Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

12 de juny de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: del 10 al 16 de juny de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 10 i el 14 de juny de 2010

***

LLEI DEL CINEMA.

Els articles sobre el projecte de Llei catalana de cinema, clicant aquí [Especial ‘Debat’: la Llei del Cinema]. Nota L’actualització d’aquest recull sobre la Llei del Cinema ha estat interrompuda durant el mes de maig.

***

OPINIÓ.

Invitació a recordar (Imma Merino, El Punt): (..) se’m va acudir dur un llibre que reprodueix els monòlegs de Marcello Mastroianni en un documental que Anna Maria Tato, la seva última dona, va realitzar mentre l’actor, al final de la seva vida, rodava “Viatge al principi del món”, de Manoel de Oliveira. Al principi del documental i del llibre, que duen el mateix títol de “Mi ricordo, sì, io mi ricordo”, Mastroianni enumera una sèrie de records, alguns dels quals amplia i detalla més endavant. Ignoro si coneixia el llibre de Brainard. El cas és que fa el mateix.

Dissolució de fronteres (Jordi Costa, Avui): Les estrenes de ‘Ne change rien’, ‘The cove’ i ‘Finisterrae’ posen en qüestió algunes línies de demarcació tradicionals genèriques i estètiques.

Jeanne Balibar (Imma Merino, El Punt): Pedro Costa, grandíssim cineasta portuguès, va seguir-la i filmar-la en assajos, concerts i enregistraments. Amb el material filmat durant quatre anys, primer va muntar-ne un curt i fa cosa d’un any va completar-ne un llarg amb el mateix títol: “Ne change rien”, que a la vegada ho és d’una cançó de Balibar que incorpora la veu fantasmal de Godard.

L’anatomia (vestida) de Sasha Grey (Xavier Roca, Avui): La imminent estrena de l’última pel·lícula de Steven Soderbergh, “The girlfriend experience”, pràcticament coincideix en el temps amb l’anunci que la megaestrella del porno dur Sasha Grey (..) s’incorporarà aviat al repartiment habitual de l’àcida sèrie de la HBO Entourage, interpretant-se a ella mateixa.

***

INFORMACIÓ.

Curt.doc de Vidreres proposa una volta al món a través del documental de creació (Jordi Camps i Linnell, El Punt): La tercera edició del Festival Internacional de Curtmetratges Documentals de Vidreres Curt.doc va arrencar ahir amb l’Off Festival.

La seqüència clau d’«El monje» (Jordi Camps i Linnell, El Punt): Geraldine Chaplin i 300 extres participen avui en l’últim dia de rodatge a Girona.

***

FOTO Cartell català de The Cove, de Louie Psihoyos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!