Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 de febrer de 2008
0 comentaris

Canes 2008: primer farcell de rumors

No s’havia ni acabat el Festival de Berlín, que ja corrien els primers rumors sobre algunes de les pel·lícules que podrien ser a Canes aquest any (14-25 de maig). Seguint la tradició, el web francès CommeAuCinema, la revista Screen Daily, alguns correus electrònics amb informacions i una quants cops de telèfon han conformat una primera i impossible llista. Dic impossible perquè hi ha cap a una cinquantena de títols, cosa que donaria per dues seccions oficials i mitja. Tanmateix, de ben segur que bona part de la programació que s’acabarà anunciant la segona quinzena d’abril, ja és en aquesta llista, que podem veure, anant a Vull llegir la resta de l’article.

Si repasséssim la de l’any passat, en aquestes mateixes dates, veuríem fins aquest punt es tracta d’una autèntica “carta als reis”. Sempre hi ha des de produccions ja enllestides, fins a d’altres que tot just han començat (impossible que estiguin acabades el maig); hi ha títols que ja intueixes que aniran a Venècia, a Berlín de l’any següent o… vés que no acabin a l’altre Canes, el de l’any que ve. Per exemple, a la llista de 2007 hi corria Youth without You, de Coppola (que no anà la primavera a Canes, ni a final d’estiu a Venècia; sinó a Roma, a la tardor); s’hi va posar There Will Be Blood / Hi haurà sang, de Paul Thomas Anderson, que tot just acaba de participar a Berlín; o Promeses de l’Est, de David Cronenberg, que es projectà a Toronto i inaugurà Sant Sebastià; La pols del temps, de Theo Angelopoulos, que encara l’està filmant i, de moment, no surt ni a la llista d’enguany (i ves, hi era a la de l’any passat!), etc.

El valor principal d’aquesta llista és que ens dóna una nova perspectiva del material que anirà apareixent pels festivals. El de Canes 2008, sí (en alguna de les diverses seccions del certamen); o el de Venècia 2008, Toronto 2008, Sant Sebastià 2008, Berlín 2009 o… Canes 2009! La publico amb un primer nivell, mínim, d’informació i amb enllaços que serviran per, de mica en mica, anar-la completant, la informació. Alguns d’aquests enllaços ja fan unes primeres aportacions; d’altres encara no. Són però la via que m’és pràctica per anar congriant detalls sobre cadascuna d’aquestes pel·lícules. Com és natural, algun dels títols originals canviarà, quan se n’enllesteixi la postproducció. Igualment jo encara no n’he treballat la traducció possible.

Al decurs d’aquests dos mesos que ens separen encara de l’anunci (sobre el 17-22 d’abril) del programa de la 61a edició del Festival de Canes, hi haurà encara més tongades de rumors. En farem el farcell corresponent i els publicarem. Al capdavall, és un joc cinèfil prou entretingut.

 FOTO I come with the rain, de TRAN Anh Hung


Canes 2008: primer farcell de rumors



America 
(o St. George shoots the Dragon)

Director Jerzy SKOLIMOVSKI. Guió Frederic Raphael, basat en la novel·la “Cap a Amèrica (In America)“, de Susan Sontag, (Ed. Proa, Col. A tot vent). Repartiment Isabelle Huppert (Maryna Zatezowska), Jennifer Jason Leigh, Dennis Hopper (Edwin Booth). Productors Paulo Branco, Isabelle Huppert. Producció Gémini Films (França), Les Films du Camélia (França)

Sinopsi El 1876, la gran actriu polonesa Maryna Zalezowska deixa el seu país i va cap a Califòrnia (EUA), a fundar-hi una comuna agrícola. Vol canviar d’identitat i Amèrica l’atrau poderosament. Així és que desembarca a Nova York, amb el marit, el fill i una colla d’utopistes. Haurà de bregar de valent, però, per desfer-se de la seva antiga personalitat.

Nota Basada en la història real de Maryna Zatezowska, que a final del segle XIX va instal·lar-se a Califòrnia amb una companyia teatral per a fundar-hi una comuna utopista. Quan aquella experiència s’acabà, Maryna s’hagué d’espavilar, sola, i aprengué l’anglès per reviscolar la seva carrera d’actriu. Aconseguí guanyar-se un renom important, al costat de l’actor nord-americà Edwin Booth.

Més informació [IMDB] [AlloCine]

Dist. Fr. [Geminis-Films]

***

Appaloosa

Director Ed HARRIS. Guió Ed Harris i Robert Knott, basat en la novel·la de Robert B. Parker. Fotografia Dean Semler. Productors Michael London, Ed Harris i Robert Knott  Repartiment Viggo Mortensen (Everett Hitch), Renée Zellweger, Jeremy Irons (Randall Bragg), Ed Harris (Virgil Cole), Ariadna Gil (Katie). Gènere western.

