Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de juliol de 2008
0 comentaris

Sant Sebastià 2008: alguns títols en competició

Ja se saben alguns dels títols que participaran a la secció competitiva del Festival de Sant Sebastià d’enguany (18-27 de setembre). No pas per cap filtració ni cap investigació periodística agosarada; sinó perquè els mateixos responsables del certamen ho han anunciat, fidels a la seva estratègia de publicitat en degoteig. Francament, el que —tant com poden— solen fer els festivals de primera és anar avançant les pel·lícules més rutilant que projectaran fora de competició o en obertura o cloenda, i deixar per un anunci oficial únic, en roda de premsa, la programació de l’apartat competitiu. Però a Sant Sebastià, des de fa anys i panys, tenen aquest altre costum. Així doncs, mesos abans que comenci ja en saben alguns títols que aspiraran a la Petxina d’Or i dels quals trobareu una breu informació si aneu a Vull llegir la resta de l’article.

FOTO Bi Mong (Dream), de KIM Ki-duk

Avanç de la secció oficial competitiva de Sant Sebastià 2008 

***

El nido vacío

Director i guionista Daniel BURMAN. Música Santiago Río Hinckelmann. Fotografia Hugo Colace. Muntatge Alejandro Brodersohn. Producció BD Cine (Argentina), Classic Film, Paradis Films (França), Wanda Visión S.A. (Espanya). Durada 1h31. Festivals i premis Sant Sebastià 2008 (competició).

Repartiment Oscar Martínez (Leonardo), Cecilia Roth (Martha), Carlos Bermejo (Marchetti), Eugenia Capizzano (Violeta), Inés Efron (Júlia), Arturo Goetz (Dr. Sprivak), Jean Pierre Noher (Fernando), Ron Richter (Ianib).

Nota sinòptica La vida de Leonardo —un escriptor d’èxit, prou fastiguejat— i la seva dona —universitària— canvia quan els fills, ja grans, han emprès el vol, ja se n’han anat de casa i ells dos han d’encarar la buidor del niu.

Més informació [Web oficial (esp.)] [Tràiler (esp)] [IMDB] [AlloCine]

Dist. Fr. [ ] Dist. Esp. [Wanda Visión]

***

La Belle personne 

Director Christophe HONORÉ. Guió Christophe Honoré i Gilles Taurand, basat en “La Princesa de Clèves”, de Madame de La Fayette (Ed. Enciclopèdia Catalana). Producció Scarlett Production. 

Repartiment
Louis Garrel (Nemours), Léa Seydoux (Junie), Grégoire Leprince-Ringuet (Otto), Esteban Carvajal Alegría (Matthias).

Nota sinòptica  Adaptació de “La Princesa de Clèves”,  en un institut d’avui en dia: Junie (Seydoux) s’enamora del seu professor d’italià (Garrel).

Sinopsi Junie, de setze anys, canvia d’institut a mig curs com a conseqüència de la mort de la seva mare. Entra a una classe en què ja hi ha el seu cosí, que s’encarrega de presentar-li els amics de la colla. De seguida, aquests li van al darrere i ella s’avé a ser la xicota del més tranquil de tots. Junie, però, toparà amb l’amor en majúscules: el que comparteix amb Nemours, el professor d’italià. Una passió destinada al fracàs i que du la noia a no cedir al que li dicten els sentiments, enderiada a rebutjar la felicitat, perquè no ho veu sinó com una il·lusió esmunyadissa.

Nota Es tracta d’un telefilm que s’emetrà per la cadena Arte el setembre i l’endemà s’estrenarà als cinemes

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr. [Le Pacte] Producció [Scarlett Production]

***

Frozen River

Director i guionista: Courtney Hunt. Música Peter Golub i Shahzad Ismaily. Fotografia Reed Morano. Muntatge Kate Williams. Producció Frozen River Pict. (EUA). Festivals i premis Sundance 2008 (Gran Premi del Jurat), Sant Sebastià 2008 (competició).

Repartiment Melissa Leo (Ray Eddy), Misty Upham (LIla), Charlie McDermott (T.J.), Michael O’Keefe (Trroper Finerty), Mark Boone, Jr. (Jacques Bruno).  

Sinopsi Una mare desesperada i una noia índia Mohawk fan equip per passar de contraban immigrants il·legals als Estats Units des del Canadà, conduint a través d’un riu congelat.

Més informació [web oficial (angl)] [Tràiler (angl)] [IMDB]

***

Bi-mong

Dream / Somni

Director i guionista KIM Ki-duk.

Repartiment
Joe Odagiri, Lee Na-young.

