Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de febrer de 2015
0 comentaris

Altres veus: “Nightcrawler”, de Dan Gilroy

Una referència a crítiques i comentaris publicats en català sobre Nightcrawler, de Dan Gilroy, estrenada ja a la nostra cartellera.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. Resums del que han escrit els autors, amb la intenció de recollir-ne aportacions a la reflexió, tot reivindicant el paper de la crítica cinematogràfica. Per descomptat que, de les crítiques, cal llegir-ne l’original i completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

Àngel Quintana, El periodista depredador, diari El Punt Avui, 30.01.2015: (..) una reflexió sobre el periodisme, l’ètica i el negoci. “Nightcrawler”, de Dan Gilroy, es presenta com una àcida reflexió sobre com el periodisme converteix en mercaderia el dolor dels altres (..) No es queda només amb la denúncia (..) sinó que explora la veritable dimensió nocturna del relat (..) La manera com Gilroy filma la nit de la ciutat com un espai laberíntic en què es refugia allò més fosc de la condició humana resulta enlluernadora (..) Aparta la pel·lícula de les lleis del thriller i reforça el recurs moral sobre la corrupció interior de l’individu.

Nightcrawler@Filmax (6)Eulàlia Iglesias, Nightcrawler, diari Ara, 30.01.2015: (..) Gilroy enquadra en un potent thriller d’ambient fosc i malsà una visió gens complaent del periodisme, un món on mana la fascinació de les audiències (i alguns periodistes) per les imatges-xoc cruentes i immediates que emmirallen i nodreixen les pors d’una classe benestant, urbana i blanca.

Nightcrawler@ConcordeFilmVerleih (7)Gerard Casau, Nightcrawler, Time Out Barcelona, 30.01.2015: (..) observa amb fàstic el buidat moral dels mitjans, retratant la perifèria del periodisme com una professio de carronyaires (..) Els ulls abismals de Jake Gyllenhaal actuen com a far en la més fosca de les nits.

Fotos: Filmax.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!