Sinopsi Virgil Cole (Harris) és el nou xèrif d’una petita ciutat de l’oest americà, al segle XIX. Randall Bragg (Irons), propietari d’un ranxo s’ha fet l’amo de l’indret, imposant-se amb terror. És ell qui ha liquidat l’anterior xèrif i també ha mort el diputat de la ciutat. Cole no s’arronsa i, amb l’ajut del seu col·lega i amic Everett Hitch (Mortensen)  l’acaba detenint. El jutgen i condemnen a mort a la forca; però al darrer moment fuig, s’escapa. Comença aleshores una persecució sense treva entre Cole i Bragg… Complicant encara més les coses, una vídua jove (Zellweger) arriba a ciutat i, amb el seu doble joc, esquerda l’amistat entre Virgin Cole i Everett Hitch, i els fa perillar la missió de restituir la pau.

Nota Segona incursió d’Ed Harris darrere la càmera, després del seu debut amb Pollock.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr. [Métropolitan]

***

Argentina
 / The Argentine

Director Steven SODERBERGH. Guió Steven Soderbergh, Peter Buchman. Fotografia Steven Soderbergh (amb el pseudònim Peter Andrews). Música Alberto Iglesias. Productors Steven Soderbergh, Laura Bickford. Producció Estudios Picasso (Espanya), Laura Bickford Productions (EUA), Morena Films (Espanya), Section Eight (EUA), Telecinco (Espanya), Wild Bunch (França). Repartiment Khalil Méndez (Urbano), Benício Del Toro (Ernesto “Ché” Guevara), Franka Potente (Tamara Bunke), Demian Bichir (Fidel Castro), Eduard Fernández (René Barrientos), Jordi Mollà, Julia Ormond (Lisa Howard), Benjamin Bratt, Catalina Sandino Moreno, Jorge Perugorria, Fernando Arroyo,  Oscar Jaenada, Rubén Ochandiano, Armando Riesco (Benny), Benjamin Benítez (Harry “Pombo” Villegas), Edgar ramírez (Ciro Redondo), Elvira Mínguez (Celia Sánchez), Jsu García (Jorge Sotus), Ramon Fernández (Héctor), Santiago Cabrera (Camilo Cienfuegos), Victor Rasuk (Rogelio Acevedo), Yul Vázquez (Alejandro Ramírez). Gènere biopic.

Sinopsi Primera part del díptic biogràfic que Soderbergh dedica al Che Guevara. Mèxic, 1956. Che Guevara i un grup d’exilats cubans liderats per Fidel Castro decideixen anar a Cuba per fer caure el règim dictatorial de Batista, imposat pels Estats Units quatra anys abans…

Nota Sembla que, mentre la primera part del díptic gira sobre la revolució cubana i el vincle del Che amb Fidel Castro, la segona part del díptic s’anomenarà Guerrilla i estarà centrada en l’episodi bolivià del mític lluitador sud-americà. Argentina s’ha filmat a Espanya (Madrid, Castella i Andalusia), Mèxic (Campeche, etc.) i Puerto Rico.

Més informació [IMDB] [CommeAuCinéma] [AlloCine]

Dist. Fr. [Warner]

***

Aruitemo Aruitemo
(Even If You Walk and Walk)

Director HIROKAZU Kore-eda. Producció TV Man Union (el Japó). Intèrprets Hiroshi Abe, Susumu Terajima, Yoshio Harada, Kirin Kiki, Yui Natsukawa

Més informació [IMDB] [kore-eda.com]

***

Bancs publics (Versailles rive droite)

Director Bruno PODALYDÈS. Guió Bruno Podalydès, amb la col·laboració d’ Olivia Rocca. Música Ridan. Producció Why Not Productions (França). Intèrprets Denis Podalydès , Jean-Noël Brouté, Michel Vuillermoz, Bruno Podalydès, Emmanuelle Devos, Olivier Gourmet, Mathieu Amalric, Pierre Arditi, Sabine Azéma, Chiara Mastroianni, Josiane Balasko, Florence Muller, Elie Semoun, Chantal Lauby, Catherine Deneuve, Samir Guesmi, Patrick Ligardes, Hippolyte Girardot, Nicole Garcia, Didier Bourdon, Pascal Legitimus, Philippe Uchan, Claude Rich, Jean-Pierre Marielle, Catherine Rich, Agathe Natanson, Zabou Breitman, Chantal Lauby, Thomas Chabrol, Eric Elmosnina, Isabelle Candelier, Vincent Elbaz, François Quillan, Laurent Galany, Emeline Paillard, Simon Bakhouche, Dominique Parent. Gènere comèdia de costums.

