Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 de setembre de 2011
0 comentaris

Alguns temes que sonen a “L’arbre de la vida”, de Terrence Malick

Ran de la mort de Krzystof Kieslowski, l’autor de les bandes sonores dels seus films, Zbiegnew Preisner, va compondre Requiem for my friend, un tema dels quals és el corprenedor Lacrimosa que sona a L’arbre de la vida, de Terrence Malick. És el tema que es desferma quan s’esdevé l’esclat perplex del neguit espiritual de la mare amb la representació es pot dir operística del Big Bang, la creació de les galàxies, la formació dels planetes, el naixement del Sol, l’aparició de la vida i l’evolució de les espècies, passant pels dinosauris. Un tema que, amb versió pianística retrobem força més endavant, juant quan el Jack O’Brien adolescent arriba al límit del seu caminar pel cantó del mal i queda desarmat per la bondat de son germà.

Un altre tema que sona al film és el Moldau (Vltava), poema simfònic que el compositor txec Bed?ich Smetana va dedicar al riu del mateix nom, tot evocant-ne el curs. Els rius, l’aigua, el moviment i la vida que simbolitzen, tenen una presència visual cabdal a L’arbre de la vida. I musicalment, també.

Són moltíssims, fins a 37, els temes que sonen a la pel·lícula. Aquest enllaç ens els identifica i ens en permet escoltar uns quants.

La banda sonora de L’arbre de la vida ha anat a càrrec d’Alexandre Desplat i Lakeshore Records n’ha editat els temes originals compostos per desplat. Un tast, clicant aquí: Official Soundtrack Preview – Alexandre Desplat Film Score.

FOTO Brad Pitt, a L’arbre de la vida, de Terrence Malick

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!