Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 d'abril de 2009
0 comentaris

AV7D: del 2 al 15 d’abril de 2009

Amb les crítiques i ressenyes que es publiquen entre el 2 i el 15 d’abril de 2009, estableixo l’enllaç en aquesta mateixa pàgina. Anant a Vull llegir la resta de l’article, trobarem l’enllaç amb articles sobre el setè Seminari de PrecinemaWendy & Lucy, de Kelly Richardt; Casanegra, l’èxit al Marroc; un cicle de 100 comèdies americanes; el rebombori de la memòria històrica i el poc interès pels documentals de la memòria; la novel·la “Cineclub”;  un exclusiu projector de dibuixos animats al Museu del Cinema de Girona; l’adaptació de Pa Negre a càrrec d’Agustí Villaronga; l’actor Juan José Ballesta;  paisatges al cinema; el documental Notes al peu; l’encàrrec a 17 cineastes catalans, pels 50 anys de TVE Catalunya; el projecte Capitán Truenovalors al cinema; el nou film de Bigas Luna; boxa i cinema; les novetats a part de la nostra cartellera. I recordeu que, clicant aquí Especial “Debat”: la Llei del Cinema, trobareu el recull del que es va publicant sobre la Llei del Cinema, i aquí Especial “Debat”: 3D, el recull del que es va publicant sobre la revifalla del cinema en 3D.

CRÍTIQUES I RESSENYES.

Al final del camí (Al final del camino), Roberto Santiago: Eduardo De Vicente (iCult), Sergi Sánchez (Time Out Barcelona, TOB)

Bola de drac: Evolution (Dragonball Evolution), de James Wong: Quim Casas (iCult), Carlos Losilla (Avui), Antonio José Navarro (TOB).

Control (Control), d’ Anton Corbjin: Àngel Quintana (elpunt.cat), Quim Casas (iCult), Sergi Sánchez (TOB).

Engany (Deception / La lista / Manipulation / Sex List – Omicidio a tre), de Marcel Langenegger: Antonio José Navarro (Time Out Barcelona, TOB), Quim Casas (iCult).

Fast & Furious 4 (Fast & Furious / Fast & Furious. Aún más rápidoFast and Furious – Solo parti originali), de Justin Lin: Antonio José Navarro (TOB), Nando Salvà (iCult).

Faubourg 36 (Faubourg 36 / Paris 36 / París, París), de Christophe Barratier: Nando Salvà (iCult), Hank Sartin (TOB)

La buena vida (La buena vida), d’Andrés Wood: Judith Vives (bloc Espai Isidor), Quim Casas (iCult).

La casa del pare (La casa de mi padre / Black Listed), de Gorka Merchán: Xavier Sáez (TOB), Quim Casas (iCult)

La duquessa (The Duchess / La Duquesa / La duchessa), de Saul Dibb: Sergi Sánchez (TOB), Quim Casas (iCult).

Les femmes de l’ombre (Les femmes de l’ombre / Female Agents / Espías en la
sombra
), de Jean-Paul Salomé: Imma Merino (El Punt),  Quim Casas (iCult),  Carles Mir (TOB)

Les mans (Las manos / The Hands), d’ Alejandro Doria: Nando Salvà (iCult).

Mentiras y gordas (Mentiras y gordas / Sex, Party and Lies), d’Alfonso Albacete i David Menkes: Xavier Roca (Avui).

Monstres contra alienígenes (Monsters vs Aliens / Monstruos contra alienígenas / Monstres contre Aliens / Mostri contro Alieni), de Rob Letterman i Conrad Vernon: Carles Mir (TOB), Carlos Losilla (Avui), Desirée De Fez (iCult).

Prediccions (Knowing / Señales del futuro / Prédictions), d’Alex Proyas: Carlos Losilla (Avui), Nando Salvà (iCult), Hank Sartin (TOB)

Retorn a Hansala (Retorno a Hansala / Retourn to Hansala), de Chus Gutiérrez: Carlos Losilla (Avui).

FOTO © Alta Films La buena vida, d’Andrés Wood

AV7D: del 2 al 15 d’abril de 2009

***

ALTRES ARTICLES.

Un film que retrata la societat marroquina arrasa a les taquilles. Beatriz Mesa (El Periódico,13.04.2009): Més de 250.000 persones han vist ‘Casanegra’ des del desembre passat | Casanegra (Noureddine Lakhmari).

La màgia i l´esoterisme del primer cinema, en un seminari a Girona. Marta Pallarès (Diari de Girona, 15.04.2009): A banda de les activitats acadèmiques, el Truffaut s’obrirà a tothom amb una selecció de la Filmoteca | Seminari de Precinema.

El setè seminari sobre els orígens del cinema n’analitza el vessant màgic. Xavi Castillón (elpunt.cat, 15.04.2009) | Seminari de Precinema.

L’amor ens farà miques. David Castillo (Avui, 14.04.2009) parla del film sobre Ian Curtis | Control (Anton Corbijn).

Thomas Alfredson: “Jo també vaig ser víctima de l’assetjament escolar”. Edgar Aribau (Avui, 14.04.2009): El director suec combina el vampirisme i el ‘bullying’ a ‘Déjame entrar’, film premiat a Sitges que arriba divendres a les pantalles | Deixa’m entrar (Låt den rätte komma in / Let the Right One In / Déjame entrar / Morse / Lasciame entrare), de Thomas Alfredson.

Passant del passat. Ramon De España (El Periódico, 13.04.2009) contrasta el rebombori que, al nostre país, mou la “memòria històrica”, amb l’escàs interès que han tingut per als espectadors un parell de documentals que s’han estrenat fa poc | Memòria històrica i documentals.

Símptomes d’esgotament. Judith Vives (bloc Espai Isidor, 12.04.2009) | Dream (Kim Ki-duk).

Els vuitanta reneixen a Hollywood. Idoya Noaín (El Periódico, 12.04.2009): Els estudis preparen més d’una dotzena d’adaptacions dels seus èxits de les dues últimes dècades | Ara toca revifar la dècada dels vuitanta.

La cruïlla existencial. Judith Vives (Espai Isidor, 10.04.2009) comenta Wendy & Lucy, de Kelly Richardt | Wendy & Lucy (Kelly Richardt).

Lliçons de cineclub. Esteve Riambau (Avui, 11.04.2009): El canadenc David Gilmour ha escrit la novel·la “Cineclub” (Empúries/Mondadori) per explicar l’extraordinària experiència didàctica que va proposar al seu fill, de setze anys, quan aquest va voler deixar l’institut | “Cineclub”, de David Gilmour.

Febre per Tati. Àlex Vicente (Avui, 09.04.2009): Una exposició a la Cinémathèque de París redescobreix la modernitat del genial cineasta, autor de ‘Mon oncle’ i ‘Les vacances del Sr. Hulot’ | Jacques Tati.

Ian Curtis, un torturat antiheroi del cinema. Juan Manuel Freire (iCult, 09.04.2009): les icones del postpunk mancunià, i el seu líder en particular, es mereixien un film a part. Aquest film ha arribat | Control (Anton Corbijn)

Anton Corbijn: “‘Control’ és una història d’amor amb música”. Nando Salvà (iCult, 09.04.2009) entrevista el director de Control | Control (Anton Corbijn)

Evocació dels musicals dels anys 30 a França. Olga Pereda (iCult, 09.04.2009) | Faubourg 36 (C. Barratier)

Nicolas Cage intenta evitar la fi del món. Quim Casas (iCult, 09.04.2009) | Repàs a les novetats de la cartellera barcelonina | Estrenes.

Bufetades per a alegrar-nos el dia. Sílvia Marimon (Time Out Barcelona, 08.04.2009): Un centenar de comèdies americanes. És la millor recepta contra la tristesa i la prescriuen a la Filmoteca | “100 comèdies americanes” a la Filmoteca de Catalunya.

El Museu del Cinema incorpora un dels cinc projectors de dibuixos animats de finals del XIX que queden al món. ACN/DdG (Diari de Girona, 08.04.2009) | Museu del Cinema de Girona.

Bola de drac ‘low cost’. Andreu Gomila i Xavier Roca (Avui, 08.04.2009). James Wong porta a la gran pantalla les aventures d’en Goku, la Bulma i companyia, renunciant a l’animació i oferint un film que no fa honor a la sèrie de televisió | Dragonball Evolution (James Wong).

Juan José Ballesta: “Aprendre eusquera em surt de conya”. Olga Pereda (El Periódico, 07.04.2009) entrevista l’actor, ran de l’estrena de La casa del pare | La casa del pare (Gorka Merchán)

Estrelles per “Pa Negre”. Andreu Gomila (Avui, 07.04.2008): podem anunciar que quatre dels millors actors del país donaran vida a la novel·la d’Emili Teixidor “Pa negre” | Pa negre (Agustí Villaronga).

‘El frasco’ triomfa a la Mostra de Lleida. Joan Tort (Avui, 07.04.2008): “El frasco”, una coproducció argentina, italiana i uruguaiana dirigida per Alberto Lecchi, va ser la pel·lícula triomfadora de la 15 Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que s’ha celebrat a Lleida | Mostra Cinema Llatinoamericà de  Catalunya.

Temps líquids, també al cinema. Judith Vives (bloc Espai Isidor, 05.04.2009): Avui, en el cinema comercial nord-americà, probablement ningú com Clint Eastwood tingui tanta capacitat per posar sobre la taula la reflexió al voltant de la crisi de valors de societat | Cinema i valors.

17 cineastes filmen el relat sentimental de 50 anys de TVE. Cristina Savall (El Periódico, 04.04.2009): (..) ha encarregat a 17 cineastes catalans els capítols d’una sèrie documental que explora la metamorfosi que ha viscut la societat espanyola al llarg d’aquests últims 50 anys | 50 años de… .

Del paper al celuloide. Ester Pinter (Avui, 04.04.2009): A l’octubre, El Capitán Trueno deixarà les vinyetes per viure en carn i ossos a La Ciutat de la Llum d’Alacant, a les ordres del cineasta valencià Pau Vergara | El Capitán Trueno (Pau Vergara).

Bigas tria Elsa Pataky per al seu nou film. Cristina Savall (El Periódico, 04.04.2009): ‘D D Hollywood’ s’inspira en les actrius llatines que han triomfat als EUA | D D Hollywood(Bigas Luna).

´Notes al peu´ als cinemes Albèniz. Marta Pallarès (Diari de Girona, 02.04.2009): Anna M. Bofarull hi presenta un documental sobre la Guerra Civil i la nostra memòria històrica | Notes al peu (Anna M. Bofarull).

Anna Bofarull fa un fresc cinematogràfic dels darrers 70 anys a «Notes al peu». Dani Chicano (elpunt.cat, 02.04.2009) | Notes al peu (Anna M. Bofarull).

Invasió alienígena en 3D. Edgar Aribau i Bernat Salvà (Avui, 02.04.2009): DreamWorks homenatja la ciència-ficció dels anys 50 i aposta fort per la nova tecnologia 3D en el seu nou film animat | Monstres contra alienígenes (Rob Letterman i Conrad Vernon).

El factor humà. Nando Salvà (iCult, 03.04.2009): Kiefer Sutherland deixa de ser Jack Bauer per un dia i posa la veu a un dels personatges de ‘Monstres contra alienígenes’ | Monstres contra alienígenes (Rob Letterman i Conrad Vernon).

‘La buena vida’ retrata la soledat com a malaltia. Olga Pereda (iCult, 04.04.2009) : El xilè Andrés Wood porta al cinema les històries que va sentir en una perruqueria | La buena vida (Andrés Wood).

Paul Walker, actor: “Vaig fer ‘Fast & furious’ per qüestió d’imatge”. Nando Salvà (iCult, 03.04.2009) entrevista el protagonista de Fast & Furious 4 | Fast & Furious 4 (Justin Lin).

‘Monstres contra alienígenes’ envaeix les sales d’efectes en 3D. Nando Salvà (iCult, 03.04.2009) repasa les novetats a la cartellera barcelonina | Estrenes.

Ciudadano Kane com a exemple d’allò que s’ha de fer encara que no es pugui, perquè si no és fa, no existeix. Juditv Vives (bloc Espai Isidor, 03.04.2009) ens passa un fragment amb referències cinematogràfiques que ha tret d’un llibre de Paul Arden.

El tema de Lara. Imma Merino (elpunt.cat, 03.04.2009) | Maurice Jarre.

Bogart, Primo Carnera i el Toro. Imma Merino (elpunt.cat, 02.04.2009) segueix el seu “Jugar de cine” amb un nou article sobre cinema i boxa | Cinema i boxa.

Pel·lícules per viatjar. Sílvia Marimon (Time Out Barcelona, 02.04.2009): Anar al cinema, tornar a casa i agafar les maletes. És l’efecte que produeixen els films que us proposem | Cinema i paisatges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!