Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 d'octubre de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: del 14 al 20 d’octubre de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 14 i el 20 d’octubre de 2010

***

OPINIÓ.

Un clàssic brillant (Judith VIves, blog Espai Isidor): Potser una sola escena no fa d’una pel·lícula una obra mestra, però el cert és que tot gran clàssic ho és, en part, per la força icònica de les seves imatges. I “El Resplandor”, d’aquestes, en té unes quantes.

Estrany al no-paradís (I) (Jordi Costa, Avui+ElPunt – Quadern de Cinema): John Lurie, icona de l’eclosió de l’‘indie’ i actor fetitxe de Jarmusch, va reaparèixer al festival d’Albacete amb una història personal.

La Mostra s’ha acabat (Manuel Cuyàs, Avui+ElPunt): Vull dir amb això que la Mostra de Cinema és avui més necessària que fa trenta anys enrere, que és quan va néixer. Felicitats a tots. Als que l’han enfonsada i a les instàncies municipals que en comptes de tornar-li el prestigi decideixen que val més tancar.

Tresserras: “Dir que la Llei del Cinema vulnera els drets dels castellanoparlants és una bajanada” (Cultura21)

***

FESTIVAL DE SITGES.

Les cròniques, notícies i altres articles sobre Sitges 2010, en aquest altre apunt [Notícia de Sitges 2010], que vaig actualitzant diàriament al decurs del certamen.

***

INFORMACIÓ.

Tràilers des de l’infern (Xavier Roca, Avui+ElPunt): En l’edició del festival de Sitges que s’acaba de clausurar, Roger Corman va tirar floretes al seu deixeble Joe Dante, que va començar muntant tràilers de les seves produccions, dient que sovint aquests tràilers “eren millors que les pel·lícules que promocionaven.

‘Profes’ de pel·lícula (Jordi Camps i Linnell, Avui+ElPunt): Matermagna’, el nou projecte d’una associació de professors de secundària, s’estrena aquest divendres.

Recha, Serra i Lacuesta reflexionen sobre el cinema al cicle ‘Sense Fronteres’ (Vilaweb)

Una dècada de cine (Jordi Camps i Linnell, Avui+ElPunt): Amb motiu del 10è aniversari del Truffaut, el cicle de la Filmoteca ofereix una selecció de vuit títols escollits pels membres del Col·lectiu de Crítics que el gestiona.

S’obre la XXXI Mostra de Cinema de València (Vilaweb): El cinema d’acció i d’aventura torna a senyorejar el festival internacional especialitzat en aquests gèneres.

El FICGLB en sis punts —article sense enllaç— (Josep Maria Sarri, Time Out Barcelona): Comença el Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Catalunya.

El cinema català busca internacionalitzar-se amb un web per a professionals (Cultura21)

Colòmbia en 35mm -article sense enllaç- (Sílvia Marimon, Time Out Barcelona): La 7a Diàspora porta el cinema colombià i el fenomen de la narcocultura a Barcelona.

Una orgia amb Joe Dante -article sense enllaç- (Sílvia Marimon, Time Out Barcelona): (..) versió estrenada a la Mostra de Venècia i que ara arriba a la Filmoteca després d’una primera projecció a Sitges.

***

FOTO L’arbre i el bosc, d’Olivier Ducastel i Jacques Martineau, que es projecta al FICGLB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!