Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 de juliol de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: del 8 al 20 de juliol de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 8 i el 20 de juny de 2010

***

OPINIÓ.

“Invictus” (Àngel Quintana, Avui+ElPunt): (..) En tot moment feia la sensació que el mundial era un espai d’occidentalització i que tot el panafricanisme quedava reduït al ritme impostat de la cançó de Shakira. L’estadi multiracial enunciat per Carlin i Eastwood esdevenia una ficció (..)

L’art d’esborrar (Imma Merino, Avui+ElPunt): Provinent de Mallorca, on va ser organitzada per la Fundació Pilar i Joan Miró, fa dies que és visible a Girona l’exposició “Miró/Portabella”, que du per subtítol “Poètica i transgressió”. És a la Fontana d’Or, de la Fundació Caixa de Girona, on el visitant té l’oportunitat de conèixer l’abast de la relació creativa entre l’artista i el cineasta (..)

La pell més translúcida (Imma Merino, Avui+ElPunt): (..) Tanmateix, la presència de Tilda Swinton a “Io sono l’amore” és hipnòtica i va mantenir-me estranyament atrapada en el film. Una vegada la vaig veure de molt a prop. Va ser en una festa a Canes (..)

***

INFORMACIÓ.

El cinema, una arma poderosa (Jordi Camps i Linnell, Avui+ElPunt): La UOC edita ‘El cinema de propaganda als EUA’, de Ramon Girona, dins la col·lecció Vull Saber

Adéu al cel·luloide (Jordi Camps i Linnell, Avui+ElPunt): El procés de reconversió de l’analògic al digital s’està accelerant, malgrat la crisi i l’alta inversió que suposa per als exhibidors | Pioners digitals (Jordi Camps i Linnell, Avui+ElPunt): Ocine, l’empresa de la família Agustí amb seu a Girona, digitalitzarà totes les sales en cosa d’un any i mig. Seran 134 sales arreu dels estats espanyol i francès.

Descoberta una pel·lícula oblidada de Charlie Chaplin (EFE, El Periódico)

Sitges, a la claror de ‘La resplendor’ (Bernat Salvà, Avui+ElPunt): La pròxima edició del festival de cine homenatjarà la pel·lícula de Kubrick i altres clàssics del gènere | ‘El resplandor’ il·lumina Sitges (Imma Fernández, El Periódico)

José Luis Rebordinos, nou director del festival de cine de Sant Sebastià (El Periódico)

M. Night Shyamalan: “Reso perquè el 3-D sigui una moda passatgera” (Julio Soria – EFE, El Periódico)

Leonardo Di Caprio interpreta un lladre de somnis a ‘Origen’ (Begoña Arce, El Periódico)

***

FOTO © Le Pacte Tilda Swinton, a The Limits of Control, de Jim Jarmusch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!