Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

20 de març de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: del 18 al 24 de març de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 18 i el 24 de març de 2010:

LLEI DEL CINEMA.

Els articles sobre el projecte de Llei catalana de cinema, clicant aquí [Especial ‘Debat’: la Llei del Cinema].

***

MORT DE JOSÉ MARIA NUNES.

Nunes, un entusiasme visceral (Jaume Figueras, El blog de Cinema 3) | La darrera copa (Esteve Riambau, Avui) | Adéu al mestre Nunes (Bernat Salvà, Avui) | Mor José María Nunes, cineasta independent (Quim Casas, El Periódico) | Mor el director José María Nunes, mestre de l’Escola de Cine de Barcelona (EFE, El Periódico) | Mor el director José Maria Nunes, impulsor de l’Escola de Barcelona (El Punt) | Mor José María Nunes, mestre destacat de l´Escola de Barcelona (ACN, EFE, Diari de Girona)

***

OPINIÓ.

Esteve Riambau, director de Filmoteca de Catalunya: “Farem una història general del cine català” (Bernat Salvà, Avui)

“Una historia de violencia” de David Cronenbreg (Roger Morales, blog La Llanterna Màgica): (..) aquesta reflexió no es fa només a través del fons de la història, sinó que tenen altres similituds en la forma de rodar-se: una llum determinada, uns personatges similars, un ús subtil i expressiu de la música, etc.

L’emperador Akira -article sense enllaç- (Imma Merino, Avui – Presència i El Punt – Presència, núm. 1986): Es compleix el centenari del naixement de Kurosawa, el director de “Rashomon” i “Els set samurais” | Avui es compleixen 100 anys del naixement d’Akira Kurosawa, que va difondre el cine japonès per tot el món (Quim Casas, El Periódico)

Werner Herzog -article sense enllaç- (Xevi Planas, Avui – Presència i El Punt – Presència, núm. 1986): Blackie Books, que edita amb molta sensibilitat, acaba de publicar “Conquista de lo inútil”, la traducció al castellà del dietari que Herzog va redactar al finsl dels anys setanta durant el rodatge de “Fitzcarraldo” a la selva amazònica (..)

Escola de cineastes -article sense enllaç- (Manuel Cuyàs, Avui – Presència i El Punt – Presència, núm. 1986). Entrevista a Josep Maixenchs, director i fundador de l’ESCAC: De moment sembrem. Els grans creadors del cine català jo no els veuré (..) Alguns alumnes creuen que el castellà és més cinematogràfic que el català (..)

Maneres de fer la guerra (Jordi Costa, Avui · Quadern de Cinema): ‘Pájaros de papel’, ‘Green Zone’ i ‘Hermanos’ ens ofereixen tres perspectives diferents de com rodar un conflicte bèl·lic, lluny de ‘Fora de joc’ o ‘Persèpolis’.

***

INFORMACIÓ.

Votació en contra d´una quota pel cinema en català (EFE, Diari de Girona): Bonet va denunciar que CiU ha votat amb PP i PSOE per rebutjar al Congrés una esmena.

Oscar i amor són difícilment compatibles (M.J. Jordan, Avui): Sandra Bullock i Kate Winslet se sumen a la llista de guanyadors i nominats que veuen com naufraga la seva relació de parella.

***

FOTO Cartell de Ran, d’Akira Kurosawa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!