Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 de maig de 2013
0 comentaris

Altres premis no-oficials a Canes 2013

FOTO © Les Films du Losange El desconegut del llac, Queer Palm d’Alain Guiraudie

D’entre els premis col·laterals que s’atorguen al decurs del Festival de Canes, no tenim constància que enguany hi hagi hagut Prix de la Jeunesse —que concedia un jurat juvenil, d’entre els films projectats al certamen—. Es mantenen en canvi, el Premi François Chalais, la Queer Palm i la Palm Dog.


Premi François Chalais.

El Jurat del XVII Premi François Chalais, format per Mei-Chen Chalais (presidenta), Sophie Agacinski, Giacomo Battiato, Julien Hossein, René Guitton, Albert Mathieu, Olivier Mazoyer, Pierre Santini i Bob Swaim, ha atribuït el seu guardó –instituït en homenatge al crític i periodista francès epònim, com a reivindicació del paper periodístic al certamen– a un film que reflecteixi la realitat del nostre món:

Grand Central (Grand Central). Direcció: Rebecca ZLOTOWSKI.

Motivació del premiA la seva pel·lícula, Rebecca Zlotowski retrata amb gran talent el món interior de les centrals nuclears (..) Ena fa entrar al cor d’una central, com una efracció en el que constitueix avui en dia alhora la nostra font de vida i una amenaça, un món de radiacions que voldríem ignorar o del qual voldríem fugir. Buscant feina, en Gary, el protagonista, està disposat a exposar-se al perill radioactiu, com s’exposa a aquesta relació carnal amb la Karole, la dona del seu cap. Quan la mort amenaça, l’home es deleix per la carn, per sentir-se viu, per estimar. I mitjançant l’amor, la parella vol oblidar el perill i la desesperació de la seva vida desencantada. Rebecca Zlotowski se’n surt perfectament amb el tractament estètic d’una pintura social que ens recorda una realitat del nostre món, el mal convertit en necessari de les centrals nuclears.

amb Menció Especial a:

La gàbia d’or (La jaula de oro | La cage dorée). Direcció: Diego QUEMADA-DÍEZ.

Motivació del premi: Per la força amb què tradueix en imatges la violència de la veritat i la intensitat de les emocions de la història tràgica del viatge de tres adolescents des de Guatemala cap al somni americà.


Queer Palm.

El Jurat de la Queer Palm, format per João Pedro Rodrigues (president), Daniel Dreifuss, Nicolas Gilson, Annie Maurette i Michel Reilhac, ha atorgat el premi que reconeix un film que hagi destacat pel seu tractament de la qüestió lesbiana, gai, bisexual o transexual:

Llargmetratge:

El desconegut del llac (L’inconnu du lac). Direcció: Alain GUIRAUDIE.

Curtmetratge.

Pendent.

Més informació: Queer Palm.


Palm Dog —premi a la intervenció d’algun gos en alguna de les pel·lícules vistes a Canes—

El gos d’aigua amb problemes als ulls de Liberace, a Behind the Candelabra, de Steven Sipelberg.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!