Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de febrer de 2008
0 comentaris

Berlín 2008: Secció oficial competitiva

FOTO Elsa Zylberstein i Kristin Scott Thomas, a Fa temps que t’estimo, de Philippe Claudel

Clicant Vull llegir la resta de l’article: la llista completa de les pel·lícules en competició al Festival de Berlín (7-17 de febrer de 2008), amb sinopsis, fitxa abreujada, enllaços amb els webs oficials (quan n’hi ha) i amb pàgines d’informació sobre els films i/o els cineastes. Certament, en alguns títols hi ha escassa informació, que al decurs dels propers dies aniré completant, a la mesura que em sigui possible.

Noms com Mike Leigh, Robert Guédiguian, Yoji Yamada, Errol Morris, Hong Sangsoo i Paul Thomas Anderson, o com els d’Isabel Coixet, Maid Majidi, Johnnie To, Doris Dörrie, Erick Zonca, Amos Kollek i Wong Xiaoshuai, destaquen en aquesta selecció i alhora del resultat de les seves darreres pel·lícules dèpèn en bona mesura el nivell que tindrà finalment aquesta 58a edició de Berlín. Sempre cal deixar marge a la sorpresa, al descobriment d’algun nou talent; però tot sembla indicar que, com a molt, aquest factor podria recaure en el mexicà Fernando Eimbcke, el brasiler José Padilha, l’anglès Damian Harris o el finlandès Petri Kotwica.


Berlín 2008. Secció Oficial Competitiva
Al costat del títol original i entre parèntesi, detallo el títol amb què internacionalment es distribuirà la pel·lícula —cas que s’hagi fet públic—


AVAZE GONJESHK-HA (The Song of Sparrows) / El cant dels pardals

Director Majid Majidi. Intèrprets Reza Najie, Maryam Akbari, Kamran Dehghan, Hossein Aghazi. Producció empresa/es iranianes. Estrena mundial.

Més informació [IMDB]


BALLAST / Llast


Director
 i guionista Lance Hammer. Intèrprets Michael J. Smith Sr., Jim Myron Ross, Tarra Riggs, Johnny McPhail. Producció empresa/es dels EUA. Festivals i premis Sundance 2008, “Dramatic Competition” (premi millor direcció)

Nota sinòptica El retrat poètic d’una família emocionalment desgastada, fatalment esquinçada per un fet tràgic en una petita ciutat del Delta del Mississippí. Adaptació del curtmetratge Isaaquena (2002), del mateix Hammer

Més informació sobre la pel·lícula [IMDB]


BAM GUA NAT (Night and Day) / Nit i dia

Director Hong Sangsoo. Intèrprets Kim Youngho, Park Eunhye, Hwang Soojung. Producció empresa/es de Corea del sud. Estrena mundial.

Més informació [IMDB]


CAOS CALMO / Caos tranquil

Director Antonello Grimaldi. Intèrprets Nanni Moretti, Isabella Ferrari, Alessandro Gassman, Valeria Golino.

Sinopsi Adaptació de la novel·la de Sandro Veronesi, la pel·lícula gira al voltant de Pietro Paladini, a qui se li ha mort la dona sobtadament, un dia d’estiu que ell era fora. El destí l’empenyé al mar, a salvar la vida d’una altra dona, una desconeguda. Absurda coincidència que Pietro no sap explicar a Claudia, la filla de 10 anys. En començar el curs escolar, el primer dia, ell acompanya la nena a col·legi i decideix esparar-la fins que acabin les classes. L’endemà fa el mateix i l’endemà passat també. Es queda al cotxe, esperant. Esperant que el dolor arribi, que després del “caos calmo” pugui refer-se.

Més informació a
[Mymovies] [IMDB]


ELEGY / Elegia

Directora Isabel Coixet. Intèrprets Penélope Cruz, Ben Kingsley, Dennis Hopper, Peter Sarsgaard, Patricia Clarkson. Producció Lakeshore Ent. (EUA). Estrena mundial.

Sinopsi Adaptació de la novel·la “The Dying Animal”, de Philip Roth. David Kepesh (Ben Kingsley), un professor carismàtic , està orgullós de seduir alumnes deleroses de tenir experiències noves; tanmateix, mai no deixa que cap dona se li acosti gaire Però quan la bonica Consuela Castillo (Penélope Cruz) entra a la classe, el seu vernís de protecció es es desfà. Aquesta bellesa de cabells negres com l’atzabeja el captiva alhora que desconcerta. Malgrat que Kepesh afirmi que el seu cos és una obra d’art perfecta, Consuelo és més que un objecte de desig. És una persona amb un gran sentit de la pròpia identitat i d’una intensitat emocional que fa que trontollin les idees preconcebudes del professor. Consuelo es converteix en una obsessió per a Kepesh; però al final, la seva gelosia i les seves fantasies de traïció l’acabaran allunyant d’ell. Enfonsat, Kepesh encara els estralls del temps, submergint-se de ple en la feina i patint la pèrdua de vells amics. Al cap de dos anys, Consuelo torna a aparèixer en la seva vida, ara amb una petició urgent i desesperada, que ho canviarà tot.

Més informació [isabelcoixet] [IMDB]


FEUERHERZ (Heart of Fire) / Cor de foc

Director Luigi Falorni. Intèrprets Letekidan Micael, Solomie Micael, Seble Tilahum. Coproducció d’empreses d’ Alemanya, Àustria i Itàlia.

Sinopsi Adaptació de la novel·la biogràfica homònima de Senait Mehari.

Més informació [Falorni a MyMovies]


GARDENS OF THE NIGHT / Jardins de la nit
 
Director Damian Harris. Intèrperts Gillian Jacobs, Evan Ross, Tom Arnold i John Malkovich.  Coproducció d’empreses del Regne Unit i EUA. Estrena mundial.

Sinopsi El destí de dues canalles que, havent estat abduïts i retinguts durant nou anys, els deixen anar i es veuen obligats a correr pel carrer i espavilar-se.

Més informació [IMDB]
 


HAPPY-GO-LUCKY / Despreocupat

Director Mike Leigh. Intèrprets Sally Hawkins, Alexis Zegerman, Eddie Marsan, Samuel Roukin. Producció emp. del Regne Unit.

Més informació [IMDB]


IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME (I’ve Loved You So Long) / Fa temps que t’estimo

Director Philippe Claudel. Intèrprets Kristin Scott Thomas, Elsa Zylberstein, Serge Hazanavicius, Laurent Grevill. Producció emp de França i Alemanya. Estrena mundial.

Més informació [AlloCiné] [IMDB]


JULIA

Director Erick Zonca. Intèrprets Tilda Swinton, Aidan Gould, Saúl Rubinek.

Sinopsi “Road movie” en què el director de La vida somiada dels àngels (1998) s’inspira en Gloria, de John Cassavettes, narrant la fugida d’una dona (Tilda Swinton) que “protegeix” una criatura i malda per escapar-se dels que la persegueixen.

Més informació a
[CommeAuCinema] [IMDB]


KAABEE (Kabei. Our Mother) / Kabei, la nostra mare

Director Yoji Yamada. Intèrprets Sayuri Yoshinaga, Mitsugoro Bando, Tadanobu Asano. Producció emp. del Japó. Estrena internacional.

Més informació [IMDB]


KIRSCHBLÜTEN – HANAMI

Directora Doris DörrieIntèrprets Elmar Wepper, Hannelore Elsner, Maximilian Brückner, Nadja Uhl. Producció emp. d’Alemanya.

Sinopsi La directora alemanya hi explica la història de Rudi (Elmar Wepper), que pateix un càncer incurable. Quan inesperadament mor la seva simpàtica i excèntrica dona (Hannelore Elsner), el vidu comença a veure la vida d’altra manera. Estrena mundial.

Més informació [IMDB]


LADY JANE

Director Robert Guédiguian. Intèrprets Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darrousin, Gérard Meylan. Producció emp. de França.

Sinopsi Mentre els Rolling Stones cantaven “Lady Jane”, tres amics de tota la vida —com qui diu nascuts pels carrers de Marsella—, Muriel (Ariane Ascaride), François (Jean-Pierre Darrousin) i René (Gérard Meylan) repartien, entre totes les dones treballadores del seu barri, abrics de pell robats. S’ho van deixar córrer en matar un joier en un pàrquing i, per fer-se fonedissos, no es van tornar a veure fins el dia que van segrestar el fill de Muriel. Aleshores, la banda hi torna, per aconseguir els diners del rescat. Estrena internacional.

Més informació a
[CommeAuCinema] [IMDB]


¿TE ACUERDAS DE LAKE TAHOE? (Lake Tahoe) / Te’n recordes de Lake Tahoe?

Director Fernando EimbckeIntèrprets Diego Cataño, Héctor Herrera, Daniela Valentine, Juan Carlos Lara i Yemil Sefani. Producció emp. de Mèxic. Estrena mundial.

Nota sinòptica Un noi de 16 anys que ha d’enfrontar-se a la sobtada mort del pare.

Més informació [IMDB]


MAN JEUK (Sparrow) / Pardal

Director Johnnie To. Intèrprets  Simon Yam Tat Wah, Kelly Lin Hsi Lei, Gordon Lam Ka Tung, Lam Suet. Producció d’empreses de Hog-Kong, la Xina.

Més informació [IMDB]


MUSTA  JÄÄ (Black Ice) / Gel negre

Director Petri Kotwica. Intèrprets Outi Mäenpää, Ria Kataja, Martti Suosala, Ville Virtanen. Producció emp. de Finlàndia i Alemanya. Estrena internacional.

Més informació [IMDB]
 


RESTLESS / Inquiet

Director Amos KollekIntèrprets Moshe Ivgy, Ran Danker, Karen Young, Phyllis Sommerville. Producció d’empreses d’Alemanya, el Canadà, França i Bèlgica.

Més informació [IMDB]


S.O.P. Standard Operating Procedure / Protocol d’actuació estàndard
 
Director Errol Morris.

Nota sinòptica Documental en què el prestigiós documentalista (The Fog of War, 2003) investiga  els escàndols al voltant de les violacions dels drets humans a la presó d’ Abu Ghraib, prop de Baggag, i penetra en el que s’ha anomenat “la guerra contra el terror”. Estrena mundial.

Més informació [IMDB]


THERE WILL BE BLOOD / Hi haurà sang / Pozos de ambición / Il Petroliere
 
Director  Paul Thomas Anderson. Intèrprets Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Kevin J. Connor. Producció emp. dels EUA. Estrena internacional.

Nota sinòptica Guanyador de l’Ós d’Or el 2000, amb Magnòlia, Paul Thomas Anderson adapta la novel·la d’Upton Sinclair, “Oil”, en què s’explica l’extraordinària història de Daniel Plainview, un fracassat minaire de plata que es convertí en magnat del petroli nord-americà, a començament del segle XX.

Més informació [IMDB]


TROPA DE ELITE / Unitat d’elit

Director José Padilha. Intèrprets Wagner Moura, Caio Junqueira i André Ramiro. Producció emp. del Brasil i Argentina. Estrena internacional.
 
Sinopsi Thriller polític que explora la influència terrible de la màfia de la droga entre els habitants més pobres del Brasil i denuncia les rutines quotidianes d’una unitat especial de la policia militar del país, brutal i especialment corrupta. Nota ha batut rècords de taquilla, al Brasil.

Més informació [IMDB]


ZUO YOU (In love we trust) / Creiem en l’amor
 
Director Wang Xiaoshuai. Intèrprets Liu Weiwei, Zhang Jiayu, Yu Nan, Cheng Kaisheng. Producció emp. de la Xina. Estrena mundial.
 
Nota sinòptica Guanyador de l’Ós d’argent el 2001, amb La bicicleta de Beijin, Wang Xiaoshuai torna a la competició amb una història sobre un malalt de càncer. En aquesta ocasió es tracta d’una criatura, el primogènit d’una dona que, disposada a tot per salvar el fill, en fa de tots colors.

Més informació [IMDB]


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!