Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 d'abril de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: del 8 al 14 d’abril de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 8 i el 14 d’abril de 2010

***

LLEI DEL CINEMA.

Els articles sobre el projecte de Llei catalana de cinema, clicant aquí [Especial ‘Debat’: la Llei del Cinema].

***

OPINIÓ
.

El cinema, finestra al món (Judith Vives, blog Espai Isidor): Cal obrir aquesta finestra de cel·luloide i treure-hi sovint el cap, perquè a través del cinema –que és art i cultura- entren coses que acaben formant part de la nostra educació sentimental, que ens formen, que ens fan ser crítics, que ajuden a definir-nos, que ens expliquen el món i el fan més ric i més ampli, com també ens enriqueixen i ens fan créixer com a individus, i fins i tot com a col·lectiu.

Pantalla soviètica (Xavier Cester, Avui): El cinema va ocupar un lloc destacat en la vida de Xostakóvitx ja des de la seva joventut, quan va haver de tocar el piano en sales de Sant Petersburg per ajudar a mantenir la família.

El poder del guió (Àngel Quintana, El Punt): (..) el decret de l’ordre ministerial que regula l’adjudicació d’ajuts a projectes de nous realitzadors. Els sol·licitants, que poden haver fet fins a tres llargmetratges, han d’enviar un guió que serà valorat sense que figuri el nom ni el currículum del cineasta. El valor que tindrà el guió per determinar la subvenció serà del 50%. Aquest excessiu pes del guió em resulta sorprenent, sobretot si tenim en compte que una de les raons que han marcat el desenvolupament dels creadors els darrers anys ha estat la seva llibertat respecte a les estructures del guió.

Ophüls era una festa (Jordi Costa, Avui · Quadern de Cinema): Els cinemes Verdi recuperen, en immaculada projecció digital, ‘Lola Montes’, l’obra mestra d’un cineasta que s’ha distingit per saber omplir l’experiència dionisíaca d’energia i de vida.

Anders Ostergaard: «Vam veure una revolució mediàtica» (Gemma Tramullas, El Periódico): El seu retrat dels videoreporters birmans que van arriscar la vida per difondre la rebel·lió del 2007 el va portar a les portes de l’Oscar. ‘Burma VJ’ s’estrena avui de la mà d’‘El Documental del Mes’.

***

INFORMACIÓ.

El Jesús més humà i menys diví arriba al cinema (Joan Tort, Avui) | El film ‘El discípulo’ desmitifica la figura de Jesús com a divinitat (Natàlia Farré, El Periódico) | “Entre Pasolini i Informe Semanal” (El Periódico)

El film ´Ermessenda´ es roda a Girona (Diari de Girona)

Sam Shepard filma a Bolívia un ‘western’ a les ordres de Mateo Gil (Olga Pereda, El Periódico)

Filmax recorre a l’avís de concurs de creditors per intentar renegociar el seu deute (Cultura21)

El Teatre Municipal proposa una marató de teatre i cinema amb l’actor Josep Maria Pou (Dani Chicano, El Punt): Presenta una obra sobre Welles i el documental «Màscares».

La Mostra ofereix el millor cinema mexicà (Joan Tort, Avui)

«To Vicente, best wishes» (Dani Chicano, El Punt): El col·leccionista Vicente Arroyo cedeix al Museu del Cinema un fons de més de 2.400 fotos | El Museu del Cinema de Girona incorpora més de 2.400 fotos signades d’artistes consagrats (Cultura21)

El Mecal homenatja Éric Rohmer (Raül Maigí, El Punt): La dotzena edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona (Mecal) oferirà una retrospectiva dedicada al cineasta francès Éric Rohmer | Curts explosius -sense enllaç- (Sílvia Marimón, Time Out Barcelona): Un combat e boxa, “green porno”, vampirs i curts futuristes. És l’eclèctica oferta del MECAL.

***

FOTO Cartell català de Burma VJ, d’ Anders Østergaard, “Documental del mes d’abril”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!