Sinopsi Una petita pancarta negra que penja d’una finesta: “Home sol”. És el clam d’un cor solitari, un crit de socors? Els treballadors d’una oficina del davant s’ho pregunten i miraran de saber de què va… El mateix dia, a l’ Square des Francine, els amants, els solitaris, criatures, jovent i gent gran, tot de gent que s’encreua. Més tard, a la botiga “Brico Dream”, el vall de dependents i clients. Els personatges de les tres històries es troben i queden entrelligats…

Nota 1 Una dècada després de guanyar el César del curtmetratge amb Versailles Rive Gauche, Bruno Podalydès passa a l’altre cantó: d’aquí que Bancs publics dugui el subtítol Versailles rive droite

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma] [Why Not Prod.]

Dist. Fr. [UGC Distr.]

***

Better Things

Director i guionista Duane HOPKINS. Música Dan Berridge. Fotografia Lol Crawley. Producció Third Films (EUA), Wellington Films (Anglaterra), Flying Moon Filmproduktion (Alemanya), Film4, EM Media (producció executiva, Anglaterra), UK Film Council (producció executiva, Regne Unit).  Repartiment Freddie Cunliffe (Jon), Michael Socha (Mike), Emma Cooper (Tess Baker), Tara Ballard (Sarah), Kurt Taylor (Larry), Rachel McIntyre (Gail Wilson)

Sinopsi Una colla de joves creixen junts en un petit veïnat rural, als Cotswolds.

Nota sinòptica Relat “multinarratiu” i intergeneracional, ambientat  a la pintoresca ruralia dels Costwolds, a l’Anglaterra d’avui en dia. S’hi segueix de prop la vida quotidiana tant de la gent gran com del jovent: les renúncies de tots plegats i les obligacions d’uns amb els altres. Despertar sexual, avorriment i drogues conformen però no dicten la narració, que en tot moment lliga poesia i trascendència. 

Més informació [IMDB] [Web oficial (angl.)]

Producció [Third Films] [Wellington Films] [Flying Moon] [Film4] [EM Media] [UK FILM Council]


***

Bi-mong (Dream)

Director i guionista KIM Ki-duk. Intèrprets Joe Odagiri, Lee Na-young.

Sinopsi Un home somia un accident de cotxe i esdevé testimoni d’un accident de debó, real. A la conductora, que es clama de la seva innocència, la deté la policia, perquè sospita que n’és la culpable. 

Més informació [IMDB] [AllCine]

***

Ciqing shidai
(Trad. Lit. angl. The Age of Tatoo

Director JIA Zhang-ke. Guió JIA Zhang-ke, basat en la novel·la de Su Tong. Producció Xstream Pictures (Hong Kong, la Xina) Intèrprets Zhao Tao, Jay Chou.

Nota sinòptica Joves xinesos, un any abans de la Revolució Cultural

Més informació [IMDB] [AlloCine]

***

Copie conforme
(The Certified Copy)  

Director i guionista Abbas KIAROSTAMI. Producció MK2 Prod (França), BiBiFilm (Itàlia).  Intèrprets Juliette Binoche, Sami Frey.

Sinopsi James, un escriptor quinquagenari anglosaxó, dóna a Itàlia, ran de l’edició del seu darrer llibre, una conferència sobre el lligam estret entre l’original i la còpia en l’art. Topa una noia francesa, galerista, i, junts van a passar unes hores a San Gimignano. Com es pot distingir l’original de la còpia, la realitat de la ficció?

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr. [MK2]

***

Dong Che Sai Duk (Ashes of Time-Redux)

Director WONG Kar-wai. Guió WONG Kar-wai, basat en la novel·la de Louis Cha. Fotografia Christopher Doyle (HKSC). Muntatge Patrick Tam, William Chang Suk Ping. Disseny de producció William Chang Suk Ping. Coreògraf d’Arts Marcials Sammo Hung. Productors  Wong Kar Wai, Jeff Lau. Productor executiu Tsai Mu Ho. Producció Jet Tone Productions. Coproducció Beijing Film Studio, Pony Canyon Inc., Tsui Siu Ming Production Ltd. Intèrprets  Leslie Cheung, Tony Leung Ka Fai, Brigitte Lin, Tony Leung Chiu Wai, Carina Lau, Charlie Young, Jacky Cheung; amb l’aparició especial de Maggie Cheung.

Sinopsi A l’antiga Xina, Ouyang Feng (Leslie Cheung) és un espadatxí en hores baixes i mogut per la cobdícia tant cap als amics com als enemics. Té por de l’amor des que una història sentimental li va acabar malament. És un etern solitari i encara que els caçarecompenses que treballen per a ell, com “L’espadatxí cec” (Tony Leung Chiu Wai) i Hung Chi (Jacky Cheung), descobreixen el secret intangible de l’amor de debò, Ouyang manté la seva actitud respecte als seus lluitadors i les valuoses lliçons que els ha ensenyat.

Més informació [IMDB] [FortissimoFilms]

***

El cant dels ocells

Director i guionista Albert Serra. Intèrprets Lluís Serrat Masanellas, Lluís Serrat Batlle, Lluís Carbó, Montse Triola, Mark Peranson, Victòria Aragonès.
Producció Andergraun Films i Eddie Saeta. Prod. associat Capricci Films

Sinopsi El Reis Mags van a la recerca del Salvador. Atzarosament passen per deserts de gel i, després, de sorra. Viuen segons el temps que troben, harmònicament amb la Natura, anant travessant diverses estacions de l’any, menjant de manera molt senzilla i dormint al ras.

Més informació [IMDB] [Andergraun Films] [Capricci Films]

Coproducció
[Eddie Saeta]

*** 

Entre les murs

Director Laurent CANTET. Guió Laurent Cantet, François Bégaudeau i Robin Campillo, lliurement inspirat en l’obre “Entre les murs”, de François Bégaudeau (Verticales. Editions Gallimard). Fotografia Pierre Milon. Producció Haut et Court (França). Intèrprets François Bégaudeau. Durada 2h10.

Sinopsi François és un jove professor de francès. Fa classes a primària, en un col·legi difícil. No dubta a encarar Esmeralda, Souleymane, Khoumba i a tota la resta en estimulants combats verbals, com si la llengua en si mateixa fos el que estigués en joc. Tanmateix, l’aprenentatge de la democràcia pot comportar autèntics riscos.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr.
[Haut et court]

***

Frozen River

Directora i guionista Courtney HuntIntèrprets Melissa Leo, Misty Upham, Charlie McDermott, Michael O’Keefe, Mark Boone, Jr. 

Sinopsi Una mare desesperada i una noia índia Mohawk fan equip per passar de contraban immigrants il·legals als Estats Units des del Canadà, conduint a través d’un riu congelat.

Nota Se’m fa difícil imaginar que Canes la vulgui en secció competitiva, havent anat (i guanyat) a Sundance. La veig més per a Quinzena de Realitzadors o, com a molt, a Un Certain Regard. Però, certament, no hem d’oblidar que Berlín ha tingut en concurs un film de Sundance; o sigui que…

Més informació [IMDB] [Sundance premis i jurats] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr.
[RezoFilms]

***

Genova

Director Michael WINTERBOTTOM. Guió Michael Winterbottom, Laurence Coriat. Productor Andrew Eaton. Producció Revolution Films (Regne Unit), Aramid Ent. Fund (Illes Caïman), Film4 (Regne Unit). Intèrprets Colin Firth, Hope Davis, Catherine Keener, Willa Holland, Perla Haney-Jardine

Sinopsi Un vidu se’n va a Itàlia amb les filles, per refer la vida. I sí, a Gènova els canviarà la vida: la petita comença a veure el fantasma de la mare, alhora que la gran descobreix la sexualitat.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]   

Dist. Fr.
[Diaphana] Coproducció [Film4]

***

Gururi No Koto

Director Ryoosuke HASHUGUCHI

Més informació [IMDB]

***

Hayaller (Daydreams)

Director Nuri Bilge CEYLAN. Guionistes Nuri Bilge Ceylan, Ercan Kesal, Ebru Ceylan. Intèrprets Ahmet Rifat Sungar, Hatice Aslan, Yavuz Bingol

Nota sinòptica La història de tres homes i una dona a Istanbul.

Més informació [IMDB] [nuribilgeceylan.com]
 

***

I Am Because We Are

Director Nathan Rissman. Guionista i productora executiva Madonna. Documental, amb Bill Clinton, Desmond Tutu, Jeffrey Sachs, Paul Farmer.

Nota sinòptica La pandèmia de la SIDA ha deixat òrfans un milió llarg de criatures. Aquest documental ofereix esperança i planteja solucions reals per fer que aquesta gent deixin de viure en pobresa extrema.

 
Més informació [Web oficial (angl.) ][IMDB]

***

I Come With the Rain

Director i guionista TRAN Anh Hung. Producció Studio Canal (França), Canal+ (França), Central Films (França), Morena Films (Espanya). Repartiment Joss Hartnett, Elias Koteas (Hasford), Byung-hun Lee (Su Dongpo), Takuya Kimura (Shitao), Tran Nu Yên-Khê (Lili), Shawn Yue, Simon Andreu, Eusebio Poncela, Thea Aquino, Russ Kingston (Felix Sportis).

Sinopsi 1
 Un detectiu privat que ha quedat molt afectat en conèixer un assassí en sèrie se’n va a l’Extrem Orient a buscar un curandero… 

Sinopsi 2 Un antic policia de Los Angeles que ara treballa de detectiu privat va a Hong Kong, a la recerca del fill desaparegut d’un multimilionari.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Vendes int.
[TF1 Distribution]

***

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
/ Indiana Jones i el Regne de la Calavera de Cristall / Indiana Jones et le Royaume du Crâne de Cristal / Indiana Jones e il Regno del Teschio di Cristallo

Director Steven SPIELBERG. Guió David Koepp, a partir de la història de George Lucas i Jeff Nathanson, amb els personatges creats per george Lucas i Philip Kaufman. Música John Williams. Fotografia Janusz Kaminski. Muntatge Michael Kahn. Productors executius Kathleen Kennedy i George Lucas. Productors Frank Marshall i Denis L. Stewart. Producció Paramount Pict. (EUA), Amblin Ent. (EUA), Lucasfilm (EUA), Santo Domingo Film & Music Video.  Repartiment Harrison Ford (Indiana Jones),Karen Allen (Marion Ravenwood), Cate Blanchett (agent Irina Spalko), Shia LaBeouf (Mutt Williams), John Hurt (Abner Ravenwood),Ray Winstone (Mac), Jim Broadbent (professor de Yale)

Més informació [Web cat] [Totcinema.cat] [Web oficial (angl.)]  [Web oficial (esp.)][Web oficial (fr.)] [Web oficial (it.)] [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

***

Inju, la bête dans l’ombre
(Inju

Director Barbet SCHROEDER. Guió Barbet Schroeder, Frédérique Henri, Jean-Armand Bougrelle i Eitan Arrusi, basat en l’obra d’ Edogawa Rampo. Fotografia Luciano Tovoli. Producció La Fabrique de Films (França), SBS (França). Repartiment Benoît Magimel (Alex Fayard), Lika Minamoto (Tamao), Ryo Ishibashi (Ryuji Mogi), Shun Sagata (el comissari Fuji), Maurice Bénichou (l’agent d’ Alex Fayard), Toshi Fujiwara (Toyama, l’intèrpret), Gen Shimaoka, Erika Niibo.

Sinopsi Acabat d’arribar al Japó per a presentar el seu nou llibre,  Alex Fayard topa amb una “geisha”, Tamao, amenaçada de mort per un antic amant. Posat a ajudar-la, es troba encarat a Shundei Oe, l’autor de novel·les policíaques de qui ell és precisament el gran especialista francès. Així, va enfonsant-se en un món misteriós i pervers, seguint la petja d’un home assedegat de venjança.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr. [UGC Distr.] Producció [La Fabrique de Films]

***

La ceguesa
/ Blindness / L’aveuglement

Director Fernando MEIRELLES. Guió Don McKellar, basat en l’obra “Assaig sobre la Ceguesa” , de José Saramago (Edicions 62). Música Marco Antônio Guimarães. Fotografia César Charlone. Producció Bee Vine Pictures (Japó), O2 Filmes (Brasil), Potboiler Productions (Regne Unit), Rhombus Media (Canadà). Repartiment Julianne Moore (la dona del metge),  Mark Ruffalo (el metge), Gael García Bernal, Danny Glover, Sandra Oh.

Sinopsi Sobtadament, un home es torna cec. Així comença una epidèmia que s’escampa ben de pressa. La dona d’un metge, que no ha quedat afectada per aquesta maledicció, malda per guiar la munió de cecs més enllà de les tenebres 

Més informació [IMDB] [CommeAuCinéma] [AlloCine]

Distr. Fr. [Pathé Dist.]

***

La frontière de l’aube
 (Fontier of Dawn)

Director Philippe GARREL. Guió Marc Cholodenko,Arlette Langmann. Producció Rectangle Prod. (França). Coproducció StudioUrania (Itàlia). Repartiment Louis Garrel (François), Laura Smet (Carole), Clémentine Poidatz, Vladislav Galard. 

Sinopsi Carole, una dona famosa a qui el marit té abandonada, s’enamora de François, un jove fotògraf. En tornar d’un viatge de negocis, el marit els enxampa i la parella d’enamorats s’ho han de deixar córrer. De mica en mica, Carole va enfollint i intenta suïcidar-se. Al cap d’un any, ben poc abans de casar-se, François té una visió. És Carole que el crida des de l’altre món…
 
Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr. [Les Films du Losange]

Vendes Int. [Films Distribution Mercure Int. (angl.)]

***

Le silence de Lorna

Directors i guionistes Luc i Jean-Pierre DARDENNE. Fotografia Alain Marcoen. Producció Archipel 35 (França); Les Films du Fleuve (Bèlgica) i  Arte France cinéma (França). Repartiment Arta Dobroshi (Lorna), Jérémie Renier, Fabrizio Rongione.

Sinopsi Lorna, una noia d’origen albanès, accepta el matrimoni arreglat amb un toxicoman. Un individu anomenat Fabio és qui ho ha muntat tot, d’acord amb un pla: un cop casats, Fabio mirarà d’assassinar el toxicoman, perquè Lorna pugui rebre una pensió i, amb els calés, obrir l’snack-bar que fa temps que li ronda pel cap. A l’hora de la veritat, però, les coses no sortiran pas com s’havien previst…

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma] [PR]

Producció [Archipel35

Dist. Fr [Diaphana]

***

Leonera
(Lion’s Den)

Director Pablo TRAPERO

Més informació [IMDB] [Cinenacional argentino] [Cineclickasia]

***

Les plages d’Agnès

Directora Agnès VARDA. Amb Agnès Varda, Mathieu Demy, Rosalie Varda.

Nota sinòptica Documental sobre les platges que Agnès Varda ha sovintejat.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma] [Ciné-tamaris]

Dist. Fr. [Les films du Losange]

***

Linha De Passe

Director Walter SALLES. Guió Daniela Thomas, Walter Salles, Braulio Mantovani, Robert Miano. Fotografia Mauro Pinheiro Jr. Producció Double Helix Entertainment (EUA), Media Rights Capital (EUA), Pathé Pictures International (Regne Unit), Videofilmes Produçoes Artisticas Ltda.(Brasil). Repartiment Vinícius de Oliveira (Dario), José Geraldo Rodrigues (Dinho), Kaique Jesus Santos (Reginaldo), João Baldasserini (Dênis), Ana Carolina Dias. 
  
Sinopsi Quatre germans d’una família pobra que breguen per reeixir…

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinema]

Dist. Fr. [Diaphana] Dist. It. [RAI]

***

Liverpool

Director Lisandro ALONSO. Producció 4L (Argentina), Eddie Saeta S.A.(Catalunya), Slot Machine (Dinamarca), Fortuna Films (França), Black Forest Films (Argentina).

Sinopsi Un mariner torna a casa seva, a la Tierra del Fuego, havent passat gairebé tota la vida en mar.

Més informació [IMDB] [Cinenacional argentino]

Producció
[Eddie Saeta]

***

Margaret

Director Kenneth LONERGAN. Repartiment Anna Paquin (Lisa Cohen), Matt Damon (Mr. Aaron), Mark Ruffalo, J. Smith-Cameron (Joan), Matthew Broderick, Jean Reno (Ramon).

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr.
[  ] Coprod. i Distr.[FoxSearchlight]

***

Mr. Nobody

Director Jaco VAN DORMAEL. Intèrprets Jared Leto, Sarah Polley

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr. [Pathé Dist.]

***

Parlez-moi de la pluie
(Let It Rain)

Directora Agnes JAOUI

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinema

Dist. Fr. [StudioCanal]

***

Roman Polanski: Wanted and Desired
 

Directora Marina Zenovich. Guionistes Marina Zenovich, Joe Bini, P.G. Morgan.

Sinopsi Aquest nou documental de Marina Zenovich investiga l’escàndol públic i la tragèdia privada que van dur Roman Polanski a haver de fugir sobtadament dels Estats Units.

Més informació [IMDB] [CommeAuCinéma] [Sundance premis i jurats]

***

Rudo y Cursi

Director Carlos CUARON. Intèrprets Gael García Bernal, Diego Luna.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [Cineol]

***

Sex and the City

Director i guionista Michael Patrick KING. Producció Darren Star Prod. (EUA), HBO Films (EUA), New Line Cinema (EUA). Repartiment Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw), Kim Cattrall (Samantha Jones), Cynthia Nixon (Miranda Hobbes), Kristin Davis (Charlotte York Goldenblatt), Chris Noth (Mr. Big), Jennifer Hudson (Louise) 

Sinopsi Basada en la sèrie televisiva, té com a protagonista evidentment Carrie Bradshaw. Ara, Carrie ha pujat i treballa per al New York Post. Perquè l’ajudi, ha hagut de fitxar una auxiliar, Louise.
 
Més informació [Web oficial (angl.) ] [IMDB]  [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. [Métropolitan (Fr)] [Tripictures (Esp)]

***

Speed Racer

Directors Andy i Larry WACHOWSKI. Repartiment Emile Hirsch (Speed), Matthew Fox (Racer X), Christina Ricci (Trixie), Susan Sarandon (Mom Racer), John Goodman (Pops Racer), Scott Porter (Rex Racer), Hiroyuki Sanada (Mr. Musha), Richard Roundtree (Ben Burns), Christian Oliver (Snake Oiler), Benno Fürmann (Inspector Detector), Melvil Poupaud (Race Commentator).

Més informació
[Web Oficial (angl.)] [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. [Warner Esp.]Warner Fr. ]

***

Synecdoche, New York / Synecdoque

Director i guionista Charlie KAUFMAN. Fotografia Frederick Elmes. Producció Likely Story (EUA), Sidney Kimmel Entertainment (EUA). Repartiment Philip Seymour Hoffman (Caden Cotard), Catherine Keener (Adele, exdona de Caden), Jennifer Jason Leigh (Maria, amiga d’Adele), Michelle Williams (Claire, actriu i dona actual de Caden), Samantha Morton (Hazel, cobejada per Caden), Hope Davis (Madeline Gravis, psicoterapeuta de Caden), Emily Watson, Dianne Wiest, Tom Noonan (Sammy Barnathan, actor que Caden contracta)

Sinopsi La història d’un dramaturg angoixat i de les relacions que té amb diverses dones que passen per la seva vida. 

Més informació [IMDB] [Kimmel Int.] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr. [  ] Dist. It [Bim Dist.]

***

The Burning Plain

Director Guillermo ARRIAGA. Intèrprets Charlize Theron, Kim Basinger, Jennifer Lawrence.

Més informació [IMDB] [CommeAuCinema] [AlloCine]

Dist. Fr.
[WildBunch Distr.] Dist. It. [Medusa]

***
The Changeling

Director Clint EASTWOOD. Intèrprets Anjelina Jolie, John Malkovich.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

*** 

 
The Curious Case of Benjamin Button

Director David FINCHER. Guió Eric Roth, basant-se en l’obra de Francis Scott Fitzgerald. Fotografia Claudio Miranda. Muntatge Kirk Baxter, Angus Wall. Repartiment Brad Pitt (Benjamin Button), Cate Blanchett (Daisy), Tilda Swinton (Elizabeth Abbott), Jason Flemyng (Thomas Button), Julia Ormond (Caroline).      

Sinopsi L’estranya història de Benjamin Button, un home gran, normal i corrent, que sobtadament comença a rejovenir-se. S’enamora d’una dona de trenta anys, però com la pot seguir estimant si, any rere any, no para d’anar enrere en la seva pròpia existència?

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. [Warner Esp] [Warner Fr.] [Warner It.]

*** 

 

The Duchess

Director Saul DIBB. Repartiment Keira Knightley (Georgiana, Duquesa de Devonshire), Ralph Fiennes (Duc de Devonshire), Charlotte Rampling (Lady Spencer), Dominic Cooper (Grey), Hayley Atwell (Bess).

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr. [Pathé Distr.]

***

 
The Good, The Bad and The Weird

Director KIM Jee-woon

Més informació [IMDB] [Cineclickasia]

***
The limits of control / Le pacte

Director i guionista Jim JARMUSCH. Intèrprets Tilda Swinton, Bill Murray, Gael García Bernal, Isaach De Bankolé

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

***

The Palermo Shooting

Director  Wim WENDERS. Guió Norman Ohler i Wim Wenders. Fotografia Franz Lustig. Muntatge Peter Przygodda  Producció Neue Road Movies (Alemanya). Repartiment Campino (Finn), Giovanna Mezzogiorno (Flavia), Jana Pallaske, Dennis Hopper (Frank), Lou Reed (Lou Reed), Patti Smith (Patti Smith), Sebastian Blomberg (mànager / Julian), Udo Samel, Inga Busch (Carla).

Sinopsi 1 Al sol de Sicília, la història d’amor entre un alemany ja madur i una noia d’aquells rodals.

Sinopsi 2 Finn és un fotògraf de renom internacional, amb obra a museus i en revistes d’arreu del món. Du una vida exhuberant, com una estrella del rock en el món de l’Art. Tanmateix, Finn troba a faltar alguna cosa en la seva vida. Al decurs d’unes sessions fotogràfiques a Palermo, Finn experimenta un viatge surrealista i infernal, en què vida i art se li barregen i acaba tocant fons. Aleshores, se li apareix un àngel: Flàvia, una dona misteriosa i bella. Flàvia li salva la vida, en més d’un sentit, i l’ajuda a encarar-se amb l’últim enemic de qualsevol artista: la pròpia mort.

Més informació
[IMDB] [AlloCine] [HanWay Films]

***

Tokyo Sonata

Director Kiyoshi KUROSAWA. Guió Kiyoshi Kurosawa, Sachiko Tanaka, a partir d’una història original de Max Mannix. Fotografia Akiko Ashizawa. Muntatge
Koichi Takahashi. Producció Entertainment Farm (Japó), Django Film (Japó) Fortissimo Films (Holanda). Intèrprets Teruyuki Kagawa, Kyoko Koizumi, Haruka Igawa, Yu Koyanagi, Kai Inowaki i Koji Yakusho.