Sinopsi Un home somia un accident de cotxe i esdevé testimoni d’un accident de debó, real. A la conductora, que es clama de la seva innocència, la deté la policia, perquè sospita que n’és la culpable. 

Més informació [IMDB] [AlloCine]

***

Den Du Frygter

Fear Me Not / No m’espantis

Director Kristian Levring. Guió Anders Thomas Jensen i  Kristian Levring. Fotografia Jens Schlosser. Muntatge Pernille Bech Christensen. Producció Zentropa Ent. (Dinamarca). Festivals i premis Sant Sebastià 2008 (competició).

Repartiment Ulrich Thomsen (Mikael), Paprika Steen (Sigrid), Emma Sehsted Høeg (Selma), Lars Brygmann (Frederik), Stine Stengade (Ellen), Bjarne Henriksen (Kenneth), Bodil Udsen (Edith).

Sinopsi Quan a Michael, de 42 anys d’edat, li parlen de les proves que s’estan fent amb un nou medicament antidepressiu, s’hi apunta sense ni pensar-s’ho dues vegades, delerós com estar que la vida li canvii. Dissortadament, les pastilles tenen greus efectes secundaris i han d’aturar l’experiment. Michael, però, es nega a perdre l’estat de calma i autocontrol en què l’han deixat i, pel seu compte, segueix amb l’experiment. És més, embalat pel fenomenal èxit que n’obté, es posa a controlar també la vida d’altres persones. De mica en mica, els seus jocs psicològics esdevenen més radicals, fins que s’adona d’alguna cosa que l’obliga a veure el que està fent des d’una perspectiva terrible.

Més informació [IMDB]

***

Eid Milad Laila

Laila’s Birthday / L’aniversari de Laila

Director Rashid Masharawi.

Repartiment
Mohamed Bakri.

Sinopsi Abu Laila (Mohamed Bakri) exercia de jutge fins que el govern es va quedar sense diners per a pagar-li i ara ha de treballar de taxista. El dia que Laila, la seva filla, fa set anys, la dona li insisteix que ha de tornar aviat a casa i amb un regal i un pastís. I de fet, Abu Laila no pensa en res que no sigui això, però, a Palestina, el dia a dia té altres plans…

Més informació sobre el director [IMDB] [AlloCine]
 
***

Tiro en la cabeza

Tret al cap / Un tir dans la tête

Director i guionista Jaime Rosales. Fotografia Oscar Durán. Muntatge Nino Martínez Sosa. Producció Fresdeval Films (Catalunya), Wanda Visión (Espanya). Durada 1h10. Festivals i premis Sant sebastià 2008 (competició)

Repartiment Ion Arretxe (Ion), Íñigo Royo (Lara), Jaione Otxone (Garbiñe), Mikel Tello (advocat 1), Diego Gutiérrez (guardia civil Maqueda),  Stephanie Pecastaing (Stephanie), Monique Durin-Noury (mestressa casa França), Gilles Vaxelaire (amo casa França), Manza Gebara (advocat 2), Iván Moreno (guardia civil Alonso), Ana Vila (Susana), Nerea Cobreros (Ane), José Ángel Lopetegui (amic), Asun Arretxe (Asun).

Nota del director L’ 1 de desembre de 2007, tres membres de la banda terrorista ETA van matar dos policies a França en una topada fortuïta. Jo estava escrivint un altre projecte quan aquesta notícia em sobtà. En un primer moment, va ser una cosa molt desconcertant. Desconcertant, pel que tenia d’evitable i terrible, alhora. Aquesta estupefacció inicial se’m transformà, de cop, en una pel·lícula molt clara, molt rotunda. Al cap d’una setmana ja n’havia escrit el guió, un mes després ja la rodava i en tres mesos la tenia llesta.

Sinopsi Ion és un individu aparentment normal. Es lleva el matí, esmorza, està per les seves coses, es reuneix amb alguns advocats. Una nit de festa coneix una noia i passen la nit a l’apartament d’ella. La seva vida és tranquil·la. Una trucada en una cabina telefònica; una trobada amb un amic; petites situacions quotidianes sense importància. Un dia puja en un cotxe amb altres dues persones. Travessen la frontera entre Espanya i França. Passen la nit a la casa d’un matrimoni. L’endemà matí, una trobada fortuïta en una cafeteria de carretera acaba amb la vida de dos guàrdies civils vestits de paisà.

Més informació [IMDB] [AlloCine (fr)] [MyMovies (it.)]

Producció [Fresdeval Films (català)]

Dist. Esp. [Nirvana] Dist. Fr. [Bodega]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!