Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 d'agost de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: del 5 al 18 d’agost de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 5 i el 18 d’agost de 2010

***

OPINIÓ.

Jia Zhangke: «És indubtable que la pirateria té un valor immens» (Nando Salvà, El Periódico): és el cineasta viu més important de la Xina. El Festival de Locarno, (..)  li ha atorgat un premi honorífic.

Calor i alta temperatura sexual (Quim Casas, El Periódico – Clàssics a l’aire lliure): un dels aspectes que caracteritzen aquesta pel·lícula (“Foc en el cos”), potser fins i tot el més recordat, resideix en la immensa calor que garratiba i domina els personatges i en la quantitat de te gelat que beuen per aplacar la set i la suor dels seus cossos.

De Gregory Peck a Julia Roberts o la devaluació d’un premi (Roger Morales, La Llanterna Màgica): El palmarès d’actors i actrius que han rebut aquest premi  (Donòstia) consolida, encara més, la teoria de la devaluació del guardó.

Jean-Luc vs. Woody (Jordi Costa, Avui+ElPunt): (..) una caixa de cinc devedés acompanyada d’un llibre, ofereix el testimoni d’una irrepetible col·lisió de genis.

Surf i mala llet a Malibu (Quim Casas, El Periódico – Clàssics a l’aire lliure):  (..) realitzada en l’apogeu de les comèdies de platja dels seixanta amb cossos atlètics, noies en biquini i molt de surf, “No feu onades” esdevé una obra molt més perversa del que anuncia la seva cobertura de divertimento estival i una pel·lícula gens oblidable, encara que no estigui a l’altura dels èxits més grans de Mackendrick.

Belmondo i la sirena (Imma Merino, Avui+ElPunt): (..) no sé si la realitat imita al cinema, però em sembla que, si ho fa, és de manera barroera.

Por de ficar-se a l’aigua (Nando Salvà, El Periódico – Clàssics a l’aire lliure): (..) La jove s’endinsa de nit a les aigües d’Amity (..) a la recerca d’un bany i de sexe, mentre la carnívora partitura de John Williams llança ràfegues de terror al nostre sistema nerviós. De sobte, la noia és esquarterada com una nina de drap (..)

L’amor va morir a la tardor (Quim Casas, El Periódico – Clàssics a l’aire lliure): Tot i ser considerat un dels directors més severs i críptics de la història del cine, el suec Ingmar Bergman (1918-2007) va realitzar alguna comèdia molt divertida (..) i en alguns dels seus drames (..) no va deixar de banda els tocs d’humor, un humor peculiar, en tot cas.

L’amiga del gàngster (Imma Merino, Avui+ElPunt): (..) Si hi ha joves de vint anys que no saben qui va ser, i qui encara és a les pantalles, Ava Gardner, el nom de Sylvia Sydney què els pot dir?

L’experiència Grey (Jordi Costa, Avui+ElPunt): Steven Soderbergh ha reclutat una icona del cinema X per demostrar que ara no cotitza el sexe, sinó valors més immaterials.

***

INFORMACIÓ.

‘Blog’ arriba a Sant Sebastià (Olga Pereda, El Periódico)

Maragall, a Sant Sebastià (Xavier Roca, Avui+ElPunt) | La croada de Maragall (Olga Pereda, El Periódico)

De Sants a Hollywood (Francesc Espiga, Avui+ElPunt): L’estudi Grangel col·laborarà en el disseny dels personatges del nou film d’animació de Guillermo del Toro, una història de terror onírica que promet trencar esquemes.

Meryl Streep podrà fer de Thatcher (Avui+ElPunt)

John C. Reilly: «Suposo que m’assemblo a Shrek; està bé, és bon nano» (Nando Salvà, El Periódico): Acaba de rebre l’homenatge del Festival de Locarno, on també ha presentat la seva nova comèdia, ‘Cyrus‘.

Memòria reescrita (Bernat Salvà, Avui+ElPunt): Daniel V. Villamediana explora la figura del seu avi al film ‘La vida sublime’, que participa demà a concurs en el festival de Locarno | Recordant l’avi (Nando Salvà, El Periódico): Daniel V. Villamediana (..) presenta ‘La vida sublime’, basada en un episodi familiar

***

FOTO © Intermedio Caixa “Jean-Luc Godard Ensayos”, que Intermedio ha editat per al mercat en castellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!