Sinopsi El retrat d’una família japonesa aparentment normal i corrent. El pare perd la feina sobtadament i no en diu res a casa; el fill gran torna com esperitat del col·legi; el més petit prèn classes de piano d’amagat dels pares, i la mare, que té assumit el seu paper de mantenir unida la família, no sap com fer-s’ho. Vist des de fora, tot és normal i com sempre. Però d’alguna manera, una simple i inesperada esquerda ha començat a separar la família…

Més informació [IMDB] [AlloCine]

Coproducció i vendes internacionals [FortissimoFilms]

***

Un barrage contre le Pacifique
 (The Sea Wall)

Director Rithy PANH. Guió Michel Fessler i Rithy Panh, basat en la novel·la de Marguerite Duras. Repartiment Isabelle Huppert (la mare), Gaspard Ulliel (Joseph), Astrid Berges-Frisbey (Suzanne), Lucy Harrison (Carmen), Vincent Grass (Bart)

Sinopsi 1 A la Indoxina francesa, la tràgica història d’una mare i els seus dos fills, que viuen en la indigència.

Sinopsi 2 L’estat d’ànim d’una mare s’enfonsa quan el fill gran s’independitza. Sentint-se abandonada, pensa en sortides dràstiques.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr. [Diaphana]

Vendes Int. [Films Distribution Mercure International]

***
Un conte de Noël 

Director Arnaud DESPLECHIN. Guió Emmanuel Bourdieu i Arnaud Desplechin. Fotografia Eric Gautier. Producció Why Not Prod. (França)  Intèrprets Mathieu Amalric (Henri), Catherine Deneuve (Junon), Jean-Paul Roussillon (Abel), Anne Consigny (Elizabeth), Melvil Poupaud (Ivan),  Chiara Mastroianni (Sylvia),  Hippolyte Girardot, Emmanuelle Devos, Samir Guesmi, Emile Berling, Françoise Bertin, Laurent Capelluto 

Sinopsi Tot primer, Abel i Junon havien tingut dos fills: Joseph i Elizabeth. Afectat d’una malaltia genètica raríssima, el petit Joseph necessità un empelt de medul·la òssia. Com que la de la germaneta no era compatible, els seus pares van concebre un tercer fill, Henri, amb l’esperança de salvar Joseph. Henri, però, tampoc no pogué donar res a son germà i Joseph moria a l’edat de set anys. Tot i el naixement d’una altra criatura, Ivan, la família Vuillard no ha superat aquell trauma. Ja han passat molts anys i les relacions són més tibants que mai entre els seus components, sobretot entre Elizabeth, cap de família autoritària i responsable, i Henri, marginal cínic que reparteix la vida entre les dones i l’alcohol. Una baralla entre Elizabeth i Henry esmicola definitivament el nucli familiar. Henri, tot ple de deutes, queda “proscrit” per sa germana, que així el deixa fins i tot sense la companyia del seu nebot Paul –un adolescent torturat amb problemes psicològics greus–. Sort en té, en Henri, que manté un cert contacte amb Ivan i la seva dona, Sylvia, així com amb Simon, el cosí. A Junon li diagnostiquen un càncer i, a ella també, només un empelt de mèdul·la òssia la pot salvar. Li cal, doncs, trobar un donant potencial entre els membres de la família. Fills i néts se sotmeten a les proves, però finalment només dos resulten compatibles: Paul i Henri. S’acosta Nadal. Tota la família es troba per passar tres dies a la casa pairal de Roubaix…

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Producció
[Why Not Prod.]

Dist. Fr. [Bac Films]

***

Vinyan

Director Fabrice DU WELTZ. Intèrprets Emmanuelle Béart, Rufus Sewell

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

Dist. Fr. [Wild Bunch Distr.]

***

Waltz with Bashir

Director Ari FOLMAN.

Més informació [IMDB] [AlloCine]

***

What just happened?

Director Barry Levinson. Guionista Art Linson. Intèrprets Robert DeNiro, Bruce Willis, Sean Penn, Catherine Keener, Stanley Tucci, John Turturro. Producció empresa/es dels EUA. FiP Sundance Premieres 2008

Sinopsi Comèdia sobre un productor cinematogràfic que, desesperat, malda per sobreviure a un director boig, un actor pocavergonya, un executiu que no en té ni idea, un agent intermediari bregat i, per acabar d’adobar-ho, la ruptura del seu segon matrimoni…, tot mantenint un xic de dignitat.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinema]  

Dist Fr. [TFM Distribution] Dist. Esp [MangaFilms] Dist. It. [Medusa]

***

White material

Directora Claire DENIS. Intèrprets Isabelle Huppert, Christopher Lambert, Nicholas Duvauchelle.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma] [Why Not Prod.]

Dist. Fr.Wild Bunch Dist.]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!