Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 de maig de 2010
0 comentaris

Aquest any “Des de Canes”

Molt bona tarda, des de Canes.

Amb un retard de cap a mitja hora, tot anat com era previst. Ja hem agafat forces després del viatge. Hem recollit l’acreditació i la primera documentació.Ja he enviat un primer material a Diari de Girona, per al qual m’he acreditat i on, a partir de demà, podreu llegir les cròniques que hi publiqui:

www.diaridegirona.cat

Aquest any tinc previst fer el seguiment del Festival per aquest blog com en l’édició anterior, però organitzat d’una manera que hauria de ser més eficient.

Cada dia, penso penjar al blog dos tipus d’apunts.:

Programa diari, detallarà la totalitat de les pel·lícules que es projectaran el dia assenyalat (i quan dic la totalitat vull dir això: Selecció Oficila completa, Quinzena dels Realitzadors i Setmana de la Crítica, amb enllaços a les fitxes de cada pel·lícula que he anat penjant durant totes aquestes setmanes prèvies o -en el cas dels curtmetratges i de Cannes Classics i Cinema a la Platja- amb l’enllaç a la pàgina oficial del certyamen). Recordeu que, a cada fitxa, hi ha també l’enllaç amb la pàgina que el web del certamen hi dedica, amb fotografies, videos, etc. Tots aquests apunts els tinc preparsts, perquè els he elaborats a casa i simplement els aniré a mesura que vagin arribant les dates respectives.

Des de Canes seran apunts en què aniré comentant el que vegi (de pel·lícules, de cineastes i estrelles, d’ambient…), a mesura que disposi de temps per fer-ho, però amb voluntat de, com a mínim, un de diari. És en aquest apartat que penso anar reflectint les notes i primeres reflexions sobre els films vistos, amb voluntat de conformar una crònica més de perfil crític i complementària a la crònica periodística que escriure per al Diari.

Sóc a Canes per a veure pel·lícules; però, al llarg d’aquests 22 anys que fa que hi vinc, sempre he tingut clar que havia d’anar redactant notes del que vaig veient, perquè és la manera de retenir-ne l’opinió, els primers pensaments. Altrament, acabes veient molta més cosa que, al final, s’esvaeix, se t’esmuny de la memòria, sobretot en el cas de les pel·lícules que no et deixen marca. Dit això, no és pas menys cert que tampoc puc badar i perdre’m l’oportunitat de veure un nombre raonablement adequat de films. Per tant, s’imposa l’equilibri. I aquesta combinació de les coses se les ha diàriament amb l’agenda; és a dir, que hi ha dies que se t’acumulen al matí les pel·lícules, d’altres que això passa a la tarda; d’altres que al vespre ja no pots veure res més… I, per tant, l’horari per a escriure al blog hauria necessàriament de variar cada dia. Per acabar d’adobar, la capacitat de la sala Wi-Fi és limitada i, per tant, sovint pujo a l’espaiós bar/terrasa de premsa (on no hi ha Wi-Fi), ho escric en Word i, quan estic, baixo a la sala on em puc connectar en xarxa i penjo el text al blog. Petites complicacions en jornades que has d’anar torejant l’agenda… Pot doncs, ben passar, que un d’aquests articles quedi a la meitat, corri a veure una pel·lícula i després el segueixi escrivint (ja avisaria, si el pengés a mitges…)

Permeteu-me una observació final. Com bé sabeu “el temps” dels diaris és diferent del temps en xarxa. Això fa que el que llegiu a un diari correspongui al que s’ha projectat el dia anterior, a Canes; però en canvi, per internet, et pots trobar comentaris de films vistos al mateix dia (i dels quals, als diaris no se’n parlarà fins l’endemà). Per tal de situar-se correctament, això és molt important tenir-ho en compte. Per acabar de complicar-ho, la premsa tenim projeccions avançades… Escolteu: us suggereixo que aneu fent un cop d’ull al “Programa diari”, perquè us permetrà clarificar què és el que oficialment es projecta a Canes aquell dia. En els apunts de “Programa diari” no hi refelceteixo les sessions avançades als periodistes, sinó estricatment el que oficialment es presenta en aquella jornada, cara al públic.

I recordeu que també,

Per a consultar tot el que hi ha a Canes 2010 [TOT CANES]

Per a consultar només en films en Competició [Competició]

Per a consultar només els Fora de Competició [Fora de Competició i Sessions Especials]

Per a consultar només els d’ Un Certain Regard [Un Certain Regard]

Per a consultar Cinéfondation i Cannes Courts [Cinéfondation i Cannes Courts]

Per a consultar Cannes Classics [Cannes Classics]

Per a consultar [Al voltant de la Selecció Oficial]

Per a consultar la Quinzena [Quinzena dels Realitzadors]

Per a consultar la Setmana [Setmana de la Crítica]

I, per descomptat, us recomano que consulteu els webs oficials, on trobareu força informació, tràilers i fotografies de les diverses pel·lícules:

[Festival de Canes] [Quinzena dels Realitzadors] [Setmana de la Crítica

FOTO © Festival de Canes Vista de Canes, amb el Village International Pantiero (part del “Village” del Festival), entre el port i la part antiga de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!