Cinema del 29 de setembre de 2007, ds

Foto Daisy Diamond, de Simon Staho: a l’ombra de Bergman.

Cròniques i notícies de la penúltima -i sembla que prou bona- jornada de Sant Sebastià 2007, que es barregen amb l’avançament del palmarès del Festival, a la xarxa, aquesta mateixa tarda. Encara al voltant de Donòstia, trobem a la premsa un article sobre Lou Reed. I mentrestant, s’anuncia que la nova pel·lícula de Ventura Pons es projectarà a la Festa de Roma. En l’apartat crític: Judith Vives se les ha amb Disturbia, i Carlos Losilla, amb l’últim Téchiné. Per la seva banda, Xavier Roca ens ha ofert una de les completes ressenyes, sobre Tigre ajupit, drac amagat, d’ Ang Lee.

L’enllaç amb aquests articles i les respectives referències, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

Les témoins, d’ André Téchiné. Guerra i pau. Crítica de Carlos Losilla, a l’ Avui.

Disturbia, de D.J. Caruso. Finestra indiscreta. Crítica de Judith Vives, publicada a Capgròs, i reproduïda al seu bloc Espaiisidor.blogspot.

***  

RESSENYES

Wo hu cang long / Tigre ajupit, drac amagat / Tigre y dragón, d’ Ang Lee. La fantasia oriental d’Ang Lee. Xavier Roca, a l’ Avui, signa la rescensió d’aquest film, amb motiu d’una emissió televisiva.

***

OPINIÓ

Berlin. Ran de l’estada de Lou Reed a Sant Sebastià, acompanyant la projecció del film de Julian Schnabel, Enric Sòria, a l’ Avui, parla sobre el disc de culte evocat al film.

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE SANT SEBASTIÀ

El fantasma d’Ingmar Bergman plana al final del festival de Sant Sebastià. Crònica d’ Imma Merino, al diari El Punt, en què parla de Liv Ullmann (premi Donòstia) i de Daisy Diamond, la cinta de Simon Staho, en què "la influència de Bergman es va fer poderosament visible".  Una peça, titulada Cronenberg i Wang favorits, ho complementa, tot parlant de Padre nuestro, de Christopher Zalla.

Liv Ullmann: "Bergman deia que jo era el seu Stradivarius". Cristina Savall, a El Periódico, centra la crònica en la flamant Premi Donòstia.

Cloenda amb dos films durs. Crònica de Bernat Salvà, a l’ Avui, en què parla de Daisy Diamond, de Simon Staho,  i de Padre nuestro, de Christopher Zalla; així com de les travesses cara als premis que es lliuren avui mateix.

Glamur i bons films és el títol del ‘Quadern de cinema’, de l’ Avui,  que aquesta setmana Esteve Riambau dedica íntegrament al Festival de Sebastià, bo i afirmant que Grans estrelles i bones pel·lícules han plogut aquests dies sobre la ciutat. I ho comeplementa amb la segona part del Quadern: Perles a Sant Sebastià.

Buda va explotar per vergonya i Mil anys d’oració són les favorites a la Petxina d’Or.Notícia, a Diari de Girona.

Avançament del Palmarès

Wayne Wang guanya la Petxina d’Or i Blanca Portillo, millor actriu. L’ Avui.Cat avança el Palmarès de Sant Sebastià.

Wayne Wang guanya la Petxina d’Or amb ‘Mil anys d’oració’, i Blanca Portillo, la de millor actriu. Avançament també del palmarès, a el Periódico.cat, que publica la llista dels guardons: Tots els premis del Festival de Sant Sebastià.

***

ACTUALITAT

Projectada ja a Toronto i un cop s’hagi estrenat a CatalunyaBarcelona(un mapa), de Ventura Pons, anirà al Festival de Roma. Un breu al diari Avui.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *