Coll, i altres films premiats al Festival de Màlaga.

La barcelonina Mar Coll guanya tres premis al festival de cinema de Màlaga. Redacció (El Punt, 26.04.2009) | Tres dies amb la família, de Mar Coll, i altres films premiats al Festival de Màlaga.

Naomi Watts: «He pensat a posar els diners sota el matalàs». Paz Mata (El Periódico, 26.04.2009) recull unes declaracions de la protagonista de The International | The International, de Tom Twyker

Lluís Homar: «Fer de rei no és ser monàrquic». Xavi Sala (El Punt, 25.04.2009) entrevista l’actor, protagonista de Los abrazos rotos, d’Almodóvar | Lluís Homar Pedro Almodóvar.

Signes d’identitat. Esteve Riambau (Avui, 25.04.2009): La pipa de Monsieur Hulot ha estat víctima d’una campanya antitabac. Els personatges cinematogràfics són immortals gràcies a la preservació de la seva identitat | Identitat dels personatges cinematogràfics.

EUA prepara una sèrie sobre ‘Mujeres al borde de un ataque de nervios’. Idoya Noaín (El Periódico, 25.04.2009): Fox han anunciat que preparen una sèrie amb episodis d’una hora que adaptarà Mujeres al borde de un ataque de nervios | Mujeres… sèrie de TV.

Catalunya creix com a plató, amb 66 pel·lícules rodades el 2008. Raül Maigí (El Punt, 25.04.2009): L’any passat es van rodar a Catalunya 66 llargmetratges, un 15% més que l’any anterior, dels quals 43 són ficcions de cinema; 17, ficcions per a televisió, i 6, documentals | Catalunya, plató.

Borja Cobeaga: “L’autèntic problema basc és el sexual”. Olga Pereda (El Periódico, 25.04.2009) entrevista el director de Pagafantas, presentat al Festival de Málaga | Pagafantas, de B. Cobeaga.

Mar Coll aborda l’aïllament en el si de la família. Olga Pereda (El Periódico, 24.04.2009) signa aquesta crònica sobre l’èxit al Festival de Málaga de Tres dies amb la família, el debut de Mar Coll | Tres dies amb la família, de Mar Coll.

Carles Torras uneix sexe, drogues i rock a ‘Trash’. Olga Pereda (El Periódico, 23.04.2009): Trash, una producció catalana que dissecciona el fracàs sentimental entre els joves i que aspira a obtenir el màxim guardó del Festival de Màlaga | Trash, de Carles Torras.

L’Acadèmia del Cinema Català presenta el seu primer llibre. Redacció (Cultura21.cat, 24.04.2009): Es tracta d’un recull dels perfils professionals dels seus membres | Acadèmia.

Albert Serra protagonitza el cartell de la Quinzena de Realitzadors de Canes 2009. ACN/DdG (diaridegirona.cat, 24.04.2009) | La programació de Quinzena dels Realitzadors 2009.

Coixet serà a Cannes amb tots els grans. Redacció (Avui, 24.04.2009) | La Selecció Oficial de Canes 2009.

Cannes munta un festival espanyol amb Coixet, Almodóvar i Amenábar. Elianne Ros (iCult, 24.04.2009) | La Selecció Oficial de Canes 2009.

Isabel Coixet considera que competir a Cannes és ‘la millor plataforma’ per al seu film. Redacció (Cultura21.cat, 24.04.2009): La directora catalana competirà amb Pedro Almodóvar | La Selecció Oficial de Canes 2009.

Els últims films de Coixet, amb Sergi López, i Almodóvar, amb Lluís Homar, en competició del Festival de Canes 2009. ACN (diaridegirona.cat, 23.04.2009) | La Selecció Oficial de Canes 2009.

El cinema espanyol assalta les sales amb una proposta variada. Quim Casas (iCult, 24.04.2009) comenta les novetats a la cartellera barcelonina | Estrenes

Andrzej Jakimowski: “La vida és tristesa, humor i romanticisme”. Bernat Salvà (Avui, 24.04.2009) entrevista el director de Trucs | Trucs (Sztuczki / Tricks / Un cuento de verano / Un conte d’été polonais), d’ A. Jakimowski.

Lucía Puenzo: “M’avorreixo molt amb el cinema literari”. Nando Salvà (iCult, 24.04.2009) entrevista la directora d’ El nen peix | El nen peix (El niño pez / The Fish Child), de Lucía Puenzo.

Francesc Garrido: “És impossible no retratar emocions al cine negre actual”. Bernat Salvà (Avui, 23.04.2009) entrevista el protagonista de 25 quirats | 25 quirats (25 Kilates), de Patxi Amezcua.

Patxi Amezcua: “S’ha d’aprendre dels Estats Units”. Olga Pereda (iCult, 24.04.2009) entrevista el director de 25 quirats | 25 quirats (25 Kilates), de Patxi Amezcua.

Emocions al límit en el BAFF número 11. Sílvia Marimon (Time Out Barcelona, 23.04.2009) ens presenta aquesta edició del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona, amb la col·laboració del taiwanès Po Yen Chang | BAFF 2009.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!