Més simptomes evidents: premi per a curts en català, desert

Ho publica avui Diari de Girona: A la tercera edició del Festicurts, el Festival Internacional de Curtmetratges que s’organitza a Figueres, s’ha hagut de deixar desert el premi al millor curt en català, per l’escassa participació de materials en llengua catalana. A la notícia, que recull un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, es reprodueixen unes manifestacions fetes des del jurat: Trobem incomprensible que en un festival com aquest en el qual es fa l’esforç de premiar el millor curt en català, es presentin tantes poques obres que puguin ser inscrites en aquesta categoria. I s’explica que en aquesta tercera edició -que ha comptat amb la presència de fins a 175 treballs- només s’havien presentat tres curts en català dins la selecció oficial. Això sí, positius i infatigables, els organitzadors han decidit que el premi de 300 euros destinat a aquesta categoria es reservarà per la pròxima edició per tal d’encoratjar la gent a gravar en català, com un acte de normalitat. Per tant, l’any vinent es doblarà la dotació econòmica.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *