Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

28 d'agost de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: del 19 al 31 d’agost de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 19 i el 31 d’agost de 2010

***

OPINIÓ.

L’aposta dels exhibidors: els nens (Àngel Quintana, Avui+ElPunt): Als exhibidors cada cop els interessen menys les pel·lícules de qualitat europea o les pel·lícules americanes adultes, perquè el public que les va a veure consumeix molt menys. Els adults s’han vist desplaçats de les sales de cinema tant per l’oferta, com per les alternatives que se’ls dóna.

Satoshi Kon, adéu a un geni (Jordi Costa, Avui+ElPunt · Quadern de Cinema): Amb la prematura mort de Satoshi Kon, l’‘anime’ perd un dels autors més revolucionaris: un creador de laberints per a adults.

Godard, Coppola… Això és una altra cosa (Roger Morales, blog La Llanterna Màgica): Només cal mirar el seu currículum per veure que, aquests sí, són uns reconixements merescuts.

Retorn a Gene Tierney (Imma Merino, Avui+ElPunt · Ombres d’agost): Tenia els pòmuls bellament marcats, les dents una mica sortides i uns ulls lluminosos. Tenia un aire dolç, tendre i fins desvalgut, però també va ser capaç d’encarnar dones fatals (..)

33 anys sense Groucho (Roger Morales, blog La Llanterna Màgica): (..) la meva mitificació cinematogràfica s’inicia amb personatges com Paul Newman i els germans Marx, amb Groucho Marx al capdavant.

Els pares, la història (Imma Merino, Avui+ElPunt · Ombres d’agost): (..) el cas és que em va revenint el documental “Mon père, notre histoire“, que Mercè Carbó, llagosterenca resident a Suïssa des de fa molts anys, va realitzar mentre agonitzava el seu pare, combatent amb 17 anys en la batalla de l’Ebre.

Rosencratz, Guildenstern i Lucas (Jordi Costa, Avui+ElPunt · Quadern de Cinema): ‘De reparto’, documental sobre el figurant Carlos Lucas, és un dels secrets millor guardats de la collita espanyola d’enguany.

Carlos Benpar: «Sempre s’ha d’anar en contra de l’establert» (Olga Pereda, El Periódico)

L’origen de Christopher Nolan (Xavier Roca, Avui+ElPunt): (..) Following“, la pel·lícula amb què va debutar Christopher Nolan dotze anys abans de ser el responsable d'”Origen.

***

INFORMACIÓ.

Tardor de seqüeles i reestrena (Bernat Salvà, Avui+ElPunt): La tardor tindrà els protagonistes Harry Potter, Facebook, Clooney i Wall Street.

Oristrell prepara una pel·lícula ´gamberra´ de La Trinca amb el nous ´trincos´ (Núria Cornet, Diari de Girona): (..) una comèdia musical de ficció que és veurà, de moment, a TV3 i que repassarà com va sorgir aquest grup musical representatiu d’un dels fenómens sociològics i populars més significatius de Catalunya durant el final del franquisme i la transició.

Els secrets del 23-F (Olga Pereda, El Periódico): Paco Tous (Tejero) i Juan Diego (Armada) roden un «rigorós» ‘thriller’ polític sobre el cop d’Estat.

Coppola i Godard seran distingits als Oscars (Avui+ElPunt)

Els altres cinemes (Bernat Salvà, Avui+ElPunt): Alexandra, Girona, Maldà i Méliès ofereixen al centre de Barcelona, malgrat les dificultats, una alternativa als grans multisales i a les pantalles d’estrena en VO.

Sortir de la X  (Xavier Roca, Avui+ElPunt): Sasha Grey és l’última estrella de la pornografia que intenta el salt al cinema convencional, seguint l’estela de Marilyn Chambers o Traci Lords.

Almodóvar comença a rodar (Avui+ElPunt) | Almodóvar inicia el rodatge de ‘La piel que habito’ (El Periódico)

Mor als 46 anys el director japonès d’animació Satoshi Kon (Josep ma Berengueras, El Periódico)

Barcelona, plató de cine (Avui+ElPunt)

Woody Allen desmenteix que Carla Bruni repetís fins a 32 vegades la mateixa presa en el rodatge de ‘Midnight in Paris’ (Europa Press, El Periódico)

Beep, beep!  (Xavier Roca, Avui+ElPunt):  La Warner Bros. recupera les persecucions del Coyote i el Correcaminos, dos dels seus personatges mítics, en nous curtmetratges d’animació, ara en 3D.

Isaki Lacuesta i José Luis Guerín, a Zabaltegi (Avui+ElPunt)

***

FOTO Guest, de José Luís Guerín

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!