Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 de novembre de 2007
0 comentaris

PAS A NIVELL seleccionada al Festival de Xixon

Foto [Imago Prod] Imatge del rodatge de Pas a nivell.

Fa mesos, ho van escriure:

L’entusiasme de Pere Vilà per fer cinema l’ha portat a embarcar-se en un projecte amb tant sols 30.000€ i que no s’atreveix a definir com una bogeria però sí com una estimulant insensatesa (Imma Merino, El Punt)

Pere Vilà ha decidit desafiar les lleis del mercat amb el seu primer llargmetratge Pas a nivell (…) Si el guió és bo, l’únic pressupost que es necesita és la voluntat. (Pep Prieto, Diari de Girona)

Ara, Pas a nivell ja és una realitat i el Festival de Xixón l’ha seleccionada dins la secció “Llendes”. Llegim, al programa del certamen, que: En la línia d’observació imparcial i entre Antonioni i Tasi Ming-liang, el jove realitzador català Pere Vilà debuta amb un resultat més que saborós. Enllestida la carrera, el protagonista del film (Marc) ha de deixar la universitat i encarar el món. Ni es veu preparat per a res ni res no vol especialment. Com a molt, anar tirant. Acabarà a ca l’àvia, en un poble de la costa, entretenint turistes i llogant-los gandules i motos d’aigua. Enamorat d’una estrangera, li farà mandra anar-li al darrere. I aleshores, una giragonsa existencial que no li deixa escapatòria: l’àvia s’està acabant i ell, per primer cop en aquesta vida, ha de prendre una decisió de debò.

Pere Vilà defineix Pas a nivell com un retrat intimista del camí cap a la maduresa.

Qui és Pere Vilà? On l’han filmada, Pas a nivell? Qui la protagonitza? Cliqueu aquí: Vull llegira la resta de l’article.

FILMOGRAFIA de Pere Vilà

Des del balcó. Curtmetratge, 2005.

Sabi. Curtmetratge, 2005.

Ressaca. Curtmetratge en 35mm. Premi Arpaggi 2006.

Diagnóstico.  Premi millor guió de: diari El País i de New York Film Academy, 2006.

Els peixos del riu Leteo. Curtmetratge en 35mm, 2005. Premi millor guió i realització Elsa Peretti Foundation, 2006

Pas a nivell. Llargmetratge.

FITXA DE Pas a nivell

Director i guió Pere Vilà. Ajudant de direcció Neus Ballús. Assessor de direcció i càsting Pep Prieto. Director de fotografia Diego Dussuel. Muntatge David Pérez. Producció Manium Produccions, Imago Produccions, DDM Visual, amb el suport d’ Elsa Peretti Foundation, Diputació de Girona. Repartiment Marc Homs (Marc), Joan Martí (pare), Maite Buenafuente (mare), Paula Vives (germana), Mercè Compte (àvia), Susan De Bonté (estrangera), Georgina Cardona (prostituta), Cristina Cervià (professora), Jordi Subirà (company de feina). Format P2, amb òptiques de 35 mm.

LOCALITZACIONS

Pas a nivell s’ha filmat íntegrament a les comarques gironines, amb localitzacions a l’Escala, Sant Jordi Desvalls i la mateixa ciutat de Girona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!