Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 de març de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: de l’11 al 17 de març de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre l’11 i el 17 de març de 2010:

LLEI DEL CINEMA.

Els articles sobre el projecte de Llei catalana de cinema, clicant aquí [Especial ‘Debat’: la Llei del Cinema].

***

OPINIÓ.

Ens veiem demà (o avui)… al cine! (Daniel Condeminas, Cultura21.cat): En els darrers mesos s’han estrenat pel·lícules –subratllem– fetes en català de diversos gèneres, però amb molts problemes per arribar al públic.

Malson a la selva (Quim Casas, El Periódico): El director Werner Herzog narra les seves vivències durant el penós rodatge de ‘Fitzcarraldo’ en un diari que s’acaba d’editar (..)

Abstracció o tecnologia (Àngel Quintana, El Punt): Els comentaris sobre la innovació d'”Avatar” en relació amb la previsibilitat de Kathryn Bigelow em desconcerten, ja que sempre he pensat que la primera pel·lícula no és res més que un refregit de fórmules clàssiques que mira al passat, mentre que la de Bigelow em sembla una de les pel·lícules més suggeridores que he vist darrerament sobre el tractament del temps a la pantalla.

Xovinisme als Jocs i també als Oscar (Joan-Lluís Lluís, El Punt): (..) És un reflex que no deu ser exclusiu a França però que no deixa de ser sorprenent a qui pensa que la qualitat d’una obra és més important que el seu origen.

El dia que no vaig dinar amb Fellini (Narcís Comadira, El Periódico): L’autor rememora, en el 50è aniversari de la pel·lícula ‘La dolce vita’, l’ocasió perduda de conèixer-ne el mític director

Miguel Delibes i el cinema (Jordi Costa, Avui) | La prosa detallista de l’escriptor va seduir grans cineastes (Quim Casas, El Periódico)

Cinema polític (Judith Vives, blog Espai Isidor): Preparava una llista de pel·lícules de temàtica política per aquest número de Valors quan va saltar la notícia de la detenció del cineasta iranià Jafar Panahi, que havia mostrat obertament el seu suport a Musavi, el líder de l’oposició al president Ahmadineyad.

***

INFORMACIÓ.

Tarragona inaugura la primera sala de la demarcació dedicada als films en VO (cultura21.cat)

Neix el Terrassa Media Lab, un projecte per testejar continguts audiovisuals (Cultura21.cat): La iniciativa vol situar la ciutat al capdavant de la recerca i la producció de continguts audiovisuals.

Sinde diu que la indústria del cine seria inviable sense les televisions (Cultura21.cat)

El Museu del Cinema mostra el treball de cinc creadors gironins (Jordi Camps Linnell, El Punt): «Pantalla oberta» vol continuar sent l’aparador de la creació audiovisual independent | Exposició Cinc nous creadors al Museu del Cinema (Diari de Girona)

La Residencia de Estudiantes, en documental (Diari de Girona)

Enganyar l’ull humà (Bernat Salvà, Avui): Tomàs Pladevall, director de fotografia del primer film català en 3D, ‘Viatge màgic a Àfrica’, explica les claus d’una tecnologia que està revolucionant el cinema.

El primer film d’una gran batuda de jueus a París sacseja França (Elianne Ros, El Periódico): La rafle’, de Rose Bosch, narra un episodi de col·laboracionisme nazi silenciat durant anys.

Eastwood portarà al cinema la vida del fundador de l´FBI (Diari de Girona)

La revista «De Cine» suma esforços amb el Museu del Cinema (Jordi Camps Linnell, El Punt)

Lluís Miñarro s’endinsa en el budisme amb un film sense guió (Olga Pereda, El Periódico): ‘Blow horn’, que es va presentar ahir al Festival de Las Palmas, fuig del proselitisme (..) mostra el viatge a l’Índia d’un grup de creients espanyols.

El 13a edició del festival Curt Ficcions projecta 24 curtmetratges i estrena seu al cinema Alexandra (Raül Maigí, El Punt): La mostra, que té com a prioritat fer accessible el curtmetratge a les sales comercials, estrena emplaçament després d’haver estat onze anys als cinemes Icària i l’any anterior als Maldà.

FOTO Cartell de La batuda (La rafle), de Rose Bosch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!