Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

12 de desembre de 2008
0 comentaris

AV7D: del 12 al 18 de desembre de 2008

De les crítiques i ressenyes que es publiquen entre el 12 i el 18 de desembre de 2008 en trobareu l’enllaç, anant a Vull llegir la resta de l’article.

 

 

El sumari:

CRÍTIQUES I RESSENYES.

Aparecidos (Aparecidos / The Appeared), de Paco Cabezas: Núria VidalNando Salvà.

Appaloosa, d’Ed Harris: Pere Meroño.

Com els altres (Comme les autresComo los demás / Baby Love), de Vincent Garenq: Carles MirQuim Casas.

Il Divo (Il Divo), de Paolo Sorrentino: Carlos LosillaNúria VidalQuim Casas.

Lissi i l’emperador salvatge (Lissi und der wilde kaiser / Lissi and the Wild EmperorEl reino de los chifladosLissy. Principessa alla riscossa), de Michael Bully Herbig: Eduardo De Vicente.

My Blueberry Nights (My Blueberry Nights), de Wong Kar-wai: Carlos LosillaSergi SánchezNando Salvà.

Pérez, el ratolí dels teus somnis (El ratón Pérez 2 / Pérez, el ratoncito de tus sueños 2), d’Andrés Schaer: Carles MirQuim Casas.

Sa Majestat Minor (Sa Majesté Minor / His Majesty Minor / Su Majestad Minor), de Jean-Jaques Annaud: Antonio José NavarroNando Salvà.

Ultimàtum a la Terra (The day the Earth stood still / Ultimátum a la Tierra / Le jour où la terre s’arrêta / Ultimatum alla terra), de Scott Derrickson: Àngel QuintanaAntonio José NavarroQuim Casas.

Entre el 12 i el 18 de desembre de 2008 també es publiquen aquests altres articles:

ALTRES ARTICLES.

Producció local, difusió universal. S’estrena El cant dels ocells, el nou film d’Eddie Saeta, la productora catalana més present en festivals internacionals (Bernat Salvà, Avui, 18.12.2008)

«L´estació de l´oblit» es roda a Girona. El director i la protagonista de «Diario de una ninfómana» escullen les comarques gironines per treballar junts de nou (Marta Pallarès, Diari de Girona, 15.12.2008)

El millor actor europeu. Toni Servillo toca el cel amb Gomorra i amb el seu retrat burlesc i amb aires de nosferatu d’ Il divo Giulio Andreotti (Judith Vives, bloc Espai Isidor, 15.12.2008)

El xinès del dolor. (..) My blueberry nights, de la qual penso mantenir-me prudentment allunyat malgrat que en el guió hi participa el meu admirat Lawrence Block (Ramón De España, El Periódico, 15.12.2008)

L’odissea d’Albert Serra. El cant dels ocells s’estrena només en tres sales tot i el seu periple internacional (Cristina Savall, El Periódico, 12.12.2008)

Comèdia catalana. (..) mentre el cinema espanyol té una fecunda capacitat d’establir comèdies (..), aquí hem perdut aquesta capacitat de connexió amb el cinema més popular, convenientment passat pel túrmix de la postmodernitat (Àlex Gutiérrez, Cultura21.cat, 15.12.2008)

Tot esperant l’obra mestra. Potser perquè ens ho acabem de creure només ens queda esperar que el format vídeo de YouTube ens doni la primera obra mestra (Jordi Costa, Avui, 15.12.2008)

I Mostra de Cinema Coreà de Barcelona. La Mostra ofereix als Cinemes Méliès cinc llargmetratges inèdits a les nostres pantalles, que posen en evidència “la varietat creativa” dels films provinents de Seül (Eulàlia Iglesias, Time Out Barcelona)

Welles, Coppola, Wenders. El teòric André Bazin dividia els cineastes entre els que creuen en la imatge i els que ho fan en la realitat (Esteve Riambau, Avui, 13.12.2008)

Pilar López de Ayala: “Em moro per fer una comèdia”. Entrevista a la protagonista de Com els altres, de Vincent Garenq (Mercedes Jansa, El Periódico, 15.12.2008)

La sàtira al poder. Il Divo ha aconseguit indignar (..) un dels homes més impertorbables del món (Bernat Salvà, Avui, 12.12.2008)

My Blueberry Nights. Amb My Blueberry Nights, Wong Kar-wai porta per primer cop a EUA les seves històries sobre amor al límit (Quim Casas, Èxit, 12.12.2008)

