Cinema del 10 d’octubre de 2007, dc

Foto Harrison Ford i Sean Young, a Blade Runner, film del qual Ridley Scott ha dut a Sitges un muntatge "definitiu"

Important editorial de Cultura21.cat, sobre l’acord que estableix, a la llei espanyola del cinema, un fons complementari pel cinema en català. Més opinió: Àngel Quintana parla de Promeses de l’Est, de Cronenberg, i Xavier Roca, d’ El penalti más largo del mundo, de Roberto Santiago. Blade Runner ha encisat Sitges, on s’ha vist també The Nines, de John August; Cassandra’s Dream, de Woody Allen; Dainniponjin de Hitoshi Matsumoto, i la sanguinolenta À l’intérieur, de Julien Maury. Belén Rueda esdevé protagonista de l’actualitat gràcies a El orfanato, i el Festival de Cinema Negre de Manresa ensenya les seves cartes d’enguany. Aquest és el cinema publicat que he recollit avui.

L’enllaç amb aquests articles i les referències correspoennts, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

Eastern Promises / Promeses de l’ Est / Promesas del Este / Les promesses de l’ombre, de David Cronenberg. Salvem els nens! Crítica d’ Àngel Quintana al diari El Punt.

***

RESSENYES

El penalti más largo del mundo, de Roberto Santiago. Massa porter… d’escala. Rescensió de Xavier Roca, a l’Avui, ran d’una emissió televisiva del film.

***

OPINIÓ

Important editorial. Un fons per al cinema català. Cultura21.cat aporta una reflexió positiva i alhora matisada sobre l’acord d’ERC, CiU i IC amb el PSOE, segons el qual es crearà un fons per al cinema en la nostra llengua. En les reserves que manifesten demostren que, de les coses, se’n pot veure el got mig ple sense perdre el sentit crític. Jo he optat per veure l’acord amb malfiança, però ja m’avinc totalment a l’enfoc de cultura21.cat.

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE SITGES 2007

Blade Runner torna a fascinar a Sitges en la restauració digital. Crònica d’Imma Merino, al diari El Punt, en què parla de la fascinació visual del film dirigit fa 25 anys per Ridley Scott i fa un breu esment de The Nines, de John August.

"Moltes coses de ‘Blade Runner’ són ja una realitat". Bernat Salvà, a l’Avui, entrevista Syd Mead, dissenyador del món futurista del film. El cronista, per cert, qualifica d’enlluernadora , la nova versió del film, que s’ha projectat a Sitges.

El mite de Blade Runner. Crònica de Cristina Savall, a El Periódico, centrada en la projecció sitgetana d’aquest "final cut" de Ridley Scott i l’acollida als creadors dels efectes especials del film.

Sitges mostra dues obres insòlites. Desirée De Fez, a El Periódico, destaca The Nines, de John August, i Dainniponjin, de Hitoshi Matsumoto.

Cassandra’s Dream. Crònica de Vilaweb-Sitges sobre el film de Woody Allen.

À l’intérieur. Crònica de Vilaweb-Sitges sobre la pel·lícula de Julien Maury, que el Festival a qualificat de sanguinolent "slasher".

El cinema francès irromp a Sitges amb el brutal i sanguinari enfrontament entre dones d’ À l’intérieur. Ho avança l’AVUI.cat, bo i assegurant que es tracta, per a molts, de la pel·lícula més dura i radical que s’ha presentat a la secció oficial competitiva.

Sitges homenatja el clàssic de ciència-ficció Blade Runner en el seu 25è aniversari. Notícia a Diari de Girona, en què es parla del film de Ridley Scott; així com d’El rey de la montaña, de Gonzalo López-Gallego, i de La habitación de Fermat, de Luís Piedrahita i Rodrigo Sopeña. 

Una formidable restauració per a la gran edició en DVD. Article de Julián García, a El Periódico, sobre Blade Runner: The Final Cut

Els esperats de Sitges. Albert Galera, a Cinema Català. Net, destaca alguns dels títols de la 40a edició del festival.

***

ACTUALITAT

Imminent estrena d’El orfanato, de Juan Antonio Bayona. Belén Rueda s´enfronta al seu primer paper protagonista. Article, a Diari de Girona

***

FESTIVALS I MOSTRES

Festival de Cinema Negre de Manresa, del 14 al 18 de novembre de 2007. Projectarà més de 20 estrenes, anuncia cultura21.cat; el Festival de cinema de Manresa presenta a Sitges la seva novena edició, avança diaridegirona.cat, i el Festival de Cinema de Manresa projectarà més de vint estrenes a les seccions oficials de cinema negre i fantàstic, diu l’AVUI.cat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *