Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de febrer de 2009
0 comentaris

AV7D: del 12 al 18 de febrer de 2009

Amb les crítiques i ressenyes que es publiquen entre el 12 i el 18 de febrer de 2009, estableixo l’enllaç en aquesta mateixa pàgina. I, anant a Vull llegir la resta de l’article, trobarem l’enllaç amb altres articles, d’Alba Laguna, Àngel Quintana, Esteve Riambau, Àlex Gutiérrez, Andreu Gomila, Jordi Bianciotto, Bernat Salvà, Sílvia Marimon, Nando Salvà.

CRÍTIQUES I RESSENYES.

El lector (The Reader / El lector / Le liseur), de Stephen Daldry: Carlos Losilla (Avui), Núria Vidal (Time Out Barcelona, TOB), Desirée De Fez (+iCult)

La teta asustada (La teta asustada / The Milk of Sorrow), de Claudia Llosa: Judith Vives (Espai Isidor), Quim Casas (+iCult), Carlos Mir (TOB)

Nick & Norah: una nit sense parar (Nick & Norah’s infinite playlist / Nick & Norah: una noche de música y amor / Une nuit à New York / Nick & Norah: Tutto accadde in una notte), de Peter Sollett: Nando Salvà (+iCult), Tom Huddleston (TOB)

Roman Polanski: Wanted and desired (Roman Polanski: Wanted and desired / Roman Polanski: se busca), de Marina Zenovich: Quim Casas (+iCult), Antonio José Navarro (TOB)

Slumdog Millionaire (Slumdog Millionaire / The Millionaire), de Danny Boyle: Judith Vives (Capgròs i Espai Isidor), Àngel Quintana (El Punt), Quim Casas (+iCult), Carlos Losilla (Avui), Sergi Sánchez (TOB).

Tota la història dels meus fracassos sexuals
(A complete history of my sexual failuresLa historia completa de mis fracasos sexuales), de Chris Waitt: Nando Salvà (+iCult), Xavi Serra (TOB).

FOTO © Wide Pictures Roman Polanski: Wanted and desired, de Marina Zenovich

AV7D: del 12 al 18 de febrer de 2009

***

ALTRES ARTICLES.

Xavier Atance: “Falta que les institucions i el públic cregui en el cinema català”. Alba Laguna (Cultura21.cat, 18.02.2009) entrevista al productor de Benecé Produccions i president de Productors Associats de Catalunya (PAC) | Cinema català.

Una llengua poc comercial. Àngel Quintana (El Punt): Determinades pel·lícules rodades a Catalunya, com ara «El juego del ahorcado», minimitzen tots els signes identitaris catalans per por que no siguin comercials i que la pel·lícula sembli poc espanyola | Article de la secció quinzenal “Els miralls de la ficció” que Quintana publica com a periodista i professor de la Universitat de Girona

‘Vals con Bashir’, una bellíssima pel.lícula d’animació candidata a l’Oscar. Nando Salvà (El Periódico, 14.02.2009): El cineasta Ari Folman passa comptes amb el seu passat com a soldat israelià | Defensa vehement del documental d’animació Vals amb Bashir.

Visions de la Berlinale. Esteve Riambau (Avui, 14.02.2009): La visió que la premsa té dels grans festivals de cinema està cada cop mes mediatitzada. La Berlinale n’és un exemple | Pàgina setmanal, en què avui parla del Festival de Berlín, amb un apartat que dedica a Tavernier, Costa Gavras i Oliveira, però que tan sols es pot llegir el format pdf -o en el de paper, esclar-.

Sense complexos cinematogràfics. Àlex Gutiérrez (Cultura21.cat, 13.02.2009): Ara que vénen els Òscars, és un bon moment per constatar que fins i tot indústries no precisament acomplexades com les del cinema americà tenen peculiaritats i algun conflicte a l’hora d’enquadrar les pel·lícules | El president de la Fundació ESCACC fa notar com els Oscar deixen en evidència algunes conyes contra els Gaudí.

Corredisses per l’Índia. Andreu Gomila (Avui, 13.02.2009): Danny Boyle dirigeix ‘Slumdog millionaire’, una pel·lícula que situa el somni americà a l’Índia a través d’un noi pobre de Bombai que aspira a guanyar un concurs de TV | Informació sobre Slumdog Millionaire.

‘Slumdog millionaire’ repta els Oscars amb el seu sabor indi. Jordi Bianciotto (+iCult, 13.02.2009): Una pel·lícula amb abundants diàlegs en hindi, ambientacions en barris pobres de Bombai i música del rei Mides de Bollywood, A. R. Rahman, pot trucar a les portes de Hollywood amb possibilitats de ser atesa? | Informació sobre Slumdog Millionaire.

Stephen Daldry: “Un èxit significa que el fracàs és més a prop”. Bernat Salvà (Avui, 13.02.2009) Declaracions del director d’ El lector.

Stephen Daldry: “Em fascinen les ombres d’Alemanya”. Nando Salvà (+iCult, 13.02.2009) | Declaracions del director d’ El lector.

Visual Sound us convida a crear. Sílvia Marimon (Time Out Barcelona, 12.02.2009): De la plastilina als filmets de mòbil. Al VisualSound trobareu les mil cares de la creació audiovisual | Informació sobre el BarcelonaVisualSound. Festival de videocreació, que té lloc del 17 al 27 de febrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!