Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de desembre de 2007
0 comentaris

Aquest desembre: CANÇÓ PER ARGYRIS

El 10 de juny de 1944, una divisió de les SS anomenada "Divisió Cuirassada" va entrar a Distomo, una petita localitat rural de Grècia i, en menys de dues hores, va assassinar-ne 218 habitants: dones, homes, avis, nens petits i nadons van ser executats brutalment. El petit Argyris va perdre els seus pares i 30 familiars més. Argyris va sobreviure a la massacre de Distomo. Gràcies a la Creu Roja, va poder marxar al Pesatalozzi Children ‘s Village (Suïssa), on la seva vida va fer un tomb. Passats els anys, va obtenir un postgrau en matemàtiques i astrofísica, va exercir de professor i traductor del grec a l’alemany i va ser un treballador actiu en l’ajuda per al desenvolupament. Durant tot aquest temps, Argyris Sfountouris, ara de 66 anys, ha estat combatent l’horror al qual va ser sotmès de petit. Tot això, sense oblidar el record de la seva experiència d’infantesa i amb la voluntat de transmetre’l d’alguna manera a la resta del món, en una recerca per la pau que té un final encara obert.

Cançó per Argyris és el títol que Paral·lel 40 ha seleccionat per a aquest desembre, dins del cicle El documental del mes. El seu director, Stefan Haupt (que serà a Barcelona, fent-ne la presentació), ha declarat: Aquesta pel·lícula és un reconeixement a les persones que van experimentar aquesta barbàrie en la seva primera infantesa, persones que han sobreviscut i que volen viure, persones que, després de tot, no es queden aïllades del món.

Tot i que n’hi ha hagut algunes projeccions prèvies, les sessions de Cançó per Argyris comencen el dijous 13 de desembre de 2007,  a diverses ciutats del país. Clicant aquí: Horaris i sales de projecció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!