Cinema del 2 d’octubre de 2007, dt

Foto Cary Grant i Audrey Hepburn, a Xarada, d’Stanley Donen.

Després de regalar-se un magnífic estiu cinèfil -segons que podem constatar al seu bloc-, Pere Meroño ha tornat al cinema o, si més no, per fi ens retorna el plaer de llegir-li un escrit sobre alguna estrena recent: En la ciudad de Sylvia / Dans la ville de Sylvie, de José Luís Guerín. Això, el mateix dia que tenim a mà la crítica de Losilla a Mataharis, d’Icíar Bollaín, i la ressenya de Xavier Roca sobre Xarada, d’Stanley Donen. L’actualitat cinematogràfica als nostres mitjans i a la xarxa, avui l’acapara tanmateix Sitges 2007, que s’ha presentat en societat, just tres dies abans de començar. Ara bé, la completen la militància cultural que ens reclama el president de Catalunya, els vestits que duia Marilyn als seus films més coneguts, el Festival Eròtic de Barcelona, la rendibilitat econòmica del Cartoon Fòrum gironí, el ‘Film Critics’ Meeting on Catalan Cinema’, i una iniciativa cinèfila a Ripollet.

L’enllaç amb aquests articles i les corresponents referències, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

Mataharis, d’ Icías Bollaín. Malaguanyada. Crítica de Carlos Losilla, a l’Avui.

En la ciudad de Sylvia / Dans la ville de Sylvie, de José Luís Guerín. ?En la ciudad de Sylvia? (J. L. Guerín). Article de Pere Meroño, al seu bloc Pere Meroño.

***

RESSENYES

Xarada / Charade, d’Stanley Donen. Hitchcock sense Hitchcock. Rescensió de Xavier Rova, a l’Avui, amb motiu de l’emissió a TV3.

***

SITGES 2007. Presentació de la 40a edició del Festival

Jurat caníbal. Sucós comentari de Judith Vives, al seu bloc Espaiisidor.blogspot, sobre la composició del jurat, anunciada a la roda de premsa d’ahir.

Sitges es regenera. Acabat d’arribar de Sant Sebastià, Bernat Salvà cobreix, a l’Avui, la roda de premsa de presentació del certamen. No estic gaire d’acord amb el titular d’aquesta notícia, que queda desmentit llegint-ne el contingut: aquí no es regenera res; simplement, una mostra més i més concentrada del que ha caracteritzat Sitges.

El Festival de Sitges celebrarà la 40a edició amb una notable presència de produccions catalanes. Així en titula la notícia cultura21.cat.

Uns 140 films s´exhibiran en un Festival de Sitges que obre amb El orfanato. Diari de Girona, doncs, ha optat per remarcar l’embafada de material cinematogràfic que arriben a congriar els responsables del Festival: uns 140 films!

El cine de terror espanyol s’imposa al cartell de Sitges. Amb l’espanyolisme enfervorit que la caracteritza, Desirée De Fez, a El Periódico, qualifica d’espanyol allò que els altres anomenen "català" (encara que alguns no hi vegin contradicció, és ben clar que cadascú du l’aigua on li convé i, alhora, que alguns "catalanistes" ens volen fer passar bou per bèstia grossa…).

***

ACTUALITAT

Montilla reclama ”més militància” en el consum de pel·lícules, llibres i diaris en català. Ho ha dit a Catalunya Ràdio i se’n fa ressó cultura21.cat.

Els vestits més coneguts de Marilyn Monroe al cine s’exhibeixen per primera vegada en 40 anys. Ho avança el Periódico.cat.

El Festival Eròtic de Barcelona visista l’ FNAC. Jaume Claver en parla a Cinema Català. Net.

L´Ajuntament de Girona calcula que el Cartoon Forum ha deixat prop d´un milió d´euros a la ciutat, diu Diari de Girona. I El Cartoon Forum ha generat prop d’un milió d’euros de benefici per Girona, destaca cultura21.cat.

Tercera edició del Film Critics’ Meeting on Catalan Cinema. Si tinc humor -i ganes- ja dedicaré un petit article a aquesta qüestió; tanmateix cultura21.cat ha donat a conèixer aquesta iniciativa de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC).

Els curts i els documentals arriben al Club de Cinema, de Ripollet. Notícia a Vilaweb-Ripollet.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *