Cinema del 9 D’OCTUBRE de 2007, dt

Foto Ewan McGregor i Colin Farrell, a Cassandra’s Dream, de Woody Allen, presentada a Sitges 2007

Articles d’opinió sobre el cinema com a art efímer i com art, indústria i ideologia; una crítica de l’últim film de Gracia Querejeta; una ressenya de Married to the Mob, de Jonathan Demme; notícies de certàmens a Prada de Conflent i a Girona, i, per descomptat, la cobertura mediàtica de Sitges: Woody Allen, Xavier Gens, George Ratlif, Tom Shankland i els primers ressons del Blade Runner: the final cut, de Ridley Scott. Aquesta és la collita que he fet el dia d’avui, de la presència del cinema als nostres mitjans

L’enllaç amb aquestes articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

Siete mesas (de billar francés), de Gracia Querejeta. Ni carn ni peix. Crítica de Xavier Roca, a l’Avui.

***

RESSENYES

Married to the mob / Casada amb tots, de Jonathan Demme. Fugint de la màfia. Rescensió de Xavier Roca, a l’Avui.

***

OPINIÓ

El cinema: art, indústria i ideologia. Articla de Francesc-Josep Deó a EduCom, bloc de cultura21.cat.

El cinema com a art efímer. Article de Iossu De la Torre, a El Periódico.

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE SITGES 2007

Woody Allen porta a Sitges una nova reflexió moral. Crònica d’Imma merino, al diari El Punt, en què parla de Cassandra’s Dream, de Woody Allen; de Waz, de Tom Shankland, i de Joshua, de George Ratlif.

Una jornada força macabra. Crònica de Xavier Roca, a l’Avui, en què parla de Waz, de Tom Shankland; de Frontière(s), de Xavier Gens, i d’ An American Crime, de Tommy O’Haver.

Sitges mostra la nova onada de violència explícita. Crònica de Cristina Savall, a El Periódico, en què parla de Waz, de Tom Shankland; de Frontière(s), de Xavier Gens, i de  Joshua, de George Ratlif.

Waz. Crònica de Vilaweb-Sitges.

Fontière(s). Crònica de Vilaweb-Sitges.

Totes les cares de la por, analitzades al Festival. Ara és Marta Rius que, des de l’Avui, parla del taller "Les dues cares de la por", que ha tingut lloc al marc del certamen.

La projecció de ‘Blade Runner: The Final Cut’ reuneix a Sitges centenars de fans del clàssic de Ridley Scott. Ho avança l’ AVUI.Cat, com també ho fa  elPeriódico.cat Sitges homenatja ‘Blade Runner’ amb l’emissió de la versió definitiva.

***

ACTUALITAT

De Prada de Conflent. Èxit de públic al Festival de l’Insecte. Notícia a cultura21.cat

Del 15 al 21 d’octubre. El Festival de Cinema de Girona projectarà 120 curtmetratges en la competició oficial. Se’n fa ressó cultura21.cat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *