Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

24 d'abril de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles (especial): del 22 d’abril al 5 de maig de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 22 d’abril al 5 de maig de 2010

***

LLEI DEL CINEMA.

Els articles sobre el projecte de Llei catalana de cinema, clicant aquí [Especial ‘Debat’: la Llei del Cinema].

***

BAFF 2010. Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona.

El maig, cada dia un BAFF (Judith Vives, blog Espai Isidor)

Nous camins d’Orient (Bernat Salvà, Avui)

El BAFF afronta una 12a edició on tornen a coincidir cineastes de prestigi i nous valors (Desirée De Fez, El Periódico) | “At the end of daybreak”, “Independencia”, “Mother”, “Paju”, “Karaoke”, “Lucy by chance”, “Summer wars”, “Vengeance” (El Periódico)

***

OPINIÓ.

El cine com a malenconia (Imma Merino, El Punt): Carlos Losilla aporta una tesi doctoral sobre la modernitat cinematogràfica com una experiència de dol i de crisi.

Qüestions de fe (Jordi Costa, Avui): ‘El discípulo’, una visió laica dels Evangelis, i ‘Increíble, pero falso’, comèdia que ironitza sobre el naixement de la religió, plantegen interrogants sobre la representació dels temes sagrats.

Lliçó d’honestedat (Àngel Quintana, El Punt): “A priori”, Vous êtes tous des capitaines s’aparta de tot allò que la institució del cinema espanyol creu que ha de servir per crear indústria. Ha estat finançada pel mateix director amb un ajut de 30.000 euros, no parteix de cap guió escrit, no hi ha actors professionals, ha estat rodada en àrab i és en blanc i negre. (..) Deixant de banda les seves qualitats i l’honestedat del producte, crec que la pel·lícula d’Oliver Laxe és una obra absolutament necessària, per la manera corrosiva com desestabilitza tots els tòpics industrials.

(Im)previsible Senyor Anderson (Jordi Costa, Avui): Wes Anderson pertany a la família dels Fellini, Greenaway o Zulawski, un grup de creadors amb una mirada que es pot transformar en el seu taló d’Aquil·les.

Isaki Lacuesta: «El cine es distingeix per la manera d’atrapar el temps» (Cristina Savall, El Peródico)

***

INFORMACIÓ.

A partir del 25 d’abril i fins a final de maig, només recolliré excepcionalment alguna notícia, per la seva importància.

Spielberg, Coppola i Scorsese demanen la llibertat de Panahi (Avui)

Woody Allen tindrà Carla Bruni (Avui) |Allen confirma Carla Bruni per a ‘Mitjanit a París’ (Emílio López Romero, El Periódico) | Cannes acollirà l’estrena d’un film rodat a Londres (El Periódico)

Jaume Balagueró roda la Wikipeli (EP, Diari de Girona)

Sebastián Cordero guanya la Biznaga d’Or (EFE, El Periódico): Els catalans Pau Freixas i Laura Mañá s’alcen amb els premis de públic i crítica del Festival de Màlaga | Julio Medem: «Encara tinc deutes per ‘Caótica Ana’» (Olga Pereda, El Periódico) | El Festival de Màlaga estrena “Herois” (Avui) | El públic acull amb fredor la Barcelona ‘cool’ de ‘Circuit’ (O.P., El Periódico) | Laura Mañá retrata amb humor el bon sexe a la tercera edat (Olga Pereda, El Periódico) | El punt negre de ‘Propios y extraños’(El Periódico)

La segona part d”Avatar’ mostrarà nous mons de Pandora (EFE, El Periódico)

Nova York posa música a antics films de la Costa Brava (Diari de Girona)

La Generalitat i l’Acadèmia del Cinema reediten el seu compromís mutu (Cultura21)

***

FOTO Cartell del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona, BAFF 2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!