A Rambla de Catalunya ja no es parla català

Aprofitant que aneu a veure ·REC, del lleidatà Jaume Balagueró i del valencià Paco Plaza, completeu la vetllada amb un joc. Es tracta de veure, entre les diverses llengües que se sent parlar a la pel·lícula: quan identifiqueu el català, en quin moment?

Diu el diari Avui que és a Rambla Catalunya, 38, on Paco Plaza i Jaume Balagueró situen l’acció de ·REC. Evidentment, qui els entrevista, de l’ Avui, en cap moment no els pregunta pel "detallet" lingüístic. En canvi, al peu de la fotografia que acompanya l’entrevista, s’afirma: L’estratègia d’aquest film ha estat partir de la realitat pròxima per derivar cap al terror. Així doncs, si s’ha partit de la "realitat pròxima" hem d’arribar a la conclusió que, realment, a Rambla de Catalunya, 38, ja no s’hi deu parlar el català. I com que la cosa no crec que vingui del número de carrer, que no és mala sort, que hagin anat a raure precisament en un edifici excepcional, hauria de concloure que és en aquesta important via barcelonina que ja no es parla en català. Però… jo hi tinc amics i parents catalanoparlants: ai caram!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *