Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de gener de 2008
0 comentaris

Angelopoulos va rodant ‘La pols del temps’

FOTO Eleni fou primera part de la trilogia o díptic que Angelopoulos tira endavant

Theo Angelopoulos ja roda la seva nova pel·lícula La pols del temps, a Atenes

Es tracta de la segona part del que inicialment havia de ser una trilogia que expliqués el segle XX, pel biaix de tres històries que cobrissin tres moments d’un gran amor. Va començar amb To Livadi pou dakryzeiThe Weeping Meadow (Trad. lit. El prat que plora) / Eleni / La terre qui pleure / La sorgente del fiume (2004), que s’ambientava al 1919, quan, per l’arribada de l’Exèrcit Roig a Odessa, els grecs que hi vivien exilats van haver de tornar al seu país, i, entre ells, Alexis i Eleni, una parella l’amor de la qual topava amb les arrels familiars i patia a la Pàtria retrobada i tanmateix dessolada. L’ambició del projecte fílmic, l’avançada edat del cineasta i la crisi en la producció i difussió del cinema artístic, han fet crèixer els rumors que finalment tot quedaria en un díptic, la segona part del qual fóra La pols del temps.

L’argument de La pols del temps segueix el trajecte d’un director (William Dafoe), que filma el destí èpic dels seus pares, sacsejat per la Història d’Europa del segle XX. L’actriu Irène Jacob dóna vida a la mare del cineasta i el repartiment el completen Bruno Ganz i Michel Piccoli —per bé que la presència de Piccoli a Atenes s’ha hagut d’ajornar per problemes de salut de l’actor—. 

Coproducció internacional, el rodatge de La pols del temps va començar aquesta tardor al Kazakhstan i, després d’Atenes, seguirà a Roma, Berlín, Nova York i al Canadà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!