Keanu Reeves. Protagonista d’ Ultimàtum a la Terra, l’actor canadenc, ‘sex symbol’ dels 90, ha quedat marcat per sempre pel seu paper de Neo a la saga ‘Matrix’ (Laura Gamundí, Èxit, 12.12.2008)

Entrevista amb Keanu Reeves. Interpreta l’extraterrestre Klaatu a Ultimàtum a la Terra, revisió del clàssic de la ciència-ficció dirigit per Robert Wise el 1951 (Nando Salvà, Èxit, 12.12.2008)

Klaatu barada nikto. Robert Wise va inaugurar l’etapa daurada del cine de ciència-ficció amb el clàssic Ultimátum a la Terra, visionari manifest pacifista en temps de guerra freda (Sergi Sánchez, Èxit, 12.12.2008)

Andrés Schaer: “Pérez rescata el millor de la infantesa”. Entrevista al director de Pérez, el ratolí dels teus somnis (Cristina Savall, El Periódico, 13.12.2008)

L’oncle Oscar ja es posa les seves cremetes. En els últims anys, triomfa més parlar amb accent estrany i portar un pentinat divertit. L’Oscar per a Mickey Rourke, doncs, està cantat (Nando Salvà, Èxit, 12.12.2008)

Jesús Franco garanteix que rebrà el Goya “sense mala llet”. El director, guionista i actor de quasi 200 films obté el premi d’honor (Mercedes Jansa, El Periódico, 12.12.2008)

FOTO Jude Law, a My Blueberry Nights, de Wong Kar-wai

AV7D: del 12 al 18 de desembre de 2008

***

CRÍTIQUES I RESSENYES.

Aparecidos (Aparecidos / The Appeared), de Paco Cabezas

Núria Vidal (Time Out Barcelona): Aparecidos.

Nando Salvà (Èxit, 12.12.2008): Entre el terror i la militància.

———————————————————-

Appaloosa, d’ Ed Harris

Pere Meroño (Bloc Pere Meroño, 15.12.2008): Appaloosa (Ed Harris).

———————————————————-

Com els altres (Comme les autresComo los demás / Baby Love), de Vincent Garenq

Carles Mir (Time Out Barcelona): Como los demás.

Quim Casas (Èxit, 12.12.2008): Complicitats i somriures.

———————————————————-

Il Divo (Il Divo), de Paolo Sorrentino

Carlos Losilla (Avui, 16.12.2008): La història somiada.

Núria Vidal (Time Out Barcelona): Il Divo.

Quim Casas (Èxit, 12.12.2008): Política i corrupció.

———————————————————-

Lissi i l’emperador salvatge (Lissi und der wilde kaiser / Lissi and the Wild EmperorEl reino de los chifladosLissy. Principessa alla riscossa), de Michael Bully Herbig

Eduardo De Vicente (Èxit, 12.12.2008): Europa també existeix.

———————————————————-

My Blueberry Nights (My Blueberry Nights), de Wong Kar-wai

Carlos Losilla (Avui, 16.12.2008): Orient i occident.

Sergi Sánchez (Time Out Barcelona): My Blueberry Nights.

Nando Salvà (Èxit, 12.12.2008): Empatxat de si mateix.

———————————————————-

Pérez, el ratolí dels teus somnis (El ratón Pérez 2 / Pérez, el ratoncito de tus sueños 2), d’Andrés Schaer

Carles Mir (Time Out Barcelona): Pérez 2.

Quim Casas (Èxit, 12.12.2008): Rosegadors i dentetes.

———————————————————-

Sa Majestat Minor (Sa Majesté Minor / His Majesty Minor / Su Majestad Minor), de Jean-Jaques Annaud

Antonio José Navarro (Time Out Barcelona): Su Majestad Minor.

Nando Salvà (Èxit, 12.12.2008): Elogi de la porqueria

———————————————————-

Ultimàtum a la Terra (The day the Earth stood still / Ultimátum a la Tierra / Le jour où la terre s’arrêta / Ultimatum alla terra), de Scott Derrickson

Àngel Quintana (El Punt, 15.12.2008): Des del precipici, la redempció.

Antonio José Navarro (Time Out Barcelona): Ultimátum a la Tierra.

Quim Casas (Èxit, 12.12.2008): Humanisme extraterrestre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!