El cinema de mitjanit a Sundance 2008

FOTO Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt i Brady Corbet , a Funny Games (2007), de Michael Haneke

Enguany, la mitjanit del Festival de Sundance la protagonitzen vuit pel·lícules, dues de les quals ja han passat prèviament per Sitges 2007. I la resta, segurament ens les trobarem a Sitges 2008, llevat de les que s’estrenaran abans d’octubre. El cas és que la petita secció anomenada Park City at Midnight —en edicions anteriors de la qual s’han vist films com ara El projecte de la bruixa de Blair, Saw, Old Boy o American Hardcore—, reuneix aquest any títols com Funny Games —la nova versió que n’ha fet el mateix Michael Haneke—; Els cronocrims, de Nacho Vigalondo, i Diari dels morts, de George A Romero. Els zombis i les històries de crim i fantàstiques se les campen en una programació en què, certament, també hi trobem una broma amb el segell indiscutible de Quentin Tarantino i una altra amb el d’Ari Gold.

Les sinopsis, fitxes breus i enllaços informatius de les pel·lícules de “Park City at Midnight”, anant a Vull llegir la resta de l’article.


Secció Park City at Midnight


Adventures of Power

Director i guionista Ari Gold. Intèrprets Adrian Grenier, Jane Lynch, Jimmy Jean-Louis. Produccíó empresa/es dels EUA. Estrena mundial.

Sinopsi Enderiat a ser el millor bateria del món, un somiatruites de petita ciutat ha de superar no pas pocs obstacles i el sentit del rícul per arribar al cap del dia.

Més informació [IMDB] [MySpace d’Space Time Films (angl.)] [MySpace d’Ari Gold] [Ari Gold Films] [Video]


The Brøken

Director i guionista Sean Ellis. Intèrprets Lena Heady, Richard Jenkins, Asier Newman. Produccíó empresa/es dels EUA i França. Estrena mundial.

Sinopsi En un carrer molt animat de Londres, una dona es veu a ella mateixa conduint el seu propi cotxe. Desconcertada, es posa a seguir aquesta altra dona misteriosa i els esdeveniments prenen un caire estrany, talment com si visqués un malson, desperta.

Més informació
[IMDB] [Gaumont Fr] [Fotos]


Diari dels morts / George A. Romero’s Diary of the Dead / La nuit des morts vivants. Episode 5

Director i guionista George A.Romero. Intèrprets Michelle Morgan, Josh Close, Shawn Roberts, Amy Lalonde, Joe Dinicol, Scott Wentworth, Philip Riccio, Chris Violette, Tatiana Maslany, Wes Craven, Stephen King, Quentin Tarantino, Guillermo del Toro. Produccíó empresa/es dels EUA. Estrena als EUA.

Sinopsi Una colla d’estudiants de cinema que estaven filmant una pel·lícula de por es troben entrampats en un món que està sent devorat per zombies sedegosos de sang. Espavilats, canvien l’objectiu de la seva gravació i fan servir la càmera per a enregistrar el món que s’esfondra al voltant seu.

Comentari (que vaig publicar-ne el 9 d’octubre de 2007) Sitges 2007: Diari dels morts, de George A. Romero

Més informació [IMDB] [Festival de Sitges 2007] [Tràiler (VO)]


Donkey Punch

Director Olly Blackburn. Guionistes Olly Blackburn, David Bloom. Intèrprets Robert Boulter, Sian Breckin, Tom Burke. Produccíó empresa/es del Regne Unit. Estrena mundial.

Sinopsi Havent-se conegut en una discoteca de Mallorca, set joves que ja no so són tant decideixen seguir la festa dalt d’un iot de luxe, en alta mar. Però tot es capgira quan un d’ells mor com a conseqüència d’un accident ben estrany. Els supervivents es posen a discutir el que han de fer i la cosa es converteix en una despietada lluita per la supervivència.

Més informació [IMDB] [Film4 Prod. (angl.)]


Funny Games

Director i guionista Michael Haneke. Intèrprets Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt, Brady Corbet, Devon Gearhart. Produccíó empresa/es dels EUA.

Sinopsi Una família es disposa a passar uns dies de vacances a la seva segona residència, que resulta ser el proper final d’etapa en l’excursió que fan pel veïnat, un parell de nois, ben avinguts, d’aspecte impecable i assassins en sèrie.

Més informació [IMDB] [Fotos]  [Tràiler (VO)] [Tràiler no censurat (VO)] [Espaiisidor: Comparació tràiler 1997 / tràiler 2007 ]


Hell Ride

Director i guionista Larry Bishop. Intèrprets Larry Bishop, Dennis Hopper, Michael Madsen. Produccíó empresa/es dels EUA. Estrena mundial.

Nota sinòptica Quentin Tarantino i els germans Weinstein produeixen aquest relat sanguinolent i sexy d’una revenja motoritzada. Filmada a la manera de les pel·lícules de motoristes dels anys seixanta, amb personal que agafa la carretera amb les seves màquines per venjar la mort d’una de les seves “velles dames” en mans d’un clan rival de motoristes.

Més informació [IMDB] [Foto]


Otto; Or, Up with Dead People

Director i guionista Bruce LaBruce. Intèrprets Jey Crisfar, Katharina Klewinghaus, Susanne Sachsse, Marcel Schlutt. Produccíó empresa/es del Canadà i Alemanya. Estrena mundial.

Sinopsi Un zombi gay i solitari busca amor i que l’acceptin, al Berlín d’avui en dia.

Més informació [IMDB] [tràiler]


Els cronocrims / Los cronocrímenes / Timecrimes

Director i guionista Nacho Vigalondo. Intèrprets Karra Elejalde, Candela Fernández, Bárbara Goenaga. Producció empreses del País Basc (IB & Co i KV Entertainment) i Catalunya (Zip Films)

Sinopsi Amb uns prismàtics, un home veu una noia preciosa que s’està despullant. Per anar a trobar-la, s’endinsa en el bosc. De sobte, algú que va armat amb tisores i du la cara totalment embenada l’ataca per l’esquena. Pot fugir-ne, però va a raure a un casalot inquietant, un complex científic enmig del bosc. Allà, una màquina del temps el du al passat de fa una mica més d’una hora. A partir d’aquell moment, el misteri es comença a resoldre… i tot es complica de debò, ara.

Més informació [IMDB] [Festival Sitges 2007] [Teaser (VOSA)]


Afegeix un comentari