Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 d'abril de 2008
0 comentaris

BAFF 2008: la programació

Al web del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona (BAFF 2008), ja podem consultar-ne la programació. Clicant a cada pel·lícula, se’ns desplega una pàgina amb informació sobre el film, que es complementa amb fotografies, tràiler, cartell i amb un enllaç a la pàgian que informa breument sobre el director.

Com sol passar sempre en aquest certamen, a la secció oficial i un bon nombre de títols “a descobrir”, dels quals poca o cap referència en teníem. Tanmateix, permeteu que en remarqui Milyang (Secret Sunshine), del sud-coreà LEE Chang-dong, i Night Train, de Diao Yinan —la història de personatges a la recerca de tendresa en un seu món certament dur—, vistes ambdúes a Canes 2007. Igualment, cal remarcar-hi The Rebirth, de Masahiro Kobayashi, guanyadora del premi a la millor pel·lícula del Festival de Locarno, i Wonderful Town, d’ Aditya Assarat, premiada a Rotterdam aquest mateix any.

Per seguir, cal anar a Vull llegir la resta de l’article.

FOTO Sad Vacation, de Shinji Aoyama

Ja em perdonareu, però el meu interés se centra molt més en la secció AS (Asian Selection) —quina dèria a batejar-ho tot en anglès!—. S’hi podrà veure Alè, de Kim Ki-duk; Foster Child, les emocions en una família d’acollida just abans que hagin de lliurar el nen de tres anys de què han tingut cura, una cinta en què el filipí  Brillante Mendoza ha decantat el seu cinema de militància gay i amb el qual ha aconseguit un notable reconeixement internacional; Le papier ne peut pas envelopper la braise, documental sobre la vida de les prostitutes, que signa el cambodjà Rithy Panh —cineasta destinat a ser un dels protagonistes de Canes 2008—; Ploy, atmosfèrica i sensible pel·lícula del tailandès Pen-Ek Ratanaruang… I, molta atenció: Sad Vacation, de Shinji AOYAMA, amb Tadanobu Asano, i Useless, de JIA Zhangke.

A part de la secció dedicada al cinema de Hong Kong, com a cinematografia convidada, en què Johnnie To té 2 pel·lícules convidades —i Johnnie To ha de ser una de les estrelles d’aquest BAFF 2008, ja que n’han anunciat la presència al certamen, tot acompanyant la projecció de Man Jeuk (Sparrow), que clausurà el Festival—, cal destacar especialment la retrospectiva que es dedica precisament als 10 anys de BAFF i en la qual es podrà veure After Life, de HIROKAZU Kore-eda; la magnífica Café Lumière, de HOU Hsiao-hsien; l’estimable Dimonis al llindar de la porta, de Jiang Wen; el Goodbye, Dragon Inn, del singular TSAI Ming Liang; la sentida Love Will Tear Us Apart, de YU Lik wai; la premiadíssima Oasis, de LEE Chang-dong; la fascinant Shara, de Naomi Kawase i la museística Syndromes and a Century, d’ Apichatpong Weerasethakul.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!