Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

20 de febrer de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: del 18 al 24 de febrer de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 18 i el 24 de febrer de 2010:

LLEI DEL CINEMA.

Els articles sobre el projecte de Llei catalana de cinema, clicant aquí [Especial ‘Debat’: la Llei del Cinema].

***

FESTIVAL DE BERLÍN.

Les cròniques, notícies i altres articles sobre Berlín 2010, als apunts sobre el programa de cada jornada del certamen.

***

OPINIÓ.

Debat d’altura al museu (Jordi Llavina, El Punt): Roures té les idees clares i les exposa amb claredat, amb el conegut desmenjament del seu parlar que contrasta amb la frontalitat del que diu: «Aquí premiem les pel·lícules que no va a veure ningú».

El cine català es projecta a fora (Josep Ma Casasús, Avui): Fomentar el nostre cinema és donar suport a un sector productiu estratègic i amb projecció internacional.

L’actriu de Fritz Lang (Imma Merino, El Punt): (..) centenari de Joan Bennett, la protagonista de «La mujer del cuadro» i «Perversidad».

I el premi és per a? (Sílvia Soler, Avui): Ni tan sols hi va ajudar que els premiats siguin persones del cinema, és a dir, del món de l’espectacle.

Carles Balagué -sense enllaç- (Víctor Correal, Time Out Barcelona): “La bomba del Liceu” s’estrena el 12 de març. A Barcelona serà a la cartellera dels Verdi i el Méliès.

***

INFORMACIÓ.

L’Acadèmia del Cinema Català allarga la mà a l’espanyola (Andreu Gomila, Avui): Joel Joan diu que hi ha casos semblants al de Catalunya que envien pel·lícules a la gran festa del cinema nord-americà, com Puerto Rico, Palestina i Taiwan.

Isaki Lacuesta enllesteix la pel·lícula sobre Ava Gardner i el projecte amb Miquel Barceló a Mali (Jordi Camps Linnell, El Punt) | Isaki Lacuesta és el nou director del Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (Jordi Camps Linnell, El Punt)

La solidaritat centra el primer Premi de Curts Cinematogràfics de Valors Socials (Cultura21.cat): El festival, organitzat per l’associació CinemaNet amb la col·laboració de Som joves, és un projecte de promoció de joves cineastes amb l’objectiu de fomentar els valors humans, cívics, familiars i educatius en la producció cinematogràfica.

L´Acadèmia tira de ´Crepúsculo´ i Disney per presentar els Oscar (Diari de Girona)

Eduard Grau: «M’agrada treballar en films únics» (Julián García, El Periódico): El director de fotografia del film nord-americà ‘Un hombre soltero’ és un català de 28 anys i de projecció imparable.

El Museu del Cinema va tenir 71.365 visitants l´any 2008 (Diari de Girona)

En tierra hostil’ supera ‘Avatar’ als premis del cine britànic (Begoña Arce, El Periódico) | Els guionistes dels EUA també aposten per la cinta de Bigelow (Emílio López Romero, El Periódico) | ´En tierra hostil´ escombra ´Avatar´ als premis Bafta (Diari de Girona)

Arrenca la 14a edició de l’Animac (Cultura21.cat) | Lleida s’anima -sense enllaç- (David Marín, El Punt – Presència i Avui – Presència, núm. 1982): La catorzena edició de la mostra de cinema d’animació Animac arriba a les terres de Lleida amb un programa que inclou prop d’un centenar de curts i llargmetratges, i tallers i concerts arreu de la ciutat.

L’ESCAC acollirà el Congrés Mundial d’Escoles de Cinema (Cultura21.cat)

Mel Gibson: “La meva vida és un infern” (El Periódico – Dominical)

L’ICAA aprova una nova regulació per la qualificació de les pel·lícules (Cultura21.cat)

Esteve Riambau, director de la Filmoteca (Andreu Gomila, Avui) | Esteve Riambau, nou director de la FilmoTeca (Valentí Sanjuan, Cine.cat)

L´Alícia de Tim Burton provoca la guerra entre Disney i els cinemes (Diari de Girona) | Guerra entre Disney i els cines pel DVD d”Alícia’ (Avui)

L’Acadèmia de Cinema organitza una taula rodona sobre el cinema d’autor a Hollywood (Cultura21.cat)

La fi dels discursos infumables als Oscar (Valentí Sanjuan, Cine.cat)

Ni propaganda ni herois -sense enllaç- (Sílvia Marimón, Time Out Barcelona): El MACBA recupera la primera ficció sobre els refugiats palestins, Homes sota el sol, de l’egipci Tawfik Saleh.

FOTO Cartell del 14è Animac

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!